Výstava Spisovatelia v školských laviciach

05.09.2013

Kedy: 4. - 30. septembra 2013

Výstava „Spisovatelia v školských laviciach“, ktorú nájdete v Zemplínskej knižnici v Trebišove, Vám ponúka možnosť spoznať  dvanásť súčasných slovenských spisovateľov – L. Ballek, J. Banáš, E. Borušovičová, E. Farkašová, O. Feldeková, D. Hevier, M. Hvorecký, T. Janovic, D. Kapitáňová, Š. Murín, P. Nagyová-Džerengová a P. Rankov, ktorí si spomínajú  na svoje školské časy, spolužiakov, pedagógov, ale aj predmety, ktoré nemali v láske, či ktoré boli ich obľúbené. Aj oni kedysi dreli školské lavice a lámali si hlavy nad písmenkami v šlabikároch.

Na výstave nájdete staré vysvedčenia, lavice, tabule, učebné pomôcky, raritné fotky aj filmové spomienky a tiež sa dozviete ako spisovatelia rôznych generácií vnímali a prežívali dobu, v ktorej strávili svoje školské roky, ako ich to ovplyvnilo a kam pokračovali ich kroky. Vďaka výstave sa možno aj Vy vrátiťe k vlastným spomienkam na školské časy.

Výstavné panely spracovalo Múzeum školstva a pedagogiky v Bratislave  vďaka ochote osobností podeliť sa o svoje spomienky na základe rozhovorov s nimi.

Samotný názov prezrádza, na čo sa môžete tešiť. Na dvanástich výstavných paneloch spoznáte našich majstrov pera aj z inej stránky, ako z tých knižných.

Výstavu si príďte pozrieť k nám do Zemplínskej knižnice od 4. do 30. septembra 2013 v čase otváracích hodín knižnice. Vstup je zdarma.

Nebudete ľutovať, preto sa u nás určite zastavte!

© 2024 MESTO TREBIŠOV