Mesto Trebišov zakúpi technológiu na opravu komunikácií a zároveň vytvorí nové pracovné miesto

24.02.2017

Mesto Trebišov bolo úspešné pri získaní dotácie na projekt, ktorý podporí zamestnanosť a umiestňovanie na trh práce v Trebišove. Prostredníctvom projektu nájde prácu jedna osoba z prostredia marginalizovaných rómskych komunít na obdobie 1 roka, ktorá bude odborne zaškolená na obsluhu technológie určenej na opravu komunikácií. Mesto zároveň plánuje zakúpiť komplexnú technológiu, zostavenú z komponentov na prívesnom vozíku k okamžitému použitiu pre opravy asfaltových povrchov za tepla. Prístrojovou technológiou bude možné v meste opravovať cesty, chodníky, parkoviská, výtlky, škáry, praskliny, či kanálové vpuste.

Práca s novou  technológiou má viaceré výhody:

  • asfalt sa nahrieva iba na 170° C (nedochádza k vyhoreniu zmesi),

  • prístroj pracuje s vysušeným podložím a pridávaným asfaltom, čo vedie k trvalej oprave,

  • vďaka infražiareniu možno technológiu použiť aj pre kanály a vpuste – nie je prítomný žiaden priamy plameň,

  • pri použití recyklátu sú minimálne náklady na opravu pri zachovaní kvality opravy.

Nákupom tejto technológie a zabezpečením jej obsluhy Mesto prispeje k miernemu rastu zamestnanosti v Trebišove, a zároveň získa multifunkčný set, ktorý sa okrem opravy komunikácií bude dať využiť aj na iné účely, napríklad na opravu zámkovej dlažby, čistenie chodníkov, prevoz materiálu.

Na realizáciu projektu sa Mestu Trebišov podarilo získať dotáciu v sume  7.000 EUR z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Úradu splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rómske komunity. Spoluúčasť mesta bude vo výške  1.910 EUR.

Tento projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Úradu splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rómske komunity.

© 2024 MESTO TREBIŠOV