Rodinný muzikál Studňa lásky

16.10.2024

Mestské divadlo Trenčín prinieslo do nášho mesta predstavenie plné historických kostýmov, vtipu, hudby, tanca a lásky vo viacerých podobách.

Dňa 4. októbra 2024 mohli diváci v priestoroch divadelnej sály MsKS zažiť rodinný muzikál Studňa lásky na motívy povesti o Trenčianskom hrade. Starý príbeh ponúka príbeh o skutočnej láske, ktorá prekonala aj tvrdú skalu. Podujatie organizovalo Mesto Trebišov. 

Pôvodný muzikál Studňa lásky podľa najkrajšej slovenskej povesti rozpráva príbeh lásky tureckého kupca Omara a jeho milej Fatimy, ktorú na Trenčianskom hrade väznil gróf Zápoľský. Hra ponúkla divákom aj atraktívnu rovinu mužsko-ženských vzťahov, kde sa ústredným stáva vzťah manželov Zápoľských a ľúbostné pletky hradného kapitána Tomáša Zamarovského. To všetko na pozadí historických reálií voľby nového kráľa Uhorska, ktorého treba oženiť s vdovou po kráľovi Matejovi - Beatrix Aragónskou. O humor sa postaral hradný šašo, stráže, mnísi zo Skalky i samotný kráľ Vladislav. Napätie priniesli šermiarske súboje a dej, ktorý nenechal divákov ľahostajnými.

© 2024 MESTO TREBIŠOV