Stanovisko mesta k provizórnemu detskému domčeku na jednom z trebišovských sídlisk

29.09.2015

Z hľadiska splnenia bezpečnostných kritérií Mesto Trebišov vníma „domček“, ktorý si postavili deti svojpomocne na Komenského ulici, ako nebezpečný pre maloleté osoby, ktorých prítomnosť je v tomto domčeku veľmi častá. Mesto chce predísť situáciám podobných tej, ktorá sa stala prednedávnom v areáli rekreačného strediska Poráč na detskom ihrisku, kde sa zrútila drevená konštrukcia hojdačky a usmrtila len 5-ročného chlapčeka.

V súčasnosti už zástupca rodičov detí, ktoré zhotovili „domček“, nadviazal komunikáciu s mestom.  Mesto Trebišov s ním naďalej aktívne komunikuje o ďalších krokoch. Vedenie mesta prejavuje ochotu pomôcť deťom aj v tejto časti mesta tráviť voľný čas zmysluplne a hravo, avšak bez veľkých rizík. Počas tohto týždňa sa stretne zástupca rodičov s prednostom MsÚ Trebišov, aby navrhli možnosti ďalšieho postupu v danej situácii tak, aby na mieste toho dočasného stál kvalitnejší a hlavne bezpečný detský domček s príslušnou certifikáciou. Predpokladom takejto realizácie je však spolupráca rodičov týchto detí s Mestom Trebišov.  

Mesto sa priebežne zapája do výziev určených na získanie finančných prostriedkov k výstavbe nových detských ihrísk. Dokonca práve prebieha verejné hlasovanie za  projekt „DETSKÉ IHRISKO KAPITÁNA NÁLEPKU“, ktorý mesto Trebišov predložilo do  programu SPPoločne pre domovinu - životné prostredie. Projekt už prešiel prvou fázou výberu. Úspech v podobe jeho realizácie teraz závisí už len od počtu hlasov, ktoré dostane. 

 

Mesto Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV