Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

14.05.2022 07:41 - Gabika Janíkova

Prosím Vás, chcem sa opýtať, kedy je naplánované kosenie trávy na Cukrovarskej ulici? Ďakujem

09.05.2022 14:21 - Gabriela Godušová

Chcem sa poďakovať primátorovi PhDr. Marekovi Čižmárovi za zriadenie Prevádzkového poriadku na MI Stred. Nakoľko deti 12 - 14 ročné to nerešpektujú a rodičia ich v tom podporujú a zdôvodňujú to nočným kľudom, minulého roku počas letných mesiacov robili neznesiteľný hluk dennodenne do 22,30 - 23,00 hod.Prosím Vás o vysvetlenie tohto prevádzkového poriadku.Ďakujem.

07.05.2022 13:44 - Miloš Vincler

Postradal som odpoveď na moju otázku z minulosti: Prečo trvá realizatorom rozkopváky na Varichovskej ulici tak dlho, pričom k nehnuteľnosti č.27, ponechali rozkopane a znepristupnené obidvaja vjazdy... To že tam býva imobilná babka nikoho netrápi. Inak by stavebný úrad dohliadol, aby sa vjazdy po rozkopane dali do pôvodného, ak nie lepšieho stavu.
V nevyhovujúcom stave je dlhodobo aj priepusť na tejto ulici, kde dlhodobo chýba vrchný kryt. Verím, že otázkou sa bude niekto kompetentný seriózne zaoberať, a oznámi mi riešeni,za čo vám vopred ďakujem. Vincler

06.05.2022 02:13 - Zuzana Urbanová

Dobrý deň.S košmi na ulici Kutnohorská 2114/7 atd.konkrétne pri detskom ihrisku a materskej škôlke sa nič robiť nebude? Je tam neznesiteľný zápach ktorý sa šíri k bytovkám naokolo cítiť ho príšerne na detskom ihrisku okrem toho je tam stále kopu Rómov ktorý obťažujú ľudí pri tých košoch sedia dokonca aj polehuju niektorý tam aj spali chodia a močia tam ako keby to bolo verejné wc dokonca si tam vykonávajú aj inú potrebu a zgrupuju sa tam a fetuju..dokedy máme mi ostatný občania toto trpieť? Prečo s tým mesto niečo neurobí ak sa pár ľudí nevie dohodnúť a uzamknúť konečne tie smetiaky?A to nehovorím o vysypanych smetiach aj pri detskom ihrisku od nich neustále.Kedy s tým už konečne niekto niečo urobí?

01.05.2022 10:26 - cizmaris zlodei

Chcem sa opitat vi zlodejy kedi su volbi bo stary imro s ducom su zlodejy. Zebi zme uz nevolyly vas any picu mokanyovu.any sosnu zos davalom vi zlodejy. Pojdete do pici zlodejy. Ojebaly ste nas z babkynom a kalmanom.

26.04.2022 13:29 - Andrea Hatalovská

Dobrý deň,

Opätovne sa dotazujem k mojej otázke nižšie, nakoľko práce doposiaľ neboli realizované.
Ďakujem

Dobrý deň,
Poprosím o odstránenie veľkej diery na chodníku pred rodinným domom na ulici Gorkého 44. V daždivom počasí voda špliecha na fasádu, čím je neustále mokrá a špinavá. Ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

poškodenia chodníkovej časti na Gorkého ul. odstránia pracovníci Technických služieb mesta Trebišov v prvej polovici 13. kalendárneho týždňa.

Technické služby mesta Trebišov

24.04.2022 13:05 - Vlado

Dobrý deň, kedy bude zrealizované predĺženie parkovacej plochy a zároveň vyznačenie parkovacích miest na sídlisku sever 2245?

21.04.2022 21:02 - Matilda Voľná

Dobrý deň prajem,

je síce pekne že mesto zabezpečilo konečne kontajner ktorý sa dá otvárať na čip čím z veľkej časti zabranujete rómskej “menšine” aby chodila a vyberala odpad ale stalo sa už viac krát že samotné pracovníčky ktoré majú na starosti upratovanie vyberajú a rozťahujú odpad po sídlisku .
Kontroluje ich niekto ? Lebo zbytočne ničia oplotenie kontajnera a robia bordel . Ako to chcete riešiť ? Samozrejme ak im niečo poviete tak na vás začnú kričať a používať vsetky možné nadávky ?

21.04.2022 16:11 - R.K.

Dobrý deň, už dlhšiu dobu je na ul. Hodvábna pred vchodom č.16 vyvrátený väčší stromček tuje. Nebolo by možné opätovne ho zasadiť? Ďakujem.

20.04.2022 01:41 - Bucko Peter

Dobry den, chcem sa opytat kto dozoruje mestske stavby v Trebisove. To je na Darwinovu cenu, lebo ste rozkopali pol mesta a doprava kolabuje. Prajem dotycnemu aby skusil autom prejst o 16:00 cez mesto, idealne aby mal dole oknienka. Aby pocul ako velmi obcania ocenuju taky nezmysel ako je stavba dvoch kruhovych objazdov naraz, hlavne ked sa vzdy robi iba na jednom z nich. Dakujem.

18.04.2022 13:00 - Lukáš Baco

Zdravim chcem sa spýtať či budú tento rok v Trebišove kolotoče atď...???

17.04.2022 09:56 - Ing. Miloš Vincler

Dobrý deň, chcem sa opýtať,
1. dokedy bude znemožnený prechod a vjazd k nehnuteľnosti na Varichovská č. 27?
2. kedy sa komunikácia i chodníky uvedú do pôvodného stavu, tak aby umožnil priechod na invalidnom vozíku?
Tento stav po rozkopani je dlhodobý na celej ulici a kompetentní ho prehliadajú!

17.04.2022 09:56 - Ing. Miloš Vincler

Dobrý deň, chcem sa opýtať,
1. dokedy bude znemožnený prechod a vjazd k nehnuteľnosti na Varichovská č. 27?
2. kedy sa komunikácia i chodníky uvedú do pôvodného stavu, tak aby umožnil priechod na invalidnom vozíku?
Tento stav po rozkopani je dlhodobý na celej ulici a kompetentní ho prehliadajú!

14.04.2022 07:29 - Peter Varjassy

Kedy budete obnovovať čiary na parkoviskach na sidlisku Sever, na Ternavskej ul. pred bytovym domom 2239 / 11, 13, 15 a 17 ?

Za Vašu odpoveď Vam ďakujem.

10.04.2022 18:58 - Marián Pisio

Poprosím o odstránenie nelegálnej skládky ,na križovatke ul. Varichovská - ul. Sadovská, nahádzané odpadky, zanesený potok kde všetko sa rozkladá čim vzniká nepríjemný zápach.

07.04.2022 12:18 - Miroslav

Dobrý deň,

dnes 07.04.2022 sa na ulici Kapušanská 15 vynášal plastový a kovový odpad, chcel by som vedieť vonku pred dom som dal 2 kuko nádobý plastového odpadu a vyniesli len jednu prečo?! či už je limit aj nato?!

Druhá otázka, pred domom je upchatý kanál, nedávno tu bolo prasknuté vodovodné potrubie a voda stala na celej ulici, to iste je ked výdatne prší! kedy sa to dá do poriadku a poriadne! Raz sa to už robilo ale očovidne len na oko lebo problem pretrváva!

ďakujem za odpovede.

06.04.2022 15:24 - Stefania Bodikova

Dobrý deň. Prosím zrezat vysoký úplne suchy ihličnatý strom pri bytovke 1449/26 na ulici Kpt. Nálepku,Trebišov pretože je od polovice stromu viditeľné prasknutý a je otázkou času, kedy pri silnom vetre sa prelomi a spadne. ĎAKUJEM

Mgr Mgr. BODIKOVA

06.04.2022 15:22 - Stefania Bodikova

Dobrý deň. Prosím zrezat vysoký úplne suchy ihličnatý strom pri bytovke 1449/26 na ulici Kpt. Nálepku,Trebišov pretože je od polovice stromu viditeľné prasknutý a je otázkou času, kedy pri silnom vetre sa prelomi a spadne. ĎAKUJEM

Mgr Mgr. BODIKOVA

05.04.2022 11:18 - Občan

Kde je uverejnený oznam o odstávke elektriny na severe? Dnes 5.4. od rána nejde prúd, pýtala som sa pracovníkov pri výkopových prácach na ulici Varichovská, vraj do 16tej je plánovaná odstávka.
Ako môžu bez oznámenia odpojiť a nedať včas vedieť?
A po ďalšie, je veľa miest, kde sú vykopané diery, trčia káble atď a nie je to označené ani uzavreté. Dosť nebezpečné popri chodníku.dakujem za odpoveď.

05.04.2022 10:32 - Z.U.

Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať dokedy máme tolerovať ten smrad a tych Rómov ktorý sa dennodenne prehrábavajú v smetných košoch na Kutnohorskej 2114/7 atd.pri detskom ihrisku!Šíri sa odtiaľ neznesiteľny zapach sú dni kedy si okno nemôžem otvoriť nakoľko ten zápach cítiť odtiaľ dnu,ďalej tie odpadky z tých kosov sú nielen z vonkajšej strany okolo klietky ale aj už pri detskom ihrisku a dokonca už aj pri bytovom dome nielen zo zadnej bočnej ale už aj z prednej strany! Občania tmavej pleti z táborov sú denno denne v okoli smetných košov otravujú ľudí sú neodbytný drzý a ich správanie je nemiestne priam neznesiteľné ak chcem ísť vyhodiť smetie tak sa poriadne ani nedá bez toho aby sa na človeka doslova nenalepili a neotravovali ho bojím sa aj dieťa a to 15 ročne poslať vyhodiť smetie kvôli tomu.Uz neraz som ja aj ostatný občania mali s nimi problém.Chodia tam vykonávať potreby a fetuju kadečo..Ešte by som sa rada dozvedela načo sú vpp platený keď napríklad to smetie rozhádzané vôbec nepozbieraju a podotýkam to smetie je rozhádzané aj pri detskom ihrisku kde je zvyčajne väčšie množstvo detí a je tam rozhádzané aj sklo!Vpp sa akurát tak prejdú a nič nezdvihnu to ich v ich práci nik nevie odkontrolovať?Či čo je aj ich náplňou práce? J potrebné aby tu ľudia denno denne písali sťažnosti nech sa s tým niečo už konečne začne robiť? Nechápem ako je možné ze ľudia naokolo majú tie klietky pozamykane a pre zopár ľudí podotýkam zopár sa táto klietka nedá takisto zamknúť.Odkedy je menšina viac a má väčšie slovo?(v tomto prípade) Pokiaľ viem nieje to tak extrémne drahé aby sa to zaplatilo a takto vyriešilo je to jednorazový poplatok ľudia v bytovkách majú aj fondy kde sa peniaze stále zbierajú tak prečo sa to nezriesi? Nieje možné žeby zopár ľudí ktorý su proti uzamknutiu robilo väčšine kvôli tomu problém.

04.04.2022 21:14 - Roman

Dobrý deň,
Nerozmýšľa mesto na zorganizovanie mestskej futsalovej ligy v novej športovej hale. Už roky tu nieje niečo pre futsalove partie!

29.03.2022 19:03 - Lukas Peter

Dobry den
Chcem sa opytat, ak je niekto ( osoba) odhlasena z trvaleho bydliska v TV a ma tam iba prechodne bydlisko a vobec sa tam nezdrzuje pocas celeho roku, ci musi platit 30e za smeti???!!!
Ak si plati uz v danej krajine, kde zije???
Dakujem

28.03.2022 10:26 - Zita

Dobry den chcela by som sa informovat ci lad na zs tv bude este aj v aprili. A ci by nemohlo byt pocas velkej noci verejne korculovanie. Dakujem

28.03.2022 09:06 - Vladimír Poprac

Pozdravujem, som predseda ZO SZPB v Banskej Štiavnici. Naša členka pani Mária Štangová nar. 05.06.1931 teraz bytom Lesná 6 Trebišov 07501. Páni Mária Štangová mala v roku 2021 90 rokov a konečne som zistil kde býva, chcem jej poslať Pozdravný list, len neviem či adresa je správna, nemám na ňu ani tel. kontakt. Vopred Vám ďakujem za pomoc. S úctou Vladimír Poprac

26.03.2022 21:02 - B. V

Dobrý deň, mám otázku ohľadne problematiky na Zimnej ulici. Prosím vás je podľa vás normálne ze ulica ktora sa nachádza hneď vedľa hlavného námestia vyzerá horšie ako osada. Všade sú rozhádzané smeti keďže s klietok na smeti niekto pravidelne vylamuje zámok a to nehovorím o našich ne prispôsobivý h susedoch. Špina, krik na dennom poriadku naše deti tu nemôžu poriadne späť dokedy to mame trpiet??
Nechapem ze to nikomu nevadí preboha ved je to v strede mesta
Platíme si dane a nehorázne ceny za smeti ale aj tak mame pred vchodmi porozhadzovane plienky. Chceme tu konečne žiť ako sa žije na ostatných mestských sídliskách.

24.03.2022 19:24 - JL

Dobrý deň, prečo v Tv, časť Milhostov nesvietia pouličné lampy na hlavnej ceste? Ísť takto večer po chodníku je nebezpečné, lebo chodník na niektorých miestach je prepadnutý.

24.03.2022 18:29 - Marián Pisio

Dobry den.Mohli by ste vycistit kanal na križovatke Varichovska - Sadovska.Je zahadzany odpadkami.Dakujem

24.03.2022 10:44 - Ivan

Zdravím. Nemohli by ste ráno medzi 07,00 až 08,00 hod poslať jedného príslušníka mestskej polície aj na kopec pri kotolni za berehovskou?Jeden by zreguloval kľudne prechádzanie detí pred zš na štefánika. Videl by,ako sa maládež zhlukuje medzi garážami za gromilkom,čo tam po nich ostáva, videl by psíčkarov,ktorí nezbierajú exkrementy a dokonca aj takých,ktorí majú psov na voľno a tie obťažujú iných psíčkarov či matky vodiace deti do škôlky ,alebo mládež do škôl. Vdaka.

22.03.2022 20:49 - Stanislav Nagy

Dobrý deň prajem neviem či treba kľaknúť na kolená,lebo píšem tretíkrát a žiadam o orez líp na Kpt Nálepku konáre padajú na autá a hlavy alebo sa čaká na nejaké nešťastie, ďalej že nesvietia 2 lampy a to pri košoch a pred bytovkou 1452 s pozdravom Nagy

22.03.2022 20:44 - Katarina Bandorová

Dobrý večer. Viackrát som telefonovala na linku čistoty no nič sa nevyriešilo! Prosila som aby poslali ľudí na Komenského ulicu je tu plno lístia z jesene aj konáriky z vŕby. Smetné koše popri chodníkoch nie sú vyčistené iba zvrchu ,prosím kompetentných aby zariadili aby sa naše mesto vyčistilo ako sa patrí! Myslím si že by pomohlo odmeniť skupinu ľudí a najme koordinátorov ktorí svoju prácu budú vykonávať zodpovedne snád´by to pomohlo!

© 2024 MESTO TREBIŠOV