Trebišovský majáles - Stavanie mája

01.05.2024

 Posledný aprílový deň, sa za účasti primátora mesta Trebišov PhDr. Mareka Čižmára uskutočnilo stavanie Mája, organizované mestom Trebišov a Mestským kultúrnym strediskom.

Tak, ako v mnohých mestách a obciach, aj my sa snažíme zachovávať ľudové zvyky a tradície. A aký by to bol mesiac máj bez svojej ozdoby – krásneho, vysokého, farebnými stužkami vyzdobeného stromu. Ten tohtoročný nám ozdobili dievčatá z FS Trebisovčan.

O hudobný a tanečný program sa postarali žiaci Základnej umeleckej školy v Trebišove pod vedením pani riaditeľky PaedDr. Veroniky Jakimovej DiS. art. a svojich pedagógov.

Ďakujeme Základnej umeleckej škole Trebišov a všetkým účinkujúcim folklórnym skupinám: Paričovčan, Trebišovčan, Trebišovčan deti, Ľelija, Furmaňe a Parchovianka za krásny hudobný program, ktorým nám všetkým obohatili stavanie Mája.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii podujatia: Technickým službám mesta Trebišov za prípravu a osadenie Mája a Mestskej polícii za to, že dohliadala na bezpečnosť všetkých zúčastnených.

A v neposlednom rade ďakujeme Vám všetkým, ktorí ste prišli svojim potleskom a prítomnosťou podporiť zachovávanie tohto krásneho ľudového zvyku.

Tešíme sa na Vás opäť o rok, pri stavaní Mája 2025.

© 2024 MESTO TREBIŠOV