Všade dobre

09.03.2016

Kedy: 10. apríla 2016
Kde: divadelná sála MsKS v Trebišove

MestoTrebišov a Mestské kultúrne stredisko v Trebišove zorganizujú premiéru divadelnej hry s názvom Všade dobre. V hre vystúpia známi slovenskí herci: Pavol Topoľský, Rasťo Piško a herečka Zuzana Tlučková.

Hlavnými postavami v hre sú Grétka a Gusto, ktorí tvoria manželský pár. Pár sa ocitne na ulici, žiaľ, z tejto situácie nevedia nájsť východisko. Preto sa rozhodnú pre dobrovoľný odchod z tohto sveta. Našťastie sa im to nepodarí, a tak sú nútení popasovať sa s novou životnou situáciou. V snahe prežiť sú ochotní ísť po žobraní, vtierať sa na rôzne spoločenské akcie a rauty, ba dokonca vyskúšať najstaršie remeslo. Kedže sú obaja dosť naivní, pomáha im „skúsený“ bezdomovec Zemák.

Pomaly sa obaja prispôsobujú životu na ulici a to, čo sa im zo začiatku zdalo ako katastrofa, ich teraz teší. Uvedomujú si, že získali slobodu a nezávislosť. Začínajú chápať, že prežiť sa dá takmer všade, pokiaľ je pri Vás niekto, komu na Vás záleží. A tak v závere hry, keď sa pri nich objaví starosta a ponúkne im v rámci svojej predvolebnej kampane byt, manželia zareagujú prekvapivo. Táto tragikomédia je analýzou medziľudských vzťahov, spolunažívania, ale i zrkadlom dnešného hektického a často povrchného života. Predstavenie sa končí symbolicky na Vianoce a nezáleží na tom, či ste v paláci alebo na ulici, veď všade dobre, pokým je rodina spolu.  

Inscenácia divadelnej hry sa uskutoční v nedeľu 10. apríla 2016 o 19.00 h v divadelnej sále MsKS v Trebišove

Vstupné: 9 €.

Predpredaj vstupeniek prebieha v pokladni MsKS (na prízemí).

Otváracie hodiny pokladne MsKS: STREDA - NEDEĽA od 16.00 h do 19.45 h.

© 2024 MESTO TREBIŠOV