Regionálna premiéra filmu Malá z Rybárne

05.10.2015

Kedy: 7. októbra 2015
Kde: Kino Slávia - MsKS

V Kine Slávia, v budove Mestského kultúrneho strediska v Trebišove sa s podporou KSK Košice a Mesta Trebišov uskutoční regionálna premiéra filmu režiséra a výtvarníka Jana Baleja. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta PhDr. Marek Čižmár. Film s názvom Malá z rybárne bude premietaný v stredu 7. októbra 2015 o 18:00 h.  

„Keď láska bolí“ – moderná adaptácia Jana Baleja, podľa pôvodnej rozprávky Malá morská víla H.Ch. Andersena je silným príbehom o nenaplnenej láske a o morálnych hodnotách dnešnej spoločnosti.

Autori scenára posunuli dej z hlbokého mora do rušného prostredia prístavného mesta, ktoré až také rozprávkové nie je. Novodobá morská víla menom Malá sa nezamiluje do princa, ale do majiteľa „pochybného“ domu, ktorého vchod zdobia blikajúce neónové srdiečka, ale láska má za jeho múrmi úplne inú podobu.    

Hlboko pod morskou hladinou v sprievode rybieho orchestra rozpráva hlas mora príbeh Morského kráľa a jeho dcéry Malej. Rovnako ako  mnohí  iní, aj kráľ so svojou starou matkou a tromi dcérami – Malou, Prostrednou a Najstaršou – opustil pobrežné vody a odišli žiť medzi ľudí. V temnej rybárni uprostred prístavnej časti s ľuďmi zo všetkých kútov sveta žijú jednotvárny život plný práce a spomienok na staré časy.  Jedného dňa vstúpi do ich rybieho obchodu sebavedomý, sympatický, mladý muž - Bogan. Malá je jeho okázalým vystupovaním, dunivou hudbou a pozlátkom, ktoré ho obklopuje, úplne okúzlená. Od tejto chvíle sa život Malej a jej rodiny zmení.  Takto začína príbeh veľkej lásky Malej z rybárne.   

Vo filme účinkujú: Oldřich Kaiser, Anežka Kubátová, Petr Forman, Ivana Chýlková, Bára Hrzánová, Jan Novotný, Nina Divíšková, Veronika Žilková, Radek Holub, Vladimír Javorský.

© 2024 MESTO TREBIŠOV