Orange Minihokej Tour 2017

12.02.2017

Počas druhej februárovej nedele 2017 vstúpil do svojho deviateho ročníka hokejový sviatok malých hokejistov s názvom Orange Minihokej Tour.

Nedeľu 12. februára 2017 sa predstavili žiaci a žiačky štvrtých tried základných škôl v šiestich mestách - v Trenčíne, Bratislave, Púchove, Brezne, Trebišove a Bardejove - v stretnutiach o postup do celoslovenského finále. V ňom sa predstavili v dvoch základných skupinách šesť družstiev, víťazov z jednotlivých regionálnych kôl (z každého regiónu po dve).  

Turnaj sa teší značnej popularite medzi hráčmi, trénermi, funkcionármi a rodičmi. Okrem samotného súperenia poskytuje predovšetkým zábavu a radosť z pohybu. Bez naháňania gólov, asistencií, štatistík.Veľmi nás teší, že  sa tento celosezónny projekt, pôvodne zameraný na samotnú popularizáciu minihokeja, tak pevne etabloval v hokejovom kalendári klubov a ich práci s najmenšími hokejistami.„  prezentoval Karol Belko, ktorý úspešne kormidloval doterajších osem ročníkov podujatia.

Regionálna časť Orange Minihokej Tour 2017:

Región VÝCHOD 

Skupina Trebišov  (12. 2. 2017) - A: MŠKM Trebišov, HC Košice, MHK Humenné B:  HK Mládež Michalovce, LA 11 Košice (Libova akadémia), P.H.K.Prešov

Skupina Bardejov  (12. 2. 2017)

Formát ORANGE MINIHOKEJ TOUR

Štartujú hráči a hráčky 4. ročníkov základných škôl. Každé stretnutie musí mať víťaza (hrá sa 2 x 15 minút čistého času)  so striedaním trojčlenných formácií po 60 sekundách. Jednotlivé družstvá sú zložené z dvoch minidružstiev (po 9 hráčov + 1 brankár), ktorých výsledky minizápasov sa zratúvajú, v prípade remízy v súčte oboch minizápasov nasledujú po tri samostatné nájazdy.

Zdroj: SZĽH

© 2024 MESTO TREBIŠOV