Slávnostné otvorenie výstavy 770. výročie mesta na ZŠ „Sever“

12.06.2024

Na Základnej škole na Pribinovej ulici v Trebišove otvorili utorok, 10.6.2024 výstavu „770. výročie mesta“. Na slávnostné podujatie prijal pozvanie aj primátor mesta PhDr. Marek Čižmár a vedúca oddelenia školstva na MsÚ RNDr. Jana Partilová.

Prítomným sa počas programu okrem primátora prihovoril aj riaditeľ školy PaedDr. František Ňaršanský. Okrem zdôraznenia bohatej histórie nášho mesta, jeho významných medzníkov, ale aj udalostí, zazneli zo strany oboch rečníkov slová poďakovania učiteľom a žiakom školy za prípravu jedinečných stvárnení histórie Trebišova, ktoré máte možnosť oddnes obdivovať vo vestibule ZŠ „SEVER“.

Celé slávnostné dopoludnie spríjemnili svojimi umeleckými výkonmi žiaci tejto školy. Predstavili sa mažoretky Severky, deti so spevom ľudových piesní, ľudová rozprávačka a zamestnanci trebišovského múzea predstavili rod Andrássyovcov v dobových kostýmoch. Celý program moderovala originálna dvojica modeliek Cuky a Luky 

Deťom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom ďakujeme za ich usilovnú prácu, krásne diela a nezabudnuteľný umelecký zážitok. Dnešné dopoludnie tak bolo nielen úžasným prierezom dejín, ale aj zaujímavým predstavením symboliky tohto mesta a regiónu.

© 2024 MESTO TREBIŠOV