Celoslovenská výtvarná súťaž: Rodina bez cigariet 6. ročník

25.09.2017

Občianske združenie Rodina a spoločnosť organizuje aj počas školského roka 2017/2018 6. ročník výtvarnej súťaže: Rodina bez cigariet.

Úlohou je vytvoriť výtvarnú prácu zameranú na nasledovné témy:

            - zdravý životný štýl,

            - ako chcem tráviť voľný čas,

            - prezentovať negatívny postoj k fajčeniu resp. k iným návykovým látkam.

 V tomto ročníku sú tri kategórie pre žiakov ZŠ a ZUŠ z celého Slovenska, opäť s veľkou nádielkou výherných cien – telefóny, kalkulačky, USB disky, trička, farbičky.

4. kategória: celoslovenská výtvarná súťaž, kde o víťazoch rozhoduje porota na čele s predsedom spolku Skalických výtvarníkov a riaditeľom Záhorskej galérie Jána  Mudrocha v Senici PhDr. Štefanom Zajíčkom. Celkovo sa ohodnotí prvých 20 miest!

5. kategória: celoslovenská internetová súťaž,  zameraná na propagáciu projektu, kde rozhoduje o víťazovi verejnosť v internetovom hlasovaní. Opäť prvých 800  súťažných prác prijatých do 4. kategórie usporiadateľ pridá do internetovej súťaže. Hlasovanie bude prebiehať na webovej stránke  www.rodinabezcigariet.sk alebo pre  používateľov Facebooku: www.facebook.com/RodinaBezCigariet .

6. kategória - novinka v tomto ročníku: cieľom v tejto  kategórii je navrhnúť logo pre projekt,  to znamená vytvoriť jednoduchý obrázok, ktorý by slúžil ako podklad pre reklamné materiály a webstránku.

Presné pravidlá súťaže a bližšie informácie o súťaži si záujemcovia môžu pozrieť na webových stránkach, alebo na Facebookovom profile www.rodinabezcigariet.sk. Cieľom je propagovať Národnú protidrogovú stratégiu Slovenskej republiky  a  poukázať na závažný spoločenský problém užívania návykových látok medzi čoraz mladšou skupinou detí.

Súťaž je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít pre rok 2017.

© 2024 MESTO TREBIŠOV