Celoslovenská umelecká výtvarná súťaž: Rodina bez cigariet

20.09.2016

Občianske združenie Rodina a spoločnosť organizuje pre školský rok 2016/2017 ďalší ročník celoslovenskej umeleckej výtvarnej súťaže s názvom Rodina bez cigariet V. ročník.

Súťaž trvá od 15.9.2016, uzávierka odovzdania výtvarných prác je 4.11.2016.

Úlohou súťažiacich je vytvoriť výtvarnú prácu zameranú na nasledovné témy:

            - zdravý životný štýl,

            - ako chcem tráviť voľný čas,

            - prezentovať negatívny postoj k fajčeniu, resp. k iným návykovým látkam.

V aktuálnom ročníku sú dve kategórie určené pre žiakov ZŠ a ZUŠ z celého Slovenska s oveľa väčším počtom cien.

4. kategória je celoslovenská výtvarná súťaž, kde o víťazoch rozhoduje porota na čele s predsedom Spolku Skalických výtvarníkov.

Celkovo sa ohodnotí prvých 20 miest!  Hlavné ceny sú  dve - smartfóny.

V celoslovenskej internetovej súťaži, kde rozhoduje o víťazovi verejnosť v internetovom hlasovaní, sa bojuje o 3 smartfóny, 6 ďalších hodnotných cien a množstvo farbičiek. Ďalšou novinkou je, že prvých 800 relevantných  súťažných prác prijatých do 4. kategórie usporiadateľ automaticky pridá na internetovú stránku /max. A3 výkres/. Hlasovanie bude prebiehať na webovej stránke www.rodinabezcigariet.sk, alebo pre  používateľov facebooku: www.facebook.com/RodinaBezCigariet .

Cieľom je propagovať Národnú protidrogovú stratégiu Slovenskej republiky a  poukázať na závažný spoločenský problém užívania návykových látok medzi čoraz mladšou skupinou detí.

Súťaž je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR – v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít pre rok 2016.

© 2024 MESTO TREBIŠOV