Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov

19.04.2016

Štatistický úrad SR v súlade s projektom Európskej únie realizuje v roku 2016 „Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov (IKT)“. Cieľom tohto štatistického zisťovania je zistiť úroveň vybavenosti domácností informačnými a komunikačnými technológiami a zaroveň zistiť úroveň znalostí a zručností obyvateľstva a schopnosť využitia týchto technológií.

Výsledky zo zisťovania IKT budú slúžiť na posúdenie vývoja v oblasti informačných a komunikačných technológií na Slovensku, ale aj pri medzinárodnom porovnávaní.   

Na Slovensku bolo do zisťovania na rok 2016 vybraných takmer 500 obcí, medzi nimi aj mesto Trebišov. Do zisťovania IKT je zaradených 4 690 domácností.   

Zisťovanie sa uskutoční od 21. apríla 2016 do 31.mája 2016.

V tomto období navštívi vybrané domácností v meste Trebišov pracovník ŠÚ SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.susr.sk alebo telefonicky na t.č. 055/ 6410 239 – Ing. Eva Modráková.

Mesto Trebišov

© 2024 MESTO TREBIŠOV