Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

02.07.2014 20:19 - Igor Kompiš

Zdravím chcem sa informovať či sa bude riešiť otázka smetných košov a pri nich stojacich neprispôsobivých občanov mesta mam na mysli nejaké uzamknutie alebo niečo také ďakujem

02.07.2014 13:32 - demeterova

dobry den


chcem sa spytat,co je este mozne urobit v ramci upratovania exkrementov po psoch,na dennom poriadku je,kedze je vylepena nalepka zakaz vodenia, na ihrisku sever za bytovkou 2275,ze psickari vencia psov na zelenych plochach pred vchodmi,resp.exkrementy su aj po chodnikoch,cize odsunul sa problem a teraz su vykaly aj bezne viditelne,iba uviest cislo mestskej policie na problem nestaci,lebo ak nie je nikde viditelny zakaz tak to nerespektuju,to nie je ojedinele ale uz bezne na sidlisku sever,mozno by stacili pesie pochodzky policajtov skoro rano...bezne su uviazani psi pri obchode Chlieb pecivo,v bytovke 2275,ten strom uz pomaly vysycha od mocu psov,travnik tu je zdevastovany,predtym tomu tak nebolo,asi by bolo potrebne upozornit na problem majitelku daneho obchodu.
Cize otazka znie,co s tym mesto urobi?resp.ako to bude vyriesene?,stacili by mozno nalepky na vchodove dvere bytoviek,ze je poblizku zakaz vencenia psov na zelenych prilahlych plochach,lebo na toto by mozno ludia a zareagovali

30.06.2014 21:41 - Andrea Voľanska

Dobrý deň. Viem že my tuto otázku nezobrazíte ale mam len na vás prosbu. Vaša technika mesta pre ochranu majetku a života je devastovaná dažďom keďže viete že hospodárenie a ochrana majetku je na prvom mieste nie je ekonomické aby mesto dávalo peniaze na požiarnu ochranu a ďalej sa nezaujímalo o to čo sa z technikou stane.. minule ukážky nemali za ciel nikoho urážať ale upozorniť na stav ktorý pretrváva roky, a keď príde nanešťastie škody na majetku mesta a občanov budú vysoké ako oprava strechy a kto bude pomáhať občanom mesta keď nie my?. živý príklad z roku 2010. my to robíme zadarmo nie sme za to platený a ani byť nechceme, chceme si zachovať tradíciu. My to nechceme pre seba ale pre ľudí mesta. Z pozdravom členovia Mestského Hasičského zboru Trebišov.

30.06.2014 21:36 - Peter Volansky

Dobrý deň. Viem že my tuto otázku nezobrazíte ale mam len na vás prosbu. Vaša technika mesta pre ochranu majetku a života je devastovaná dažďom keďže viete ze hospodárenie a ochrana majetku je na prvom mieste nie je ekonomické aby mesto dávalo peniaze na požiarnu ochranu a ďalej sa nezaujímalo o to čo sa z technikou stane.. minule ukážky nemali za ciel nikoho urážať ale upozorniť na stav ktorý pretrváva roky, a keď príde naneštastie škody na majetku mesta a občanov budu vysoké ako oprava strechy a kto bude pomáhať občanom mesta keď nie my?. živý príklad z roku 2010. my to robíme zadarmo nie sme za to platený a ani byť nechceme ak chceme si zachovať tradíciu. My to nechceme pre seba ale pre ludi mesta. Z pozdravom členovia Mestského Hasičského zboru Trebišov.

30.06.2014 17:47 - kamil

Dobry den, kde sa mam obratit ak na zaciatku sidliska JUH pri nemocnici, na chodniku pred vchodom stale parkuje to iste auto. Je opravnena mu dat mestska policia pokutu ? Neda sa cez ten chodnik vôbec prejst, musime ho stale obchadzat bud cez travu alebo dookola.

30.06.2014 15:22 - dzandy

Prečo neodpovedáte na žiadne otázky???

29.06.2014 20:17 - marianna

chcem sa spytat čo bude mesto robit z podnikom deja vu za rušenie nočneho kludu tri noci po sebe bola volana hliadka a nič sa stym nerobi za odpoved dakujem

28.06.2014 20:15 - Mikuláš Durňák

Ponukame stroje HOIST mladé in USA, 10rokov záruka na rám, 5 rokov na pohybujícesa časti www.strojeposilovaci.cz, pěkný den Durňák
910126626

24.06.2014 19:53 - Mária D.

Pekný deň,
prosím o informáciu, koľko rokov poskytuje záruku realizátor opráv chodníkov na ul. T . G. Masaryka, ktoré boli opravené hádam ani nie pred rokom a v dnešnej dobe už cez novo nanesenú vrstvu asfaltu prerastá tráva, ktorá na mnohých miestach narúša asfalt.

S pozdravom

23.06.2014 18:35 - dzandy

Dobrý deň. Chcem sa spýtať prečo my neodpovedáte na otázku, ktorú som Vám zaslal ohľadom vodiča p. primátora p. Krištofa. Prečo už tri roky parkuje služobné vozidlo pred bytovým domom kde býva a prečo využíva toto auto na súkromné jazdy.Prosím o odpoveď.

22.06.2014 20:02 - A. Cibereová

Bývam už takmer 30 rokov na Cukrovarskej ulici a príde mi to, že táto časť ako by nepatrila k mestu. Chodník je tu v hroznom stave. Je problém po ňom prejsť bez zakopnutia a to už nehovorím o tlačení kočíka, či bicyklovaní sa. Pred dvoma rokmi sa robil nový koberec na cestu a dvihol sa tak, že nám voda z cesty pri daždi steká prúdom do dvorov, vstupy z cesty sú vplyvom toho tiež zničené. Keď však prídem do centra a vidím, ako sa rekonštruujú chodníky, robia sa "parády" , vysádzajú sa kvety tam, kde nikdy neboli, tak mi príde ľúto, že to ide len v meste a že na našu ulicu nikdy nie sú peniaze.
Alebo sa mýlim a dočkáme sa aspoň nového chodníka?

22.06.2014 02:34 - Micha Fedor

Dobré ráno prajem je 2hod24minút a nemôžem spať, lebo z kúpaliska alebo parku sa ozýva hlasná hudba, polícia telefón 159 stále obsadené, štátna polícia 158 mi povedala, že to bude trvať do 4 tej hodiny rannej !!!! Preto sa chcem spýtať pánov poslancov mesta a pána primátora či je toto normálné, že sa ľudia nemôžu vyspať a to bývam 300 -400 metrov od miesta činu ! Stojí to zato, že mesto vyjde v ústrety pár jednotlivcom a stovky ľudí prežívajú nepokojnú noc ??? Prosím nech sa zabaví naša mladež, ale nie za tých podmienok , že DJ pustí aparatúru na plné pecky ! Boli tam policajti a zmerali hlučnosť ??? Prajem peknú nedeľu všetkym pánom poslancom a pánovi primátorovi.

20.06.2014 09:12 - Puskasova

Dobry den, chcela som sa spytat ci mesto Trebisov neplanuje obnovit krytu plavaren. Je o nu velky zaujem, najme v kruhu mamiciek a deticiek. V meste stupla porodnost a mamicky s detmi musia cestovat za plavanim aj desiatky kilometrov. Kedze mesto ma na digitalizaciu, na skateparky, tak preco nie kryta plavaren.

19.06.2014 13:38 - Mariana Kotucova

Dobrý deň, chodievame na nové ihriská kde mesto nedávno priviezlo nový piesok preto by som sa rada opýtala, kedy aj na sidlisko stred ul. Berehovská mesto privezie nový piesok na pieskoviská. Je tu veľa detí a bohužial niekto poškodil a zlomil preliezku, bude s tým mesto niečo aj robiť?
Tiež by mala zaujímalo či mesto plánuje opravu chodníka (ktorý je počas daždivých dní neprechodný a je to jedna veľka mláka) na malom ale veľmi frekventovanom úseku, na ulici Komenského oproti ZŠ komenského, prechod medzi bytovkami pri garážach.
Ďakujem za odpoveď.
Kotucová

18.06.2014 19:57 - dzandy

Dobrý deň. Chcem sa spýtať či má primátorov osobný šofér (p. Krištof) špeciálne upravenú pracovnú dobu, alebo nie.
Každý deň ho vidím ako na pridelenom vozidle MsÚ rozváža svojú rodinu a už tri roky parkuje na sídlisku Juh pred bytovkou kde býva. Viem, že náš " skvelí"
primátor nikde nechodí mimo TV, tak nevidím dôvod prečo služobné auto neparkuje v garáži MsÚ.Či tieto náklady na prevádzku auta neplatia občania z dani, alebo si réžiu platí p. Krištof sám????

15.06.2014 22:14 - RNDr. Ľudovít Kordisch

Asi pred týždňom som zastavil hliadku mestskej polície a upozornil som ich na obrovský pútač, ktorý ležal na chodníku pri kotolni na Berehovskej ulici a znepríjemňoval tam život. Do dvoch dní tento pútač bol odstránený a okolie vykosené a vyčistené. Keďže nepoznám ich mená, chcem sa im touto cestou poďakovať.

13.06.2014 19:30 - miro

jan šipoš : ako je mozne ze v pivnicnych priestoroch na berehovskej 11 sa so suhlasom domovnika ubytoval bezdomovec tym padom nemam narok ani na pivnicu ani na nic co sa ohladom tyka dakujem

10.06.2014 20:36 - Mirka M.

Dobrý deň,chcem sa opýtať na chodník pred vstupom do parku zo strany od Hassan zmrzliny.Je to chodník pre chodcov alebo PARKOVISKO?Nemám nič proti slušným vodičom,ktorí berú ohľad aj na chodcov a malé deti na bicykloch.Ale v poslednej dobe arogancia niektorých tam parkojúcich vodičov presahuje všetky hranice.Nakoľko tade prechádzam každý deň s deťmi na bicykloch som v šoku zo správania sa vodičov.Za odpoveď vopred Ďakujem.

09.06.2014 11:47 - Občan Trebišovčan

Kto by mi vedel vysvetliť, prečo Technické služby realizujú zber komunálneho odpadu ráno o 03:50 po centre mesta? Myslím, že to nie je normálne zobudiť sa na hluk zberného auta a rachot košov o takejto hodine. Za posledné 2 týždne sa to stalo už viackrát.


Zákon o ochrane zdravia ľudí
§ 10
Povinnosti orgánov štátnej správy a obcí
Orgány štátnej správy a obce sú povinné
a) utvárať predpoklady na zdravé životné podmienky,
pracovné podmienky a zdravý spôsob života,

§ 13n
(2) Hluk zo zariadení poskytujúcich služby obyvateľstvu
a hluk z verejnej produkcie hudby nesmú prekročiť
najvyššie prípustné hodnoty pre denný a nočný čas.
Na účely kontroly dodržania hygienických limitov pre
denný a nočný čas sa za nočný čas považuje čas medzi
22.00 a 6.00 hod. Za splnenie tejto povinnosti zodpovedá
osoba, ktorá prevádzkuje zariadenie poskytujúce
služby obyvateľstvu, usporiadateľ verejnej hudby alebo
osoba, ktorá prevádzkuje verejnú hudbu.

08.06.2014 21:49 - lukas

chcem sa opytat ci mesto bude realizvoat postrek proti komarom?
Dakujem

07.06.2014 09:17 - Mikuláš Baran

Dobrý deň chcem sa spýtať že pečo na ulici slnečna po opätovnom nahlásení na linku čistoty a aj osobne príslušničke Meskej polície ktora to aj odfotila a zaroveň prišiel skontrolovať pan Kereštan a poslal ludi na opravu kanálu poklopu čo aj urobili len kanál nevyčistili a ostal zasypaný smetim .Ked prší dažď voda neodteka . Ďakujem Baran Mikuláš slnečná 3703/18 Trebišov

04.06.2014 13:59 - peter

Dobrý deň aj keď nemám nič proti oranžovej farbe ale musí všetko v meste byť oranžovej farby? Farby mesta sú predsa žltá a modrá! V našom meste to vyzerá ako by sme boli 1 veľký nemenovaný operátor. Ďakujem za reakciu.

04.06.2014 09:24 - DIVAD

zdravím ak by mesto splnilo to čo povedalo že na sídlisku juh postaví nove miesta na parkovanie tak auta by nemuseli parkovať na chodníku ale račej mesto povie nech ľudia volajú mestskú políciu než by spravilo tie miesta na parkovanie ps . nezabudnite odpovedať... inak kde je dom služieb a fontána ma tam byt baumax áno či nie ???

03.06.2014 22:00 - Peter Fekete

Dobrý deň na ulici Jarková pri dome č.551/6 chybuje poklop kanála.Ďakujem

03.06.2014 11:31 - Martina Šištíková

Dobrý deň,

my sme sa tiež chceli zapojiť do súťaže Klasici v komikse. Bola som si istá, že uzávierka je 25.júna, ostala som prekvapená, keď som sa dnes dočítala, že už 1.júna bola uzávierka, na základe toho sa chcem spýtať, či by sme ešte mohli prácu poslať.

Ďakujem

S pozdravom
Šištíková

02.06.2014 21:49 - vojtech farkas

Dobry den byvam na ul.J.Jesenskeho v slepej ulicke tato ulica nepatri pod trebisov?Ak,ano kedy tu date do poriadku cestu a chodnik?ja tiez platim Dane mestu Trebisov.

01.06.2014 09:55 - Alena Petriková

Kedy a kde sa uskutoční MDD ?
Za odpoveď Ďakujem :):):):):):):):):):):)

30.05.2014 14:37 - lucia

Uz druhy krat sa pytam kedy sa zacne rekonstrukcia sidliska na csl ulici! Alebo lepsie ked chcete az v druhej polovici tak ziadam o zasipanie dier na tomto sidlisku!, neda sa tamat chodit autom tak aby ste nieco neposkodili!!!je to neskutocne uz ! Diery hlboke voda blato! Pomohol by len strk hlina atd.., pojial nezacnete s rekonstrukciou! Dufam ze uz mi odpovie konecne!

27.05.2014 16:40 - Marta Marekova

Dobry den ja by som sa chcela opitat ci pripravujete niake podujatie ku MDD .Dakujem

27.05.2014 16:40 - Marta Marekova

Dobry den ja by som sa chcela opitat ci pripravujete niake podujatie ku MDD .Dakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV