Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

17.04.2013 21:48 - Lenka Priscakova

Dobry den . Chcem sa opytat kedy sa budu opravovat chodniky . Su v katasrofalnom stave . S kocim sa poriadne ani neda chodit . Clovek bez kocika ma problem chodit po chodniku bez toho aby si nevyvrtol clenok. A dalsia vec . Ako to chcete. riesit s detskymi ihriskami? Preco ich neoplotite .! Dceru nemozem pustit na travu pretoze sa bojim ze mi spadne do ....... v trave je sklo .To som este nejako zniesla ale ked ku mi prisla dcera s pouzitou injekcnou striekackou v ruke . Tak tomu uz hovorim extrem .Chodte sa pozriet. do kosic ake tam maju ihriska . Oplotene a hlv bezpecne . Chodte sa inspirovat .

Odpoveď

Dobrý deň,

mesto Trebišov doteraz malo niekoľko desaťročí v katastrofálnom stave nielen chodníky, ale aj ihriská. Mesto prikročilo k opravám ciest, ktoré sa už realizujú, k výstavbe parkovísk, pokračovať sa bude opravami chodníkov a výstavbou nových detských ihrísk podľa limitu schválených prostriedkov. Bohužiaľ nie je možné realizovať všetko naraz, aj dodávatelia majú svoje termíny. Ak máte nápad na zlepšenie, prosím kontaktujte osobne oddelenie výstavby so svojím podnetom, uvítame každú pomoc.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

17.04.2013 21:46 - Lenka Priscakova

Dobry den . Chcem sa opytat kedy sa budu opravovat chodniky . Su v katasrofalnom stave . S kocim sa poriadne ani neda chodit . Clovek bez kocika ma problem chodit po chodniku bez toho aby si nevyvrtol clenok. A dalsia vec . Ako to chcete. riesit s detskymi ihriskami? Preco ich neoplotite .! Dceru nemozem pustit na travu pretoze sa bojim ze mi spadne do ....... v trave je sklo .To som este nejako zniesla ale ked ku mi prisla dcera s pouzitou injekcnou striekackou v ruke . Tak tomu uz hovorim extrem .Chodte sa pozriet ake tam maju ihriska . Oplotene a hlv bezpecne . Chodte sa inspirovat .

15.04.2013 17:22 - Michal Fedor

Dobrý deň prajem, práve som sa vrátil z prechádzky v mestskom párku okolo jazierka a okolo a bol som zhrozený z pohľadu na špinavé jazierko s uhynutými rybami v dĺžke okolo 50-60 cm, neviem kto projektoval cirkuláciu prítoku a odtoku vody a okysličovanie tejto vody, ale toto nieje dobrá vizítka mesta !Tento rybník mal byť ozdobou nášho mesta a nie kafilériou ! Môžete občanom mesta opísať ako to má fungovať a prečo tomu tak nie je? Kto je zodpovedný za tento stav, komu patrí tento rybník, či jazierko a kto sa má starať o jeho čistotu vrátane vylovenia uhynutých rýb ???

Odpoveď

Dobrý deň,

rybník v parku má v správe Slovenský rybársky zväz, ktorý sa stará o jeho stav, kŕmenie, aj odstránenie uhynutých rýb. Zväz je o tejto situácii informovaný a realizuje opatrenia na nápravu tohto stavu.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

12.04.2013 11:01 - Varjassy Peter

Viem, že teraz máte dosť práce s opravou výtlkov v meste, ale chcel by som poprosiť o prednostnú opravu doslova veľkých dier na ceste smer na záhradky pri f. Strojmetal. Ak sa dá , prosím Vás. Ďakujem

10.04.2013 15:34 - Zuzana

Chcela by som sa opýtať ako je to s poplatkami za komunálny odpad, nakoľko mám trvalý pobyt v Poprede a v Trebišove mám nahlásený len prechodný pobyt. Som povinná uhradiť poplatky v oboch mestách v plnej výške, alebo mi môžu byť poplatky v jednom z bydlísk odpustené prípadne znížené? V Poprade sa zdržiavam približne 2 týždne z celého roka.

Odpoveď

Dobrý deň,

Prosím pozrite si staršie príspevky, kde už niekoľkokrát bola rovnaká otázka zodpovedaná.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

07.04.2013 22:33 - jacko

Dobrý skutol vykonal

07.04.2013 11:22 - karol zajac

Dobry den chcel by som sa spitat,ze kedy sa bude riesit byvanie pre mladych ludi. vopred vam dakujem

05.04.2013 14:59 - Martin Varga

Chcel som sa opýtať na dôvod prečo zmizli z mesta napr.spred Mestského úradu-parkoviska billboardy,resp.prečo ich mesto odstránilo.Chválim,že sú preč pokiaľ je to konečné riešenie,len chcem vedieť ako to je.
ďakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

Odstránenie billboardov je konečné riešenie. Dôvodom odstránenia bola neestetickosť billboardov pri rôznych udalostiach ( napr. slávnostné nástupy vojakov pri odchode na misie, keď sa billboardy museli kvôli reklame prekrývať) a možné využitie parkoviska aj pre iné akcie.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

03.04.2013 13:57 - Emília Takáčová

Dobrý den,chcem sa spýtat správcu poplatku za komunálny odpad,či sa platí alebo je odpustený poplatok,ak pracujem v zahraniči počas celého roka.V SR sa zdržiavam 10 dni v roku počas dovolenky. Dakujem.

Odpoveď

Vrátenie, zníženie a odpustenie poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad je riešené v čl. 5 VzN č. 118/2012 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady a to konkrétne v ods. 5.4 a 5.6, citujem:

5.4. Podklady, ktoré má poplatník preukázať pri znížení poplatku podľa najnižšej sadzby, sú najmä:
a) potvrdenie zamestnávateľa alebo agentúry o vykonávaní práce v zahraničí, pracovná zmluva alebo pracovné povolenie, potvrdenie o povolení pobytu na území iného štátu alebo potvrdenie školy o štúdiu a pod.; s predloženým dokladom poplatník doloží (okrem dokladu v češtine) aj jeho preklad do slovenského jazyka,
b) potvrdenie o umiestnení v zariadení sociálnych služieb,
c) potvrdenie o výkone trestu odňatia slobody,
d) potvrdenie o prechodnom pobyte a zaplatení poplatku v danej obci.
5.6. Podkladom, ktorý má poplatník preukázať pri znížení poplatku podľa najnižšej sadzby sa rozumie aktuálne potvrdenie na príslušný kalendárny rok.

Z uvedeného pre Vás vyplýva povinnosť predložiť doklady v zmysle vyššie uvedených ods. V prípade predložených dokladov potvrdzujúcich prácu v zahraničí počas celého roka Vám poplatok za TKO vyrubený nebude.

Ing. František Feďák
oddelenie finančné

29.03.2013 10:59 - zbojovsky

Chcem sa spýtať či je mesto na tom tak zle, že nemohlo prispieť aspoň nejakými reklamným predmetom s logom mesta pre ocenené kolektívy na výstave v múzeu Víno a kraslice. Pán primátor odovzdal len to čo mu posunuli do rúk. Od mesta som tam nevidel žiadne darčeky. Nebolo mu trápne keď všetke vecné ceny venovala Cirkevná škola sv. Jozafáta? A že vraj mesto malo spoluúčasť na výstave.

28.03.2013 15:09 - Lukáš Bobik

Dobry den mal by som otazku ohladom toho odkazu co som nasiel za svojim stieracom ktory znel asi takto.... Ziadame vas aby ste urychlene preparkovali svoje auto inak budete odtiahnuty.Stojite na sukromnom pozemku Billa... Ako nechapem kde mame parkovat ked pod blokom niesu parkoviska za parkovisko pod OC Billa pytaju nehorazne peniaze ktore ja bohuzial nemam chodniky lemuju znacky zakaz zastavenia chcem jedine jedno vysvetlenie a odporucanie kde mam parkovat a preco to doteraz nikomu nevadilo a az teraz to zacalo.. Ďakujem

28.03.2013 02:10 - Lukas

Dobry vecer akurat som si nasiel za stieracom odkaz od firmy Billa...znie asi takto...Ziadame vas aby ste urychlene preparkovaly svoje auto inak budete oddtiahnuty...Nechapem kde mame parkovat pod blokom niesu parkoviska su tu len chodniky ktore lemuju znacky zakaz zastavenia vobec nechapem kde mam parkovat svje auto ... za garaze sa plati nehorazne mnozstvo penazi na co ja bohuzial nemam ... tak chcem jeden jediny dovod vediet preco by som nemohol pakrovat na parkovisku O.C. BILLA...Dakujem

27.03.2013 07:15 - Miroslav Marcinko

Moja otazka znie, ci vazne mesto necha aby skoncil seniorsky hokej. Je to posledna aktivita (okrem kostola) o ktoru maju ludia záujem a maju ju radi. keby bola uroven hokeja aspon priemerna, tak by boli skvele navstevy. preto sa pytam ci mesto nepomoze viac, lebo na slovensku existuje kazdy klub len so znacnou podporou mesta. a mesto teraz ma.Je trosku hanba ze jedno okresne mesto 30km od nas je na uplne inej urovni vo vsetkych cinnostiach a u nas dokonca vsetko zanika. je stale viac a viac ludi, ktory sa hanbia za to kde ziju.dovodov je vela...(osada,bez sportu,bez kultury,bez plavarne...)

Odpoveď

Dobrý deň,
Mesto pri rozdeľovaní dotácií pamätá aj na hokejový klub, každoročne prispieva nemalou sumou na tento šport. Hokejový klub nie je mestskou organizáciou a mesto podporuje dotáciami všetky športy vo výške ktorú poslanci MsZ schvália, najviac prostriedkov je určených pre hokej, futbal a hádzanú ako najväčšie kluby.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

25.03.2013 21:58 - Zuzana Fazekašová

Dobrý deň.Ešte 19.februára som podala žiadosť o poskytnutie dotácie pre telesne postihnutých členov našej organizácie.Neplatí tu nejaká lehota 30dní na písomnú odpoveď,aj keď negatívnu/inú ani nečakám/?Ďakujem za odpoveď.

25.03.2013 11:11 - Bahúl Ivan

V inzercii pre občanov pri kolonke ponuka práce je 31 strán a z toho je 80% práca na doma. Nemôžete vytvoriť kolonku-okienko len pre tento druh inzercie? Ja si hľadám majstra na opravu v domácnosti a musím preklikávať samé zárobky na doma,vkladanie reklám, job na doma a pod. inzercie. Viem,že im to schvaľujete,ale niektoré sa duplicitne viackrát opakujú,tak pri schvaľovaní by ste tomu mohli venovať viac času. Vdaka.

24.03.2013 09:44 - galvanek

ako to v TV chcete rieršiť s Cigánmi,už je to neúnosné.

23.03.2013 12:31 - Marianna Flaugnattiová

Dobrý deň,
chcem sa opýtať vedenia mesta, prečo sa tu už celé roky nepostavil nijaký výrobný závod, kde by našli prácu stovky nezamestnaných s rôznou kvalifikáciou. Čítam ako sa otvárajú závody v Humennom, Vranove n. T., Prešove, okolí Košíc a pod., kde však dochádzka z TV je časovo a finančne nerealizovateľná. Nie je to smutné, ak občania mesta sa musia odsťahovať kvôli práci, nezáleží vám na tom udržať ľudí v Trebišove? Prečo tu v Trebišove nikto nechce otvoriť žiadny závod? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Mesto Trebišov v snahe zvýšiť zamestnanosť v meste začalo v roku 2006 s realizáciou projektu Priemyselný park Trebišov. Počas prvých rokov po jeho realizácií bolo v priemyselnom parku vytvorených takmer 190 pracovných miest ( rok 2008 ). Bohužiaľ z rôznych objektívnych i subjektívnych dôvodov tento počet v priebehu nasledujúcich rokov klesol na súčasných vyše 80 pracovných miest. Potenciál i ambície naplnenosti parku boli a sú vyššie ako je súčasný stav. Možný príchod nového investora by určite v oblasti zamestnanosti vedel aspoň z časti naplniť očakávania nezamestnaných z nášho regiónu, no bohužiaľ je pravdou, že k dnešnému dňu mesto nového reálneho investora nemá.

Ing. Miroslav Eliáš
oddelenie výstavby a majetku

23.03.2013 11:15 - lucia Novak

Chcem sa opýtať či už Vám ako mestskej polícii nevadí parkovanie pri novinovom stánku na Komenského ulici...... niekto tam stať môže a niekto nie....nie na každého platí rovnaký meter....alebo už sa pán náčelník mestskej polície nevozí tadeto?a neposiela svojích podriadených aby to išli hneď riešiť.....

22.03.2013 09:03 - Peter Gregor

Zdravim,čo bude s bytovkou na ulici zimnej ktoru ma mesto zburať?vela ludi hovori ze nič sa neudeje a necha sa to tak.

18.03.2013 17:42 - Ing.Jozef Rusnák

Dobrý deň!

Chcel by som sa opýtať vedenia mesta a ľudí, ktorí sú zodpovední za stav našich komunikácii v meste...
Akým spôsom sa budú opravovať poškodené cestné komunikácie v meste?
Pevne verím, a to nie som sám, že to bude opravené lepšie a kvalitnejšie ako minulé roky...
Tie slová o kvalite opráv a náročnom počasí si nechajte pre seba, rovnako aj o nemožnosti opráv a finančnej náročnosti takýchto opráv...
Pretože všade sa to dá, len u nás to vyzerá tak ako vyzerá...
Technológia opráv infražiarením je síce čo sa týka vstupných nákladov vysoká, avšak oprava výtlku je o 1/2 lacnejšia a výdrž 3roky... A opravovať sa dá v každom počasí.
Aj jednoduchym prepočtom zistíte, že je to oveľa lacnejšie.

A ešte by som mal otázku k tým úžasným zvýšeným prechodom pre chodcov na hlavnej ulici v meste. Rád by som vedel, kto to celé vymyslel...!!! Ale bol to určite človek, ktorý v živote nesedel za volantom alebo patrí k sviatočným vodičom!!!
Je veľa iných a lepších riešení ako zvýšiť bezpečnosť chodcov a upokojiť dopravu v meste... A nie tento spôsob ničenia motorových vozidiel a najmä ich podvozkov...

Za vaše odpovede vám vopred ďakujem.

Odpoveď

Na Vaše otázky bolo na tomto fóre odpovedané už niekoľkokrát. Opravy ciest v meste Trebišov budú vykonávané v prevažnej miere vyspravením výtlkov na všetkých uliciach mesta a celkovou rekonštrukciou úseku miestnej komunikácie pred políciou na Ul. M. R. Štefánika. Oprava výtlkov sa už začala. Momentálne sa obrezávajú diery. Hneď ako bude dostupná horúca asfaltová zmes, pristúpi sa k asfaltovaniu výtlkov. Minuloročné opravy výtlkov sú urobené kvalitne. Všetky opravené miesta držia a nové výtlky sa vytvárajú na starom popraskanom asfaltovom povrchu ciest. Ulica M. R. Štefánika bola asfaltovaná na začiatku 70. rokov a odvtedy bola len opravovaná. Žiaľ finančné možnosti mesta nedovoľujú opravu kompletnou výmenou celého povrchu a posledné euro - fondové výzvy na regeneráciu sídel boli vyhlásené v roku 2010. Len pri týchto výzvach bolo možné rekonštruovať ucelené povrchy ciest. To je zároveň aj odpoveďou na vašu poslednú časť otázky, lebo vyvýšené retardéry boli projektované v rámci výzvy z roku 2010, teda ešte starým vedením mesta. Nové vedenie muselo ciele projektu a technické riešenie dodržať. Až za nového vedenia mesta sa celý projekt, okrem chodníka pred kostolmi zrealizoval, zaplatila sa spoluúčasť a značné neoprávnené výdavky, s ktorými projekt nerátal a to hlavne na preložky inžinierskych sietí pod kruhovou križovatkou.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

18.03.2013 16:43 - Dana Jsičová

Dobrý deň.Chcela by som vedieť,kedy bude otvorené nové nákupné centrum,ktoré sa stavia na ul.M.R.S. na mieste,kde voľakedy stálo staré kino.Keby som sa tam chcela zamestnať,kde by som mala zasielať žiadosti o prijatie do zamestnania?Kto je vlastne majiteľ?Prosím Vás o podrobnejšie informácie.Ďakujem za Vašu odpoveď. Dana Jasičová.

Odpoveď

Investorom nákupného centra "SCHOPPING CENTER SLÁVIA" je spoločnosť DHDVS, s.r.o. Košice, Markušová 5, 040 11 Košice. Investor zatiaľ nepožiadal stavebný úrad Trebišov o kolaudáciu stavby. Žiadosť o bližšie informácie smerujte priamo na investora.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

18.03.2013 15:48 - Žaneta Kecuková

Dobrý deň.Všimla som si v meste na ul.Kutnohorskej kôš na darované oblečenie,tak som doma pripravila už vyradené kusy a keď som to tam chcela zaniesť už tam tie koše neboli.Chcela by som vedieť či sa už zrušili alebo sú len premiestnené niekam inam.Nerada by som ich vyhodila len tak do smetí,pretože sú v dobrom stave a môžu pomôcť niekomu inému.Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Kontajnery na zber šatstva si súkromná spoločnosť už odviezla. Nepotrebné šatstvo môžete darovať neziskovým organizáciám, ktoré ho vedia poskytnúť ľuďom v núdzi.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

18.03.2013 11:11 - Ján Zbojovský

Takmer celá romská kolónia sa cez víkend zúčastňuje na drancovaní bučovho lesíka. Asi vedia, že mestská polícia nastúpuje na smenu až o 14.00 hod. Prečo Vaša polícia nevie ustrážiť tento priestor a nezabráni drancovaniu nášho spoločného parku?? Snáď nemáte este stále málo členov mestskej polície???
2. Vo Vašom infoliste som videl foto s p. Lorinčikom ako mu predseda KSK odovzdáva cenu. Podľa mojích info cenu dostal aj Štefan Bubán , ale ten tam nebol zobrazený. Prečo? Aj on je taký istý obyvateľ Trebišova ako p. Lorinčík. Či sa mýlim. Prosím o odpoveď

Odpoveď

Dobrý deň,

Bučov les je v správe štátnych lesov Slovenskej republiky, nie v správe mesta Trebišov. Mestská polícia v parku, ktorý má mesto v správe, vykonáva činnosť v zmysle zákona o mestskej polícii formou hliadkovej činnosti, navyše má mesto aj správcu parku. Ak máte podozrenie z páchania priestupku alebo trestného činu poškodzovania cudzieho majetku, ste povinný nahlásiť ho štátnej polícii bezodkladne, mestská polícia nesupluje činnosť štátnej polície a zo zákona nemôže riešiť veci mimo správneho konania. PZ SR vykonáva dennú 24 hodinovú službu, nahlásiť podnet môžete na čísle 158 alebo 112.

2. Infolist mesta Trebišov slúži na informovanie občanov o aktuálnom dianí, mestské zastupiteľstvo v Trebišove navrhlo na udelenie Plakety predsedu KSK jedného kandidáta, Ing. Jána Lorinčíka.

Radovan Jílek
Kancelária primátora

18.03.2013 09:40 - zbojovsky

V našom parku konkrétne v Bučovom lesíku sa cez výkend pri rúbaní a pílení dreva vystriedajú snáď všetci obyvatelia rómskej osady. Nikto ich nekontroluje lebo asi vedia, že môžu kľudne drancovať, lebo mestská polícia nastupuje do služby až o 14.00 hod. 6e by ich bolo ešte stále málo aj po navýšení počtu policajtov???
Bolo by vhodné pouvažovať o zmene pracovného času cez víkend aby sa zabránilo tomuto ničenie lesa.
2. V predposlednom infoliste bolo foto ako predseda KSK odovzdáva cenu p. Lorinčíkovi. Také isté ocenenie dostal i p. Bubán, ale o tom tam nie je žiadna informácia. Pýtam sa prečo ved aj on je občanom mesta Trebišov.

Odpoveď

Vážený pán Zbojovský, vyčlenené hliadky Mestskej polície (MsP) Trebišov, hlavne v tomto vykurovacom období, denne svojou hliadkovou činnosťou monitorujú mimo iné aj Vami uvedené lokality s cieľom zabrániť, resp. zminimalizovať nepovolený výrub stromov a vývoz drevnej hmoty z týchto lokalít. V prípade vlastného zistenia alebo na základe oznámenia o nepovolenom výrube stromov a vývozu drevnej hmoty MsP jednotlivé prípady objasňuje ako priestupok. Za jednotlivé priestupky v zmysle všeobecne platných právnych noriem sú ukladané pokuty a drevná hmota je vrátená majiteľovi (v tomto prípade Mestu Trebišov alebo Štátnym lesom). Ak pri niektorých prípadoch je podozrenie z trestného činu, vec je odovzdaná príslušnému útvaru PZ. Všetky zistenia vyššie uvedeného druhu sú zdokumentované na MsP Trebišov.
MsP Trebišov vykonáva službu od 1.2.2013 v nedeľu aj v rannej zmene, ktorá okrem iných úloh v jednotlivých častiach mesta je hlavne zameraná na už vyššie uvedené problémy. Za uvedené obdobie (od 1.2.2013 do 17.3.2013) v nedeľňajších ranných zmenách sme nezistili žiadny prípad nepovoleného výrubu stromov a vývozu drevnej hmoty. Ak sa ukáže ako nevyhnutné z akéhokoľvek dôvodu hliadkovú činnosť vykonávať príslušníkmi MsP aj v inej dobe (npr. v noci, ranná zmena v sobotu), sme pripravení takto prispôsobiť zmennosť služieb.
Pre prípady, keď hliadka MsP nie je v danej lokalite mesta a práve dochádza k nepovolenému výrubu stromov a vývozu drevnej hmoty, prosím občanov o oznámenie týchto skutočnosti mestskej polícii na bezplatné telefónne číslo 159. V prípadoch mimo zmenu MsP oznamovať na bezplatné telefónne číslo 158.

Ing. Marián Brinček
Náčelník Mestskej polície Trebišov

18.03.2013 08:12 - občan Trebišova

Chcel by som sa opýtať načo mesto vysiela mestkú políciu na kruhovú križovatku pri Kauflande ráno okolo 7,30 hod.? Ešte som nevidel aby usmerňovali žiakov a študentov, respektíve chodcov a aby ich púšťali cez prechody v skupinkách. Policajti tam stoja akoby mali nahradiť nejaké súsošia. Pri prechode na M.R.Štefánika aspoň občas usmerňujú.

17.03.2013 11:29 - marcinova maria

chcem sa spytat ako casto zasada bytova komisia a kedy je najblizsi termin dakujem marcinova

Odpoveď

Komisia zasadá podľa potreby, najmenej však 1 krát za 2 mesiace, prípadne v termínoch určených pracovným plánom jej činnosti, ktorý je zostavený v súlade s plánom práce mestského zastupiteľstva a Rady MsZ.

Termín zasadnutia upresní podľa potreby predseda komisie. Najbližší termín zasadnutia je 21.3.2013

Macuráková
oddelenie výstavby a majetku

17.03.2013 11:05 - lucia

Dobry den chcela by som sa opytat kam sa mam obratit s podanim ziadosti o vyzivne

Odpoveď

Žiadosť o výživné je potrebné podať ÚPSVaR príslušnému podľa trvalého pobytu žiadateľa, odbor sociálnych vecí a rodiny.

Ing. Vaľová
oddelenie sociálnych vecí

16.03.2013 23:21 - Vierka

Dobrý večer,
prosím Vás - aké "firmy" budú v priestoroch býv. kina? Kedy bude vlastne budova dokončená. Viem, že je to vo vlastníctve súkromnej osoby, ale snáď nejaké informácie máte.
Dakujem

16.03.2013 20:08 - Jozefina Kolesarová

Chcem sa spýtať, ako mohol uniknúť Mestskej polícii skutočnosť,že v sobotu večer neboli po celom úseku hlavnej cesty pred obchodami odhrnutý sneh. Poriadne primrzalo a všetko bolo zľadovatelé. ˇUraz? Napr.Unicredit banka, byvalý Prior...Je asi jednoduh-šie vyberať pokuty od náhodnych ľudí, ktorí zastavia pred semaformi pri Labe alebo pred poštou, nie? Veď v obchodoch sú známosti, tak si nepokazíme kredit. A čo pár zlomenín, nás sa to netýka a platiť tiež nikto nebude. Dúfamže dostanem odpoveď,lebo je kritická.

Odpoveď

Vážená pani Jozefina Kolesarová, mestská polícia (MsP) v rámci plnenia svojich základných úloh dbá aj na poriadok a čistotu v uliciach mesta. Pri zistení nedostatkov v oblasti poriadku a čistoty v uliciach, ich odstránenie rieši v spolupráci s technickými službami (TS). Vzhľadom na výdatné sneženie v spojení so silným vetrom došlo k vytváraniu snehových závejov a následne k neprejazdnosti mestských komunikácii a chodníkov. Následkom toho bola dňa 15.03.2013 o 09.00 hod. vyhlásená mimoriadna situácia na území mesta Trebišov. Na základe vyššie uvedených skutočnosti od 15.03.2013 s prihliadnutím na personálne a technické možnosti TS sneh je odstraňovaný z mestských komunikácii a chodníkov tak, aby bola zabezpečená ich minimálna priechodnosť. Postupne denne (aj v sobotu 16.03.2013) je sneh odstraňovaný z chodníkov a priechodov pre chodcov v celom meste.
MsP v zmysle všeobecne platných právnych noriem je oprávnená prejednávať v blokovom konaní aj priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Ing. Marián Brinček
Náčelník Mestskej polície Trebišov

15.03.2013 09:19 - peter vida

kedi budu odrhnat tote cesty sak je uz neskoru uz som na bural sami lad n totich cestach

© 2024 MESTO TREBIŠOV