V Trebišove vzniklo nové detské ihrisko

05.04.2019

Z novovybudovaného detského ihriska sa môžu tešiť najmä deti zo sídliska STRED a jeho blízkeho okolia. Nové ihrisko je nepretržite sprístupnené, samozrejme, širokej verejnosti a poslúži aj ostatným obyvateľom mesta, v prípade potreby aj pre materské a základné školy.

Detské ihrisko pozostáva z viacerých herných prvkov. Deti vo veku už od 2 do 14 rokov tu nájdu kombinovanú zostavu, ktorá je zložená sa z dvoch vzájomne spojených priechodných domčekov. Súčasťou jedného domčeka sú schodíky a hojdačka. Druhý domček disponuje šmýkačkou a ramenom. Na ramene sú umiestnené gymnastické prvky na lezenie. Deti môžu využiť dvojhrazdu, vahadlovú hojdačku s kapacitou pre 4 deti, nerezový domček s kresliacou tabuľou, pri trávení voľného času menšie deti potešia aj dve pružinové hojdačky v tvare koníka a motorky. Do zeleného vnútrosídliskového priestranstva pribudla tiež kovová infotabuľa.

Novozriadeným ihriskom mesto vytvorilo podmienky na bezpečnú hru, rozvoj pohybových aktivít a zručností najmenších Trebišovčanov,  tiež na relax pre deti aj ich rodičov.

Dotáciu vo výške 9.500 eur na realizáciu projektu mesto získalo zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky prostredníctvom kapitoly Úradu vlády Slovenskej republiky. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV