Trebišov uspel v grantovom programe spoločnosti TESCO! Po rokoch sa budú opäť filmy premietať v amfiteátri pod holým nebom.

24.05.2017

Mesto Trebišov reflektovalo na výzvu grantového programu Nadácie Tesco „VY ROZHODUJETE, MY POMÁHAME“ s cieľom vytvoriť Trebišovské letné kino. Keďže mnoho Trebišovčanov má nostalgické spomienky na premietanie filmov „pod hviezdami“ na amfiteátri z dávnych čias,  dožadovali sa jeho opätovného spustenia. Grant na realizáciu projektu sa mestu podarilo vyhrať! Prvý večerný film si Trebišovčania budú môcť pozrieť už v lete 2017 v amfiteátri mestského parku.

Amfiteáter slúži ako stánok mnohých kultúrno-spoločenských udalostí v meste. Po minulom období chátrania mesto oživilo a zrekonštruovalo tento stánok kultúry. Postupne opravilo pódium, trávnatú plochu, osvetlenie a práve sa realizuje aj zastrešenie pódia.

Mesto zakúpi projektor na premietanie večerných filmov pod holým nebom, a tým dotvorí v areáli historického parku oddychovú zónu určenú na relax a spoločné stretávanie sa obyvateľov rôznych vekových skupín. Výsledkom projektu je taktiež i priestor na častejšie trávenie voľného času, či prehlbovanie medziľudských vzťahov na kultúrnych podujatiach. 

O podpore Trebišovského letného kina rozhodli Trebišovčania, zákazníci obchodného reťazca Tesco Stores SR, a. s. hlasovaním na obchodných prevádzkach. Projekt mesta Trebišov uspel s celkovým počtom 25 982 hlasov, finančne ho podporí Nadácia Tesco.

Slávnostné odovzdanie výhry sa uskutočnilo v prvej polovici mája 2017. Primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár osobne prevzal výhru z rúk Bc. Michala Zvolánka, riaditeľa Hypermarketu Tesco Stores SR, a.s. Trebišov.

© 2024 MESTO TREBIŠOV