Deň otvorených dverí v Centre voľného času

26.06.2024

Nedeľu, 23.6.2024 otvorilo svoje brány širokej verejnosti Centrum voľného času v Trebišove. Príjemné popoludnie tu prišlo stráviť množstvo rodín so svojimi ratolesťami. Návštevníci mali možnosť bližšie spoznať priestory centra a zároveň mohli využiť možnosť prihlásenia detí do krúžkov na nasledujúci školský rok.

Pre všetkých bol pripravený bohatý sprievodný program. Počasie prialo a tak sa deti mohli vyhrať nielen pri aktivitách vo vnútri centra, ale aj vonku. Tam na nich čakalo množstvo atrakcií ako skákací hrad, trampolína, jazda na koni, lezecká stena, lukostreľba, streľba zo vzduchovky, mega šach, futbalová jedenástka, šľapacie bugíny, či zipe line – prekážková dráha. Vo vnútri si zas mohli zatancovať rôzne choreografie, zaspievať karaoke, zahrať stolný tenis, či skúsiť virtuálnu realitu.

Súčasťou popoludnia bolo aj slávnostné otvorenie lezeckej steny, ktorá bola financovaná z participatívneho rozpočtu 2023 a ktorá zvíťazila v hlasovaní občanmi mesta. V rámci projektu, na ktorý bolo vyčlenených 10 tisíc eur sa doplnili rôzne hracie prvky v komunitnej klubovni Fajnovo, zrealizovala sa lezecká stena a dopadová plocha. Autorom jej výtvarného prevedenia je košický umelec Martin Marko, ktorý je zároveň aj autorom maľby na trafostanici v areáli CVĆ.

Prítomným sa prihovoril primátor mesta PhDr. Marek Čižmár a riaditeľ Centra voľného času Mgr.art Peter Valiska Timečko ArtD. a zároveň spolu so zástupcom primátora Ing. Petrom Dučom, prednostom MsÚ JUDr. Martinom Galgoczym LL.M. a autorom výtvarného spracovania lezeckej steny Martinom Markom ju slávnostným prestrihnutím pásky otvorili a uviedli do prevádzky.

Lezecká stena má výšku 3,6 m a používa sa bez istenia, preto je dôležité dodržiavať bezpečnostné pravidlá, ktoré sú uvedené v prevádzkovom poriadku. Stena je určená pre širokú verejnosť a obsahuje rôzne druhy náročnosti, odlíšené farebnosťou jednotlivých „chytov“. Na stene sa nachádza 6 farebných ciest podľa stupňa náročnosti.

Ďakujeme všetkým, ktorí prišli a tešíme sa na Vás opäť o rok.

© 2024 MESTO TREBIŠOV