Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

28.07.2021 22:25 - Alex

Na cintorínskej ulici nesvieti svetlo pri autoservise minimálne jeden mesiac.

25.07.2021 23:06 - Ing. Ján Zámborský

Pán primátor!
Dnes, 25.7.2021 od 12.00 ""RYČALI"" z tábora do širokého okolia cigánske rytmy. Nonstop v kuse do 21.00 hodiny, s občasným neprimerane hlasným bľabotaním "ruky hore". Podľa zvukovej kulisy prebehla voľba miss Roma 2021. Potom v "RYČANÍ" pokračovali gypsy kapely svojou nadmieru hlasnou produkciou až do 21.00, kedy sa zdalo že nášmu audio utrpeniu je koniec. Omyl ďalšiu hodinu - do 22.00 už vrieskal do mikrofónu iba nejaký vytrvalý zúfalec.
Kontaktoval som viackrát mestskú políciu aby zasiahli proti hlasitosti - absolútne bezvýsledne. Akcia v tábore je vraj povolená, oznámená a ohlásená a ešte aj s návštevou poslanca NRSR - NO A ČO ???? Verím, že to nie pán poslanec reval do mikrofónu.
Som celkom IT gramotný, ale oznam o konaní akcie daného charakteru som nenašiel. Ani len v mestskom rozhlase nič nebolo, ale príslušník MsP mi povie, že akciu monitorujú oni aj štátna polícia a mám ten hluk pretrpieť. Monitorovali a uznali, že je všetko OK? Figu - nič nebolo OK. Vyhláška vraví: "Nikto nesmie obťažovať ostatných nad mieru primeranú pomerom prachom, dymom, pachmi a ani HLUKOM." A rieši takéto veci OBEC, teda jej volený zástupca - starosta, primátor,... a ich suita. Tak to RIEŠTE!!! Hluk z tábora je neriešený roky a každodenný hustý, čierny dym kúdoliaci sa nad táborom tiež nikto nevidí, ale doplácame naň všetci!

Otázka: Skutočne nie je možné zasiahnuť pri obzvlášť hlasitej a celodennej produkcii? Nie netreba to merať, len poslať hliadku rozumne posúdiť a zasiahnuť , ak treba. A aby vedeli aj usporiadatelia, že môžu byť usmernení. Možno by sa to hodilo nielen pre nás bývajúcich 200-300 m od tábora. Dane nižšie neplatíme.

23.07.2021 18:12 - Helena

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či vedenie mesta niekedy pochválilo Rómsku poriadkovú službu? Prosím, aby ste môj dotaz uverejnili. Často navštevujem Tesco v našom meste a všímam si /nielen ja/, že len dvaja páni z Rómskej poriadkovej služby, Marek Balog a Andrej Tancoš /opýtala som sa na ich mená/,ktorí slúžia od 14:00-18:00 majú čisto a poriadok okolo Tesca. Neprispôsobivým občanom dajú pozbierať odpadky a papiere, ktoré nechávajú po sebe rozhádzané po zemi. Je vidieť, že takí občania majú pred nimi rešpekt. Títo dvaja páni sú zodpovední a poriadkumilovní, klobúk dole pred nimi. Zaslúžia si verejnú pochvalu a nielen ústnu, ale aj aspoň nejaký finančný dar. Ostatní členovia Rómskej por.služby napr.p.Šandor a všetci ostatní by mali mať nápis Rómska NEPORIADKOVA služba. Často som svedkom toho, že vôbec sa nestarajú o poriadok, neprispôsobivých občanov neupozornia, aby za sebou ten papier, či iný odpad dali do koša a nehádzali na zem, absolútne im to nevadí. Potom tí vyššie spomenutí dvaja, čo po nich prídu na 14:00 hodinu dajú všetko upratať a dokonca aj sami to robia, zbierajú odpad po iných. Myslíte si, že je to voči ním spravodlivé? Prosím, aby ste ich zato odmenili, verte mi, zaslúžia si to a tých ostatných by ste mali pokarhať. Prosím o uverejnenie môjho dotazu, vopred veľmi pekne ďakujem.

20.07.2021 19:24 - Marika Kažimirová

Kto spristupni mauzoleum pre 2 turistov. Preco ten kto spristupni z mesta nemoze sa zdrzat 10 min. Som ochotna pockat polhod. Aj 1 hod. Vraj treba sprievodkynu z muzea ? Vopred treba nahlasit. Urobte okienko, aby sa dalo aspon nakuknut. Tabula v parku informacna sa leskne aspon mne sa tazko cita a pri mauzoleu nie su fotky z vnutrajska ani v muzeu nemali . Moja navsteva bola neplanovana. Doma som si to mala lepsie zorganizovat aspon tak , ako do zahranicia, dojem by bol lepsi.

20.07.2021 12:44 - Stefan Kudla

Dobry den,

v Milhostove na Zvonarskej ulici medzi domami c. 48 az c. 54 je vozovka v katastrofalnom stave. Planuje sa jej oprava?

Dakujem za odpoved

Kudla

18.07.2021 18:33 - Vojtech Zachar

Prečo je počas žatvy uzavretá Pribinova ulica v jednom smere,keď tadiaľ počas dňa prejde možno päť aút s obilím.Len preto aby polícia mala zisk?

16.07.2021 07:39 - Lucia Ramšakova

Dobrý deň žiadam vás o výrub živého plota ktorý sa nachádza na ulici jablonkova ako sa vychádza z ulice tichá na jablonkovu zabraňuje výhľadu áut a uz neraz skoro došlo k dopravnej nehode píšem vám už druhý krát keďže sa to stáva denne..

15.07.2021 12:25 - Svetlana

Dobry den.Kedy chce mesto opravit chodnik na Skultetyho 1945 a smerom ku skolke a skole?lebo Skultetyho ulica nie je len pri bytovkach 1923..24 atd..a pri kotolni...!!!!!!Slubujete to z roka na rok uz x rokov a nic sa nedeje..akurat bol chodnik xkrat rozkopany pre kable a rury a akoze uvedeny do povodneho stavu a nic viac..je v katastrofalnom stave..kedy ho date do poriadku? Dakujem za odpoved .

15.07.2021 12:03 - Viera Hrivňáková

Otázka znie: je VZN č. 168/2020 o miestnom poplatku za komunálne odpady spravodlivé voči občanom mesta Trebišov, ktorí tu máme trvalý pobyt /TP/ v porovnaní s obyvateľmi, ktorí tu TP ani prechodný pobyt /PP/nemajú? V našom obytnom dome máme asi 20 obyvateľov, ktorí tu nemajú ani TP ani PP, ale svoj odpad nosia do spoločného stojiska. Zásadný rozdiel je v tom, že my, občania s TP a PP sme museli zaplatiť zvýšený poplatok za odpad, ale ostatní, bez TP a PP, hlavne v podnájmoch, ušetrili a môžu sa nám vysmievať. Preto považujem VZN za nariadenie diskriminačné voči občanom obytných domov s TP a PP. V mnohých mestách si vážia prihlásených občanov, napríklad v parkovnom, ale v Trebišove, čo sa týka poplatku za odpad, je to naopak. Ak si prihlásený na pobyt, platíš zvýšený poplatok oproti minulému roku, ak nie, ušetríš!!! Len mi, prosím, v odpovedi necitujte text VZN, poznám ho. Odpovedzte len na to, čo sa pýtam, prípadne uveďte, aké konkrétne "hmotno-právne procesné úkony" vykonáva mestský úrad doteraz s prílohami č.2 VZN , ktoré Vám poskytli zástupcovia nášho obytného domu dňa 12.2.2021. Teraz je júl. Len neopakujte to, že sme to nestihli odovzdať do 31.1.2021. Zástupcovia boli kvôli pandémii v omeškaní iba 12 dní, ale dodnes nemáme konkrétnu odpoveď mesta, odpisujete len všeobecné frázy, dávame Vám konkrétnu otázku: aké hmotno-právne procesné úkony vykonávate a kedy dôjde k spravodlivému plateniu za odpad aj pre "ne"prihlásených obyvateľov mesta. Aké úkony, smerujúce k ich prihláseniu robíte a ako dlho Vám to potrvá? Očakávame nielen odpoveď ale konkrétne kroky mesta, aby boli obyvatelia prihlásení a aby sme mali na budúci rok 2022 spravodlivý a nižší poplatok za odpad na jedného obyvateľa pri stojisku.

13.07.2021 08:18 - JUDr. Cifrák Michal

Dobrý deň.
V súčasnej dobe denne chodím po oboch hrádzach Trnavky, kde je veľmi pekné prostredie, ktoré je možné Trebišovu závidieť. Mrzi má, že keď prechádzam okolo hrádze zo strany od parku vidím tam veľa odpadkov a hlavne neznesiteľný zápach, najmä v tomto teplom obdobím.
Nechcem sa pýtať, ale dať navrh aby sa tomuto miestu venovala viac MP a hlavne, aby to bolo pravidelne čistene ľuďmi na to určenými.

09.07.2021 09:10 - Katarina

Dobry den,
vo Vasej dpovedi na moju otazku zo dna 12.6.2021 nebadam realnu odpoved ani na jednu otazku mnou kladenu...
-je v cene vstupného na kúpalisko v prípade nepriazni pocasia možné vstupné na plavaren?
-ak nie, bude v prípade burky vratene vstupne?
Priklad ktory da realne viackrat stal: pracujem do 14hod,takze s 3 detmi mozem ist na kúpalisko poobede. Zaplatim vstupne 11e pre (nerezidentov 22e), co nie je mala suma a po pol hodine musim opustit. areal. Navstivila som rozne kúpaliska, kde to fungovaloAke bude riesenie tohto problemu?

08.07.2021 11:42 - Rastislav Sedláček

Dobrý deň, pri kosení na ul. 29 augusta ostáva pravidelne nepokosená spojovacia ulička so Švermovou, ktorá je síce uzatvorená, ale takmer 2m trávu je ťažké si nevšimnúť.
Poprosím nápravu.

08.07.2021 10:18 - Jozef

Prajem pekný deň,
chcem sa spýtať dokedy bude stojíš o č. 19 na ulici KUTNOHORSKA otvorené.
Pokiaľ bude to stojisko otvorené nemá význam triediť odpad.
Naši spoluobčania tam totiž robia veľký bordel. Teraz tam boli dané aj plastové nádobí, ktoré nemajú samozatvaranie takže naši neprisposobivi spoluobčania majú ešte lepší pristup. Ďakujem za odpoveď. Ja som Vám už tu raz písal a nedostal som žiadnu odpoveď.

08.07.2021 10:17 - Jozef

Prajem pekný deň,
chcem sa spýtať dokedy bude stojíš o č. 19 na ulici KUTNOHORSKA otvorené.
Pokiaľ bude to stojisko otvorené nemá význam triediť odpad.
Naši spoluobčania tam totiž robia veľký bordel. Teraz tam boli dané aj plastové nádobí, ktoré nemajú samozatvaranie takže naši neprisposobivi spoluobčania majú ešte lepší pristup. Ďakujem za odpoveď. Ja som Vám už tu raz písal a nedostal som žiadnu odpoveď.

05.07.2021 21:34 - lukas

chcem sa opytat dni mesta nebudu to mesto alebo clovek za to zodpovedny nemohol dotiahnut na piatok vecer alebo sobotu nejaku poriadnu skupinu ci uz helenine oci, horkyze slize alebo nieco lepsie ako to co je tu pocas kulturneho leta? ved je to hanba :(

02.07.2021 00:14 - Monika Kučmová

Dobrý večer chcem sa informovať ohľadom parkovania pred našim barakom.Komenského 2137/61 viem,že parkovisko patrí mestu,ale u nás je to už na Nervy každý občan,ktorý býva na ulici má po dve,tri autá …..tí ktorý mame po jednom nemáme kde parkovať…pan primátor ja Vás prosím nedá sa to nejako poriešiť?mam o dve vchody maminu,ktorú treba kedykoľvek vziať na pohotovosť …a je to nefér,že ja mám jedno auto…mamina býva o tri vchody ďalej….veľmi by som poprosila o riešenie Dakujem

02.07.2021 00:14 - Monika Kučmová

Dobrý večer chcem sa informovať ohľadom parkovania pred našim barakom.Komenského 2137/61 viem,že parkovisko patrí mestu,ale u nás je to už na Nervy každý občan,ktorý býva na ulici má po dve,tri autá …..tí ktorý mame po jednom nemáme kde parkovať…pan primátor ja Vás prosím nedá sa to nejako poriešiť?mam o dve vchody maminu,ktorú treba kedykoľvek vziať na pohotovosť …a je to nefér,že ja mám jedno auto…mamina býva o tri vchody ďalej….veľmi by som poprosila o riešenie Dakujem

30.06.2021 18:34 - Agata Garzova

Zelam pekny den
Je to uz hrozne davno odkedy
Som sa ostahovala z Milhostova
Bola som este dieta ale stale mam v milhostove pochovanych rodicov. Zaujimalo by ma Ako by som vedela zistit Ci maju zaplatene miesto. Ich kamenne hroby sa rozpadavaju a ja by som ich chcela nechat obnovit. Neviem kde a nakoho sa obratit, pretoze za tie roky sa vela veci Zmenilo
Velmi pekne dakujem za pochopenie a radu.

Agata Garzova Zambova

30.06.2021 18:33 - Agata Garzova

Zelam pekny den
Je to uz hrozne davno odkedy
Som sa ostahovala z Milhostova
Bola som este dieta ale stale mam v milhostove pochovanych rodicov. Zaujimalo by ma Ako by som vedela zistit Ci maju zaplatene miesto. Ich kamenne hroby sa rozpadavaju a ja by som ich chcela nechat obnovit. Neviem kde a nakoho sa obratit, pretoze za tie roky sa vela veci Zmenilo
Velmi pekne dakujem za pochopenie a radu.

Agata Garzova Zambova

29.06.2021 15:18 - M. S

Dobrý deň
V Milhostove pred domom smútku je diera okolo kanalizačnej šachty. Môže dôjsť k pádu a aj zlomenim končatín. Diery sú skoro pri každej šachte smerom k Vojčiciam. Poprosím o odstránenie týchto závad, aby nedošlo k úrazu.

29.06.2021 13:05 - Vlasta Kertésová

Pýtam sa, kedy bude opravený chodník na ul. Škultétyho s pokračovaním ulice Školskej. Chodník je v strašnom resp. v dezolátnom stave. Ďakujem

24.06.2021 18:38 - Eliska Sepesiova

Dobrý deň,

rada by som sa spýtala, či mesto neplánuje založiť v meste také - Vodne hmmly ako je aj v iných mestách. Teraz keď sú tieto obrovské horúčavy, myslím, že by sa ľudia potešili. Pretože v meste je minimum miest kde sa dá posadiť do chládku alebo osviežiť sa nejakou vodou, v prípade ak by niekomu prišlo zle, tak ani reči radšej. Aj starší ľudia teda majú dosť čo robiť keď idú na nákup a všade praží slnko a to už od rána do večera. Chápem, že by to dalo viac práce na údržbu, ale keď to inde zvládnu, tak aj my predsa.

24.06.2021 11:09 - Jozef Brunacky

Chcem sa spýtať kedy bude zabezpečene
uzamykanie stojiska c.19 na ulici Kutnohorská . Je tam neustále bordel,
takže nespĺňa svoj účel.
Ďakujem za informáciu.

21.06.2021 12:30 - Miroslav

Dobrý deň, je, prosím, možná úprava - zdvihnutie káblov, zrejme rozhlasových a telekomunikačných, na Zvonárskej ulici, pri dome č.9? Stĺpy sú naklonené a káble sú tak nízko, že bránia vjazdu väčších áut do dvora. Ďakujem za odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

pri preverení podnetu bolo zistené, že predmetné káble patria telekomunikáciám. Svoj podnet adresujte, prosím, príslušnú inštitúciu.

TS Trebišov

21.06.2021 08:21 - Lenka

Dobrý deň .
Chcela by som sa opýtať . Kedy sa bude kosiť ihrisko na Ternavskej ? Mesiac a pol je tu hotová džungľa. Bolo v pláne 17.6.2021, len akosi sa nič nekonalo . 🤷‍♀️
Prečo sa to kosí v takych širokých viacdňových odstupoch ?
Ďakujem za odpoveď .
Pekný deň.
Lenka

20.06.2021 15:15 - Ivana Tabaková

Dobrý deň, prosím vás vedeli by ste upratovať park od halúziek zo stromov? Nedá sa tadiaľ poriadne kočíkovať, chodiť na korčuliach a kolobežkách, všade samé popadané konáriky, listy.. Určite to nemôže stáť veľa prebehnúť aspoň 2x do týždňa asfaltové cesty v parku. Za všetky mamičky a deti ďakujem.

18.06.2021 19:08 - Simona Play

CHcem sa Vás opýtať kedy budete kosit cely paričov a či vôbec tohoto roku budu otvorene bazeny na kupalisku. Dakujem Vám za skoru odpoved.

17.06.2021 09:31 - Eliska Sepesiova

Dobry den,

v Bratislave sa konaju "Bratislavske zberatelske dni". Je to velmi pekná akcia, kedy sa zídu ludia a odprezentuju svoje zberatelske zbierky (mince, bankovky, drahokamy..atd) je to naozaj velmi pekna akcia. Nase mesto by nespravilo taku peknu tradiciu tiez? Mozno tak raz do roka, vo forme aj moznosti burzy. Urcite by to pritiahlo aj navstevnikov do mesta :D

16.06.2021 08:16 - LL

Dobrý deň,

Kedy plánuje mesto postrek proti komárom? Alebo sa čaká kým sa namnožia tak, že sa nebude dať vonku vydržať?

Ďakujem

16.06.2021 06:24 - Peter Volansky

Dobrý deň chcem sa opýtať či mesto neuvažuje opraviť podchod pod koľajískom pri mestskej ubytovni. Ľudia ktorý dochádzajú a pracujú nemajú ako ísť do práce, keďže podchod je neprístupný a neosvetlený. Ďakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV