Človek- neustály hľadač šťastia

05.10.2015

Kedy: 18. októbra 2015
Kde: areál múzea - Expozícia ľudovej drevorezby a plastiky

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína, kultúrne zariadenie KSK v spolupráci so Spolkom sv. Cyrila a Metoda v Michalovciach pripravujú prednášku doc. Michala Hospodára, na ktorú pozývajú širokú verejnosť.

Človek - neustály hľadač šťastia je názov témy, ktorá odznie na stretnutí v nedeľu 18. októbra 2015 o 16:00 h v Expozícii ľudovej drevorezby a plastiky /areál múzea/.

Prednáška je antropologicko-spirituálnou reflexiou o ľudskom šťastí. Otázka hľadania šťastia nie je marginálna. Naopak, patrí odjakživa k základným otázkam mysliaceho bytia, akým je človek. Jej dôležitosť sa dá porovnať s dôležitosťou hodnoty života či jeho zmyslu. Nepoložiť si ju znamená pohŕdať vlastným životom, či takmer ani nežiť.

V prednáške bude analyzovaný a spresnený viacvýznamový pojem šťastia. Autor ponúkne pohľad na šťastie z hľadiska vybraných filozofických smerov, psychológie i biblického posolstva. Za kľúč k opravdivému šťastiu považuje slobodné prijatie transcendentnej lásky. Súčasťou podujatia bude aj kamerou zachytená pouličná anketa o šťastí a hudobný záznam speváka V. Patejdla. Podujatie je svojím obsahom zamerané pre mladých  i skôr narodených návštevníkov múzea. 

© 2024 MESTO TREBIŠOV