Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

18.07.2013 19:47 - M.Rusinkovič

Dobrý večer.
Mám otázku ohľadne postreku proti komárom na Paričové a Trnávke.Vonku je krásne počasie,ale žiaľ nedá sa podvečerom zdržiavať vonku kvôli mračnám komárov...Zaujímalo by ma kedy sa postrek bude vykonávať.
Dakujem za odpoved.

17.07.2013 12:31 - patrik brhlik

dobri den chcel bi som sa vas nieco opitat
kedi budu dni mesta trerebisov??
napiste mi to na G-mail patrikskrtel@gmail.com
dakujem

17.07.2013 12:10 - patrik brhlik

dobri den chcel bi som sa vas nieco opitat
kedi budu dni mesta tre bisov??

16.07.2013 17:09 - patrik brhlik

kedi budu dni mesta trebisov???????? :)

14.07.2013 21:15 - Mgr. V.Vikartovská

Dňa 9.7.2013 čistili obrubníky pracovníci Technických služieb na ulici Budovateľskej. Žiaľ došli len po popisné číslo 61, pričom sú na ľavej strane ešte rodinné domy s popisným číslom 63, 65 a 67 a na druhej strane čísla 44 a 46. Volala som na Mestský úrad a po vysvetlení ma odkázali, aby som sa obrátila na Technické služby. Volala som tam, žiaľ bol tam len informátor, zodpovedný pracovník tam nebol, ale som vysvetlila tomu pánovi v akej veci sa obraciam na TS. Uistil ma, že bude uvedenú požiadavku tlmočiť zodpovednému pracovníkovi. Žiaľ, od tej doby sa na ulici nikto neobjavil, a žiaľ v poslednom období si nepamätáme, kedy sa pred našimi rodinnými domami čistili obrubníky okolo cesty TS. Sme obyvatelia mesta Trebišov a všetci platíme dane tak sa pýtame, prečo pred našimi rodinnými domami sa neočistilo?
Za majiteľov rodinných domov na Budovateľskej 63, 65, 67, 44, a 46
Mgr. Viera Vikartovská

Odpoveď

Dobrý deň

Daždivé počasie a iné naliehavé úlohy nám vtedy neumožnili dokončiť začatú prácu.
Dnes budú kolegovia pokračovať na uvedených úsekoch.

Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

12.07.2013 21:26 - Mária Mihóková

Chodím často na bicykli po Cukrovarskej ulici,preto by som sa chcela opýtať či plánujete v blízkej budúcnosti rekonštrukciu tohto chodníka nakoľko je v otrasnom stave a ísť po ceste po tejto ulici je dosť nebezpečné kvôli kamiónom.Myslím ,že opravou tohto chodníka by ste potešili ľudí žijúcich na tejto ulici ale aj množstvo zamestnancov z okolitých podnikov. Ďakujem

Odpoveď

Plánujeme opravu aj na Cukrovarskej ulici, ale až po ukončení opráv v centrálnej mestskej zóne.

11.07.2013 18:02 - Eva Z.

Dobrý deň.Na ulici Komenskeho pri budove VZP je suchý strom už niekoľko mesiacov.Je v pláne ho odstrániť?Ďakujem za odpoveď.

10.07.2013 18:28 - Marcela Bindasová

Chcela by som sa spytat preco nie su upozornene ulice, kde je odstavka elektriky. Dna 9.7.2013 bolo na infokanale upozornenie iba na ulicu Svermovu a elektrika bola vypnuta aj na inych uliciach tak sa pytam preco nie je uvedeny cely rozpis ulic, kde bude odstavka. Tak isto je upozornenie na odstavku na den 15.7.2013 iba na ulicu Petrovovu a zase ma byt odstavka aj na inych uliciach tak by to trebalo dat na pravu mieru a vypisat vsetky ulice, kde bude odstavka elektriky aby sa ludia vedeli zariadit.

10.07.2013 08:54 - Igor Oláh

Dobry den prajem. Mam problem s internetovou strankou mesta Trebisov a konkretne s obcianskou inzerciou. K svojej praci potrebujem zadavat inzeraty a jednoducho nie su zverejnene a ide o jednoduchy inzerat ohladne ponuky prace. Som podnikatel a potrebujem ludi z Trebisova. Uz som raz pisal priamo na Mestsky urad tak sa to poriesilo, fungovalo to chvilu asi dva inzeraty a teraz to nefunguje zase. Budte taky dobry a sprevadzkujte zadavanie a publikovanie inzeratov. Vopred dakujem za pomoc a odpoved.

09.07.2013 18:07 - jaroslav

Dobrý deň. Chcem Vás upozorniť na dieru na ul. Berehovskej pri elektrickej rozvodni NS BILLA. Diera je veľká cca. 50x110 cm a hlboká cca. 20 cm. Dňa 9.7. tam spadol motocyklista a v páde - šmykom prešiel križovatku. Ako zázrakom sa nič vážne nestalo.

05.07.2013 17:04 - Peter Varjassy

Prosím, opravte diery na odbočke z Kukučínovej na Varichovskú. Je tam diera cez celú cestu.
Dve diery sú aj pred benzínkou , ked odbočujete na Jána Husa.
Ďakujem

05.07.2013 11:13 - Michal Fedor

Chcem sa opýtať vedenia mesta a poslancov , či sa neplánuje zrušiť zmluva s rybárskym zväzom, ktorý ma na starosti "chovný rybník " v mestskom parku, ktorý je ozdobou nášho mesta /ten park /a mnohí nám to závidia, ale ten žabinec jeho krásu potiera a vrhá zlé svetlo na vedenie mesta. Zrejme je všetko o peniazoch, ale taká malá čistička a dva fontány ako som videl v Tizsaujvarosi v Maďarsku by určite boli ťahákom na návštevu parku a aj vzduch by bol iný ! Nestojí Vám to pani poslanci zato zaoberať sa týmto problémom ?

04.07.2013 19:15 - Helena Štofirová

Dobrý deň,
chcem sa opýtať, či by sa nedali premiestniť hojdačky z ihriska na Kutnohorskej na Zimnú ulicu z dôvodu využívania týchto hojdačiek len rómskou menšinou. Zdržujú sa na nich rómske deti ktoré sem prídu s rodičmi vyberať odpadky z kontajnérov a robia hluk a narúšajú pokoj každý deň. Ďakujem za odpoveď.

04.07.2013 15:07 - Michal Fedor

Nemám malé deti, ale nedá mi pokoj, že tie naše mamičky sa ešte boja napísať aj požiadavku o opravu preklapačiek alebo ako ich nazvať medzi bytovými domami 2078 a 2079 na Škultétyho ulici, kde je potrebné dodať 4 sedačky a zišla by sa aj lavička pod stromy do chládku, aby dozor nebol vystavený slnku. Prosím TS o túto službu a bolo by vhodné zistiť v akom stave je aj piesok ! Hrajú sa tam malé deti ! Ďakujem pekne.

03.07.2013 08:16 - janka m.

zdravím nove chodniky budu asfaltove ?

Odpoveď

Rekonštruované chodníky budú mať asfaltový povrch.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

02.07.2013 16:23 - viera g.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či na kúpalisku pri detskom bazéne nemá byť tiež plavčík. Strašne sa tam šmýka - čím ste to natierali (dno bazénu, hlavne detský bazén). V jeden deň sa tam pošmyklo za hodinu asi 5 detí, z toho jedna mamička s malým dieťaťom, ktoré si buchlo pri páde hlavu. Staršie dievča sa pri schádzaní zo schodov do bazéna tak pošmýklo, že sa skoro dolámalo. Kto je zodpovedný?
Chápem, že malé deti majú byť v doprovode s dospelou osobou, ale na toto by tam mal upozorňovať plavčík.

01.07.2013 21:37 - J.Zbojovský

Prečo technické služby neopravujú menšie diery na komunikáciach mesta, keď majú nakúpené 3 000 kg asfalu na tieto účely. Určite by to vyšlo lacnejšie s pracovníkmi TS ako vybraná firma, ktorá vyhrá verejnú súťaž. Nemyslí si to aj vedenie mesta??? A možno by nebola potrebná ani žiadna súťaž keďže TS sú mestský podnik a majú na to potrebné strojové vybavenie. Musíme preplácať každú prácu, ktorá sa vykoná v meste. Či je to zámer???

01.07.2013 13:02 - Ing. Peter Ceľuch

Dobrý deň, chcem len upozorniť, že už viac ako týždeň nesvieti na ul. Moyzesovej nočné pouličné osvetlenie.
Ďakujem

Odpoveď

Ďakujeme za upozornenie.
Kolegovia sa poruche budú venovať.
Zdraví
Michal Pačuta
TS Trebišov

28.06.2013 21:23 - Katarína Feketová

Dobry den, kedy sa bude opravovat hlavna cesta, od Paricanu smerom k benzinke Slovnaft??? Su tam neskutocne diery.

Odpoveď

V opravách mestských komunikácii bude mesto pokračovať v tomto, alebo nasledujúcom týždni (27. - 28. týždeň). Bola vyhlásená ďalšia súťaž vo Vestníku verejného obstarávania a boli vyhodnotené cenové ponuky. Zmluva s uchádzačom, ktorý podal najvýhodnejšiu ponuku môže byť uzatvorená v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní najskôr na 16. deň po oznámení výsledkov súťaže. S prácami sa preto začne až začiatkom júla.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

28.06.2013 20:33 - Tomáš Kočiš

Dobrý deň,kedy sa začne z rekonštrukciou chodníkov?
Keďže to bolo naplánované na mesiac MÁJ?

Odpoveď

Súťaž na rekonštrukciu chodníkov je vyhlásená vo vestníku verejného obstarávania - http://www.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/201963. Termín na predkladanie ponúk je do 2.7.2013. Súťaži predchádzalo geodetické zameranie a vyhotovenie projektov a výkazov výmer.

Ing. Ľubomír Princík
oddelenie výstavby a majetku

28.06.2013 19:00 - Jana M.

Dobrý deň p. Jílek, písala som 24.06. príspevok ohľadom diskotéky na kúpalisku, ani som nečakala, že ho uverejníte, pretože kritika sa prijíma ťažko, Vy chcete počuť iba chválu. Možno by ste mi odpovedali, že nemal charakter otázky, ani som neuviedla svoje priezvisko, ale príspevok p. Oľgy, kde nebola daná ani otázka, ani tam nebolo priezvisko, jej príspevok bol zverejnený, pretože chválila tú "skvelú akciu". Teraz som si vypočula zvukový záznam zo zasadnutia, kde Ing. Čičatko predniesol kritiku občanov na uvedenú akciu, p. primátor sa vyjadril, že nepočul negatívne názory, iba kladné, no jasné, že ich nemohol počuť, keď robíte takú cenzúru v príspevkoch občanov. Telefonáty nespokojných občanov na mestskú políciu ohľadom rušenia nočného kľudu počas tejto noci mu neboli oznámené? Nie som proti organizovaniu diskoték v Trebišove, ale nezabúdajte, že tu nežijú len mladí ľudia.

28.06.2013 14:29 - Lucia Matejova

ZIADAM O ODPOVED ...!! nepisem sem po prvy krat!kam zmyzla minuleho roka preliezka za bytovkou komenskheo 25 pri kotolnI? ziadam o jej vratenie!! dlhe roky sluzila nebola ani len poskodena! a odrazu zmyzla ! KAM? nik nevie!? kto ju uz ma na dvore! nikomu nikdy tu neprekazala! ZIADAM O ODPOVED!!!!

28.06.2013 11:58 - Judita Pafkova.

Ja ,ani neviem komu smerovat moju otázku.Bývame na Berehovskej ulici a čo sa tam deje posledný rok,čo sa týka stavieb,hluku a prachu je strašné. Ráno 6.oo hod. na stavbe zapnú pílu, vrtajú atd.,večer, kolotoče, a novootvorená vonkajšia reštaurácia ,ktorá funguje asi tak, že sa po 10.00 hod.pohasínajú svetlá, akože je zavreté a vonku hlučné posedenie ,smiech, nadávky až do neskorých hodín.Pýtam sa dokedy to máme trpieť? Tí, ktorí chodia do práce potrebujú sa aj vyspať, máme aj malé detí,starých ľudí,ktorí musia vstávať ráno o 6.00 hod. a spať možu íst až veľmi neskoro,len pre tých ktorí chcú podnikať na úkor nášho pokoja, spánku a kľudu.Totižto všetko patrí súkromníkom a oni môžu všetko. Mám nápad, nech si postavia protihlukovú stenu......

27.06.2013 15:58 - Gabriela B.

Dobrý deň, mohli by ste prosím vás zaevidovať potrebu zasypať diery na ceste, ktorá vedie ku parkovisku na sídlisku Škultétyho za bytovkou 1515,potravinami, nábytkom..Ďakujem.

27.06.2013 12:53 - Zdenek Dinda

Musim s lutostou povedat ze som sa mylil.Pristup hovorcu Pana primatora bol viac ako profesionalny a pokial jeho rady a pripomienky budu relevantne budem vdacny.

27.06.2013 12:38 - Gita Moskalova

Dobry den. Ja nemam ziadnu otazku, ale taky maly napad, v podstate ani nie moj, ale nasho priatela z Konga, ktory tu bol na navsteve. Dnes som zachytila v mediach spravu, ze sa nasvieti mauzoleum v parku a o tom je aj moj prispevok. Postavili sme sa k Soc.poistovni na prechod pre chodcov a odtial, ak by boli stromy pekne do obluka zostrihane, tak pohlad by bol uzasny na tu krasnu stavbu aj odtial. O to viac, ked bude nasvieteny.Zelam vsetko dobre a tesim sa na to, ak sa to podari. Moskalova, Z.Hradiste

Odpoveď

Dobrý deň,

Ďakujeme Vám za podnety, budeme sa nimi zaoberať. Zároveň pozývame všetkých občanov v piatok 28.6.2013 o 21:30 hod. na jedinečný zážitok pri mauzóleu - tzv. maping (laserovú projekciu) ktorá bude v Trebišove premietaná po prvý raz.

Radovan Jílek
kancelária primátora

27.06.2013 12:02 - Martin Varga

Neopovedali ste mi na otázku p.Jílek,pytal som ktorá firma organizovala Summer party na kúpalisku.Odpovedali ste mi len na zmluvu.Tiež sa chcem opýtať,kto vyberal vstupné.Ďakujem!

Odpoveď

Otázka o organizátorovi bola zodpovedaná v predchádzajúcom príspevku. Z Vašej reakcie usudzujeme, že ste mali záujem o informáciu, u koho si mesto alebo organizátor objednalo technické zabezpečenie podujatia. To zabezpečovala spoločnosť Mapena s.r.o. Do budúcnosti, v rámci predchádzania nedorozumeniam Vás prosíme o presnú formuláciu otázok.

Radovan Jílek
kancelária primátora

27.06.2013 08:46 - Zdenek Dinda

Dobry den.Neviem kam to nasmerovat aj ked predpokladam ze to bude smazane.Mam otazku.Dnes som obehal vsetky institucie na MU ohladne akejkolvek prace a bolo my povedane ze ziadnej niet.Pri pohlade v parku na nasich spoluobcanov mi bolo zle..Polovica diskutovala druha odpocivala opreta o lnaradie.Nakoniec som sa od dobre info.zdroja dozvedel ze ked nieste rom alebo nemate znamosti tak ste mimo.Prosim kde sa obratit./mam odprac.29 rokov a v zivote som nemal absenciu.Dakojem.Skoda ze niesom mensina.

Odpoveď

Dobrý deň,

Nakoľko z Vašej otázky nie je jasné, či ste evidovaný na ÚPSVaR v Trebišove, a teda či je možné Vás zaradiť v rámci aktivačných prác alebo menších obecných prác do pracovného procesu, nevieme Vám dať relevantnú odpoveď. Čo sa týka obsadzovania týchto miest ,,po známosti" môžeme Vás ubezpečiť, že sa tak nedeje. Ak spĺňate podmienky, so žiadosťou sa môžete obrátiť priamo na TS, alebo na personálne oddelenie MÚ, limity VPP ešte nie sú naplnené.

Radovan Jílek
kancelária primátora

26.06.2013 16:51 - olga.r

Zdravím kedy ma mesto v plane opravovať chodniky ? dakujem

Odpoveď

Súťaž na rekonštrukciu chodníkov je vyhlásená vo vestníku verejného obstarávania - http://www.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/201963. Termín na predkladanie ponúk je do 2.7.2013. Súťaži predchádzalo geodetické zameranie a vyhotovenie projektov a výkazov výmer.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

26.06.2013 14:33 - Martin Varga

Chcem sa opýtať aká firma,resp.agentúra organizovala ten koncert Summer párty na kúpalisku.Nikde som totiž nenašiel žiadnu zmluvu s mestom na prenájom kúpaliska ani na plagáte nie je uverejnený usporiadateľ.Ďakujem

Odpoveď

Usporiadanie Summer Open Party si objednalo Mesto Trebišov, takže hľadanie zmluvy o prenájme je bezpredmetné.

Radovan Jílek
kancelária primátora

© 2024 MESTO TREBIŠOV