Mesto Trebišov súčasťou významných návštev svetovej prezidentky Rotary International

16.05.2024

Z iniciatívy tunajšieho Rotary klub-u sa súčasťou pracovnej cesty svetovej prezidentky Rotary International Stephanie A. Urchick po Slovensku stalo aj mesto Trebišov, kde bola pondelok 13.5.2024 oficiálne prijatá na Mestskom úrade primátorom mesta Marekom Čižmárom, za účasti jeho zástupcu Petra Duča, prednostu MsÚ Martina Galgoczyho, guvernérky District 2240 Czech republic & Slovakia Kataríny Čechovej a členov RC Trebišov.

Po zápise do Kroniky mesta odovzdala Stephanie A. Urchick primátorovi mesta dar - plaketu mesta Pittsburgh, druhého najväčšieho mesta v Pensylvánii a s početnou enklávou slovenských krajanov. Počas stretnutia boli prezentované aktivity RC Trebišov – publikovanie kníh, nasvietenie trebišovského Mauzólea a zakúpenie jeho nových dvier alebo obnovenie Župného kameňa v Dargove.

Zároveň sa načrtli aj ďalšie možnosti vzájomnej spolupráce.

Ďalšou časťou programu nastupujúcej prezidentky Rotary International bolo stretnutie s primátorom Košíc Jaroslavom Polačekom za účasti bývalého prezidenta Slovenskej republiky pána Rudolfa Schustera a dnes, už v Bratislave, stretnutie s primátorom hlavného mesta - Bratislavy Matúšom Vallom, neskôr slávnostný obed s veľvyslancom USA na Slovensku J. E. Gautamom A. Ranom a naplánované bolo aj prijatie u prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej.

© 2024 MESTO TREBIŠOV