Mesto Trebišov v programe Inteligent Energy Europe

06.05.2013

Mesto Trebišov sa v tomto roku 2013 zapojilo do programu Inteligent Energy Europe (Inteligentná energia).  Tento program sa zameriava najmä na podporu uplatnenia inovácií v oblasti energetickej efektívnosti na trhu.  Program vytvára lepšie podmienky pre  energetickú budúcnosť v rôznych oblastiach, ako sú obnoviteľné zdroje, energeticky úsporných budov, priemyslu, spotrebného tovaru a dopravy.

Rozpočet € 730 miliónov eur je k dispozícii pre financovanie projektov a zavedenie radov európskych portálov, zariadení a iniciatív. Viac ako 600 projektov z celej Európy boli spolufinancované z programu IEE od roku 2003. Program Inteligentná energia pre Európu má za cieľ pomáhať EÚ pri plnení jej ambicióznych cieľov v oblasti klimatických zmien a energetiky. To všetko prispieva k budovaniu zelenšej a bezpečnejšej energetickej budúcnosti pre EÚ.

Spolu so štrnástimi zahraničnými mestami vytvorilo Mesto Trebišov zoskupenie s názvom Emmotions a uchádza sa o finančnú podporu v  hodnote 52 772 € pre energeticky efektívnejší a čistejší spôsob dopravy. Rozhodnutie komisie by malo byť známe do novembra 2013.

© 2024 MESTO TREBIŠOV