P A R K C A M P

24.07.2015

Kedy: 27. júla - 1. augusta 2015
Kde: Koniareň a telocvičňa mestského parku

Druhý ročník workshopu Site-specific CAMP sa sústreďuje na performatívne, intermediálne a svetelné umenie vo verejnom priestore mestského parku v Trebišove. Projekt koncipovaný pre kultúrny priestor Koniareň je zameraný na priblíženie kultúrneho centra do prírodného prostredia trebišovského parku formou umeleckých intervencií.

Cieľom projektu je v spolupráci študentov, absolventov a lektorov vytvoriť a prezentovať diela performatívneho charakteru, ktoré budú reagovať priamo na miestne špecifické prostredie parku a jeho okolia. Zúčastnení umelci môžu svoje diela tematicky a priestorovo prepojiť s  jednotlivými dominantnými prírodnými i kultúrnymi objektami.

Nezávislý kultúrny priestor Koniareň je situovaný do areálu trebišovského kaštieľa v jednom z najväčších mestských lesoparkov na Slovensku (http://www.trebisov.sk/kulturne-pamiatky/mestsky-park), ktorého súčasťou sú francúzska záhrada, fontány, rybník, ostrov s koncertným altánkom, cyklotrasy, ale aj rôzne iné prírodné a kultúrne dominanty. V parku sa nachádza okrem neskorobarokového kaštieľa aj neogotické mauzóleum Júliusa Andrássyho, amfiteáter, zrúcaniny nížinného vodného hradu Parič, oddychové a rekreačné zóny. Výstupy Park Campu – inštalácie, performance a sprievodné podujatia - budú prezentované v samotnom parku a jeho perifériách.

Workshop povedie Tomáš Morávek, ktorý bude jednotlivé práce účastníkov konzultovať na úrovni konceptu a dramaturgie, ako aj vo fáze technickej realizácie.

Účastníci môžu vytvoriť a prezentovať publiku akčné prejavy, ktoré budú spájať média maľby, divadla, performance, pantomímy, tanca, spevu, hudby, poézie a pod. Tieto média môžu autori kombinovať a prepájať s ďalšími umeleckými a vizuálnymi stratégiami (akčné umenie, happening, multimediálne a audiovizálne umenie, svetelné a kinetické umenie, umenie nových médií a intermédií, soundart, konceptuálne umenie)

Organizátori: Kontext o.z.

                       KONIAREŇ /priestor pre súčasné umenie/

Autor koncepcie: Peter Valiska-Timečko

Spoluorganizátori:  Anténa – sieť pre nezávislú kultúru

                                 Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína

                                 Mesto Trebišov 

© 2024 MESTO TREBIŠOV