Charity run tento rok podporilo viac ako 900 bežcov

03.06.2024

Nedeľa 2.6.2024 patrila v Trebišove behu. Charity run 2024 prilákal do nášho mesta viac ako 900 rekreačných športovcov. Hlavnou myšlienkou však nebolo iba si zašportovať. Aj tento rok malo toto podujatie najmä charitatívny rozmer. Spoločne sme pomohli malému Tobiaskovi, ktorý potrebuje 24 hodinovú starostlivosť a okrem finančných prostriedkov aj množstvo pomôcok na to, aby mohol navštevovať rehabilitačné centrá a raz si sám sadnúť alebo postaviť sa na nohy.

Tobiaskovi a jeho rodine boli odovzdané šeky a celková čiastka, ktorá sa vyzbierala, bude známa v najbližších dňoch. Medzi darcami nechýbali primátor mesta Trebišov PhDr. Marek Čižmár a jeho zástupca Ing. Perer Duč, ktorí Tobiaskovi odovzdali šek v hodnote 500 eur. Účastníci mohli malého chlapčeka podporiť  aj zbierkou, ktorá prebiehala počas celého podujatia.

V bohatom kultúrnom programe sa predstavili BATIDA so svojou bubnovou šou, a skvelé kapely ICONITO a BASAWELL. Záver podujatia patril jedinečnému stretnutiu so zlatým olympijským víťazom z Ria - MATEJOM TÓTHOM, na ktorej ste sa mohli veľa dozvedieť aj o zaujímavom projekte O2 Športová akadémia Mateja Tótha. Matej je asi najznámejším slovenským atlétom posledných rokov. Opovedal na všetky vaše otázky a zároveň prezradil mnoho zaujímavých informácii z oblasti športu, jeho profesionálnej kariéry ale aj jeho súčasnej náročnej práce riaditeľa Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica.

Sme radi, že Charity run 2024 svojou prítomnosťou podporili aj štátny tajomník Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR  RNDr. Slavomír Partila a štátny tajomník pre šport na Ministerstve cestovného ruchu a športu Mgr. Ján Krišanda.

Ďalší úspešný – už 8. ročník - Charity run je za nami. Ďakujeme, že ste prišli a tešíme sa na vás pri ďalších podujatiach z dielne Spoznaj Trebišov behom.

© 2024 MESTO TREBIŠOV