Stretnutie s Jozefom Banášom

21.04.2015

Kedy: 29. apríla 2015

Jozef Banáš patrí k úspešným slovenským spisovateľom. Je vyštudovaný ekonóm, ktorý pôsobil v diplomatických službách, či ako politik.

Od  januára 2015 navštevuje  slovenské kníhkupectvá a knižnice a na besedách prezentuje hlavne svoju najnovšiu, v  poradí už jedenástu,  knihu „Velestúr“. Inšpiráciou pre jej napísanie mu bol aj život českého speváka a hudobného skladateľa Dana Landu. Poradcom mu bol Alan Dolog, rodák z  Dobšinej, ktorého od detstva zaujímala história, záhadné, neobjavené a tajomné udalosti, objekty, predmety.

Vrch Velestúr v Kremnických vrchoch,  o ktorom domáci tvrdia, že pútal pozornosť už v predhistorických dobách, sa vypína 1 245 m nad starou, najkratšou cestou medzi Kremnicou a Banskou Bystricou.

O tvorbe Jozefa Banáša je známe, že väčšinou svojimi knihami provokuje, podpichuje, podnecuje. Ale román „Velestúr“ je niečo celkom iné. Je pútavý, plný inšpirácie a mimoriadne silný príbeh o tom, že skutočný zmysel života sa oplatí hľadať. Hrdinom príbehu je Muž, ktorý žije naplno a stále si čosi dokazuje. Uviazne v sebaklame, povrchnosti. Objavuje svoje „ja“, hľadá správnu cestu. Veľkou oporu mu je jeho Žena.

Ponúkame Vám možnosť stretnúť sa s autorom románu Velestúr

Jozefom BANÁŠOM,

v stredu   29. apríla 2015  o  9.45  h  a 16.00  h

v priestoroch Zemplínskej knižnice v Trebišove

Tešíme sa na Vašu účasť!

© 2024 MESTO TREBIŠOV