Jarný beh nádeje 2024

20.03.2024

NEDEĽA 17.3.2024 PATRILA POHYBU, NO NAJMÄ MALEJ ELI
Vyše 500 aktívnych účastníkov – cyklistov, chodcov a najmä bežcov sa zapojilo JARNÉHO BEHU NÁDEJE - prvého z tohtoročnej edície podujatí pod značkou SPOZNAJ TREBIŠOV BEHOM 2024.
Športovo-spoločenské podujatie, ktorého spoluorganizátorom je mesto Trebišov, už druhý rok prichádza aj s charitatívnym rozmerom. V aktuálnom ročníku sa pomáhalo malému dievčatku Eli, ktorej zdravotný stav závisí aj od potrebnej operácie v Srbsku. Na to, aby tam mohla vôbec cestovať, jej bola už počas pretekov odovzdaná špeciálna autosedačka „SIMON“ v hodnote 4 000 eur, ktorá sa zakúpila vďaka príspevkom darcov, medzi ktorými nechýbal ani primátor mesta Marek Čižmár a jeho zástupca Peter Duč s ich finančnou pomocou 500 eur. Mnohí účastníci využili možnosť podporiť malé dievčatko aj nedeľňajšou zbierkou, keďže na operáciu, ktorá ju čaká, je potrebné vyzbierať celkovo 4 000 eur. Pre všetkých, ktorí takto prispeli, pripravila mamka malej Eli sladké prekvapenie
Nedeľňajšie síce chladné, ale slnečné popoludnie zaujalo športujúcich aj návštevníkov krásnym koncertným vystúpením skupiny ELIZABETH.
Sme radi, že aj Jarný beh opäť podporil svojou účasťou štátny tajomník Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Slavomír Partila ako aj množstvo nadšencov pohybu z celého Slovenska a zahraničia.

© 2024 MESTO TREBIŠOV