Medzinárodný deň detí v Trebišove

28.05.2017

Mesto Trebišov prostredníctvom kultúrneho a hospodárskeho strediska zorganizovalo pekný program pre deti. Nedeľu 28. mája 2017 od 14.00 hod. si trebišovské deti zasúťažili, zabavili sa pri rôznych úlohách a hrách. Návštevníci mestského parku sa v tento deň zapojili aj do  Trebišovskej packy. Trebišovská packa bola súťažná prehliadka psíkov. 

Registrácia prehliadky začínala vypísaním účastníckeho listu v deň podujatia. Pri registrácii bolo potrebné predložiť platný očkovací preukaz. Každý zaregistrovaný účastník dostal súťažné číslo. Po registrácii účastníci prehliadky prezentovali svojich domácich miláčikov. Porota na základe kategórií hodnotenia vyberala z každej kategórie jedného víťaza. 

Víťazi jednotlivých kategórií Trebišovskej packy:

1. Pán Elegán, Renáta Kiovská, psík francúzsky buldog, Joy

2. Najšikovnejší psík, Zuzanka Bodrogová, kríženec, fenka Jessi

3. Sympaťák, Ella Gömöryová, fenka Jack Russell teriér, Mia

4. Strapáčik, Robert Bulla, fenka maltézsky psík, Stela

5. Roztomilé šteniatko, Marek Mizerák, pes pitbull, Nero

6. Ušiačik, Roman Rostáš, pes Yorkishirsky teriér, Marly

Celkový počet prihlásených súťažiacich: 6

Všetci súťažiaci dostali vecné odmeny.

Sponzori: MVDr. Mária Straková, veterinárna ošetrovňa Vetna, Ul. Československej armády, Trebišov,
MVDr. Ivan Hrdlík, veterinárna ošetrovňa Veterinárius, Mestský park, Trebišov,
Katarína Michalková, Oáza AT, Ul. Gorkého, Trebišov,
Ing. Ingrid Šrámková, chovateľské potreby 4Animals, Ul. J. Husa, Trebišov,
Stanislav Német, chovateľské potreby, Ul. M. R. Štefánika, Trebišov, Mesto Trebišov.

Čo sa hodnotilo?

Hodnotilo sa zvládnutie jednoduchých povelov, prekonávanie prekážok, správanie psíka, ukážky trikov a poslušnosť psíka. Jeho celkový výzor, ale i zapôsobenie na porotu. 

Okrem Trebišovskej packy pripravili odborní zamestnanci Centra voľného času stanovišťa, na ktorých deti súťažili a za to boli aj hneď odmenené. Zapojili sa tu do skoku vo vreci, vyskúšali si kopy na futbalovú bránku a lov rýb.A nechýbal ani hod loptičkou na cieľ a stanovište „Popolvár“.  Na zelenej lúke v parku vytvorilo MsHS mini zoo. Potešiť deti prišli aj MOTORKARE z Trebišova. 

Príslušníci mestskej polície odprezentovali ukážky zásahov. Okrem nich boli pre najmenších Trebišovčanov pripravené statické ukážky výstroja a výzbroje MsP, SMV Suzuki, statická ukážka služobných skutrov, služobných zbraní, vidieť tu mohli aj narkotizačnú pištoľ používanú pri odchyte zvierat, vystreľovaciu sieť a odchytové tyče, putá, obušok a prostriedky na zabránenie odjazdu vozidla /papuče/. 

Na podujatí mali zastúpenie aj príslušníci OR PZ v Trebišove.

Psovodi oddelenia služobnej kynológie, Okresného riaditeľstva  Policajného zboru v Trebišove pod vedením psovoda npráp. Tibora  Ferka vykonali ukážku výcviku služobných psov zameranú na prezentáciu poslušnosti a zadržanie páchateľa. Deti si mali možnosť nasadnúť do služobných motorových vozidiel a odfotiť sa so služobnými psami.

© 2024 MESTO TREBIŠOV