Stretnutie s Hanou Lasicovou

05.10.2015

Kedy: 8. októbra 2015 o 16.00 h
Kde: Zemplínska knižnica v Trebišove

Zemplínska knižnica v Trebišove Vás pozýva na „pokec“ s Hanou LASICOVOU vo štvrtok 8. októbra 2015 o 16.00 h.

HANA LASICOVÁ - autorka románov:

Sedím si v Manchestri na kameni a je mi...? (2005, Q 111)
Pravdivý príbeh lži  (2010, Evitapress)
Diagnóza: Rodina  (2012, Evitapress)
Slúžka   (2013, Evitapress)
Všetko o mojom otcovi (2014, Evitapress)

Hana Lasicová sa vo svojej tvorbe zaujíma o zachytenie neopakovateľných zážitkov a vnemov, o spracovanie spomienok, o podanie odtienkov života v zahraničí. Nájdeme u nej pestrú škálu žánrov od zbierky čŕt z prostredia študentského zahraničného pobytu (Sedím si v Manchestri...) cez psychologicko-zábavný román (Pravdivý príbeh lži), populárno-zábavný román (Diagnóza: Rodina) až po historický román - fikciu (Slúžka).

Autorka sa narodila v roku 1981 v Bratislave, v ktorej býva aj v súčasnosti. Predtým sa zdržiavala v mnohých zahraničných mestách: Viedeň, Varšava, Manchester, Paríž...

Študovala na Ekonomickej univerzite vo Viedni a na Univerzite Sorbonne v Paríži, odbor komparatívna literatúra. Po návrate zo zahraničia pracovala ako personálna manažérka. Počas rodičovskej dovolenky sa venuje písaniu článkov a scenárov.

Písať začala už ako dieťa, ale vydávať až oveľa neskôr. Píše hlavne pre seba, pre vnútornú katarziu. Je to hlboká potreba; niečo, čo ju núti presedieť pred textom. Zúfalstvo aj radosť zároveň.                

Zdroj: http://slovenski-spisovatelia.blog.cz/1306/hana-lasicova-2

© 2024 MESTO TREBIŠOV