Kultúrne leto: Folklór pre radosť

17.07.2015

Kedy: 26. júla 2015
Kde: ostrovček mestského parku

Posledná júlová nedeľa Kultúrneho leta poteší milovníkov ľudovej hudby a tradičného zemplínskeho folklóru. Folklórne piesne zaznejú v mestskom parku v podaní zanietených členov domácich folklórnych kolektívov PARIČOVČAN a TREBIŠOVČAN.

FSk PARIČOVČAN je mužskou folklórnou skupinou, ktorá bola založená pred štyrmi rokmi. Jej členovia sa v názve inšpirovali historickou zrúcaninou nížinného vodného hradu Parič. Ten sa nachádza v trebišovskom mestskom parku. Zakladateľom a vedúcim folklórneho zoskupenia je Pavol Čerep. V súčasnosti skupinu tvorí 10 spevákov a ďalší piati členovia sú zároveň členmi inej hudobnej skupiny. V máji 2014 pokrstili prvé CD s názvom „Špivaju panove v mesce Trebišove“.

FS TREBIŠOVČAN vznikol v roku 2012 a pracuje pod vedením Marcely Hamžíkovej za inštrumentálneho sprievodu Juraja Danka. Vo svojej činnosti sa zameriava na uchovávanie folklórneho bohatstva ľudových piesní a tancov zo zemplínskeho regiónu. Od svojho vzniku sa súbor predstavil na mnohých folklórnych slávnostiach, súťažiach a prehliadkach doma i v zahraničí. Ľudový kolektív pozostáva zo speváckej a tanečnej zložky, má 20 členov. Popri zoskupeniu dospelých pracuje aj detský folklórny súbor s rovnomenným názvom. Ten je tvorený 28 deťmi. 

Vystúpenia v programe „Folklór pre radosť“ si príďte užiť 26. júla 2015 o 17:00 h na ostrovček do trebišovského parku.  

© 2024 MESTO TREBIŠOV