Divadelný kurz pre deti a mládež

08.02.2016

Kedy: 24. februára 2016

Mesto Trebišov, Mestské kultúrne stredisko v Trebišove v spolupráci s divadelným združením DRAMATERRA organizujú Divadelný kurz pre deti a mládež. Ten sa uskutoční v mesiacoch  marec - jún 2016.

Záujemcovia vo veku 9-18 rokov sa môžu na kurz prihlásiť do 24. februára 2016 na dramaterra2015@gmail.com. Počet účastníkov je limitovaný.

Cieľom kurzu je poskytnúť alternatívny tvorivý priestor určený pre rozvoj dramatického umenia mladých v meste. Pozývame všetkých mladých priaznivcov hry a divadla  - skúsenosti nie sú podmienkou.

Kurz pozostáva z dvoch kategórií:

1. Mladšia veková kategória (9 - 12 rokov) je zameraná na základné herecké a výrazové techniky, podporu sebavyjadrenia a kreativity prostredníctvom hier a cvičení, ktoré stimulujú fantáziu a osobitosť prejavu, správne využitie energie, ale aj schopnosť ovládania trémy. Stretnutia budú prebiehať dvakrát týždenne.

2. Kurz pre mládež (13 - 18 rokov) poskytuje možnosť realizovať sa a spoluvytvárať autentické divadelné postavy a príbehy s aktuálnymi témami, zaujímavými pre mladých ľudí. Herecké etudy napomôžu schopnostiam improvizácie a originalite myslenia. Účastníci kurzu budú môcť vďaka základom dramatizácie zostavovať vlastné dramatické celky. Stretnutia budú prebiehať raz týždenne.

Absolventi kurzu sa budú aktívne podieľať na divadelnom predstavení pre verejnosť. 
Neváhajte a príďte ukázať, čo je vás!

Prílohy:

© 2024 MESTO TREBIŠOV