Prešovský dixieland

11.08.2015

Kedy: 23. augusta 2015

Prešovský dixieland je kapela hrajúca známe, menej známe a pre mnohých aj úplne neznáme skladby tradičného džezu. Korene jej vzniku siahajú do októbra 2004. Práve vtedy sa za účelom produkcie, dnes už takmer zabudnutých šlágrov dixielandovej éry, dala dohromady partia šiestich ostrieľaných hudobníkov.

Ako samotný názov hovorí, kolektív hudobníkov prevažne amatérov sa sformoval z občanov mesta Prešov a jeho najbližšieho okolia. Tento lokálpatriotizmus však skupine nebráni produkovať dixielandový žáner aj mimo mesta Prešov a v zahraničí. Práve naopak, Prešovský dixieland sa rád objaví všade tam, kde je záujem o rokmi preverenú a večne mladú hudbu. Kapela pôsobí pri Posádkovom klube ozbrojených síl SR v Prešove, kde pracuje v oblasti klubovej záujmovo-umeleckej činnosti. Neznamená to však, že civilom je k jej produkcii vstup uzavretý. Viac informácií o členoch tejto kapely nájdete na www.presovskydixieland.sk  

Hity z jazzovej a populárnej hudby, ktoré boli na výslní hlavne v 20. a 30. rokoch minulého storočia, nepoznajú hranice kontinentov a úspešne odolávajú neúprosnému zubu času. V nedeľu 23. augusta 2015 si ich môžete vypočuť v mestkom parku.  

© 2024 MESTO TREBIŠOV