Názorný sprievodca dojčením od dr. Jacka Newmana

29.09.2015

Kedy: 6. - 7. októbra 2015
Kde: MsKS - kino Slávia

„Matky potrebujú vedieť, že existujú odpovede na ich otázky“, pripomína dr.Newman. „Potrebujú vedieť, že dojčenie je najlepší spôsob, ako zabezpečiť výživu a naviazať puto so svojím novorodeným dieťatkom.“ Dr. Newman zdôrazňuje, že existuje príliš veľa mýtov ohľadne dojčenia a príliš veľa detí prestáva byť dojčených skôr ako ich matky zamýšľali, pretože nedostali dostatočnú pomoc s dojčením. „Dojčenie je norma, je najzdravšie, najefektívnejšie, najpriateľskejšie k životnému prostrediu, najlacnejšie a najvhodnejší spôsob, akým môže dieťa získavať výživu,“ zdôrazňujú Kernermanová a Newman.

Jednoduchý prístup, ktorý vám krok za krokom ukáže, ako predchádzať a riešiť bežné situácie spojené s dojčením, prezentuje film, ktorý bude pri príležitosti Európskeho týždňa dojčenia premietaný v MsKS Trebišov.    

Film bude obsahovo zodpovedať knihe, ktorá pomohla početnému množstvu matiek vo svete. Tento dokument búra mýty ohľadne dojčenia, poskytuje odpovede pre nastávajúce mamičky a demonštruje zdravotníckym profesionálom, ako rozoznať problémy s dojčením a ako pomáhať matkám s ich riešením. Úspešne prezentuje jednoduché a nápomocné rady pre budúce a dojčiace mamičky a pre tých, ktorí ich sprevádzajú v popôrodnom období.

V polhodinovej snímke dr.Newman a laktačná poradkyňa Edith Kernermanová prevedú publikum základnými otázkami dojčenia. Objasnia početné benefity dojčenia pre matku a bábätko vrátane  detailného pohľadu na dôležitosť kolostra, správnych techník prisatia, ako pomôcť prisať sa bábätku, ktoré sa ešte neprisalo, a ako pomôcť dieťaťu s kolikami pomocou zmeny toku mlieka.

„Veľa ľudí nikdy nevidelo dieťa pri dojčení“. „Tento film bol natočený, aby dojčenie bolo úspechom a potešením pre matky a ich bábätká“, konštatuje dr.Newman. Kernermanová je znepokojená z toho, že aj zdravotnícky personál môže byť často bezmocný, pokiaľ má pomôcť matke s ťažkosťami v tejto oblasti: „Jedna z našich najväčších výziev ako zdravotníkov je, že mnoho z nás nikdy nedojčilo naše vlastné deti alebo nevideli reálne dojčenie detí. Ako teda môžeme pomôcť matke, ktorá má ťažkosti? Fľaša sa potom môže javiť ako najjednoduchšie riešenie.“

Tento film má poskytnúť zdravotníkom nástroje na to, aby mohli pomôcť matkám a dosiahnuť ich cieľ – mať zdravé dojčené deti.  Pozrieť si ho môžete v Mestskom kine Slávia v dvoch termínoch:

6.10 2015 o 16:30 h

7.10.2015 o 10:00 h 

© 2024 MESTO TREBIŠOV