Víno a kraslice

16.03.2016

Kedy: 20. marca 2016
Kde: areál múzea: budova Expozície Ľudovej plastiky a drevorezby južného Zemplína

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci s mestom Trebišov, Združením Tokajská vinná cesta a CSOŠ sv. Jozafáta v Trebišove pripravujú na Kvetnú nedeľu 20. marca 2016 v expozícii Ľudovej plastiky a drevorezby južného Zemplína  tradičné veľkonočné podujatie VÍNO A KRASLICE.

Spoločensko-kultúrne podujatie sa uskutoční s podporou vyššie menovaných hlavných partnerov. Podujatie začne o 14.30 hodine. Jednou z aktivít bude jazda na obnovenom a vynovenom historickom traktore s vlečkou z roku 1957, ktoré uchováva Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína vo svojej expozícii.

Inšpirovať sa mnohými tradičnými i modernejšími technikami zdobenia veľkonočných kraslíc bude možné v expozícii Ľudovej plastiky a drevorezby južného Zemplína, kde sa zrealizuje už 9. ročník tvorivej dielne „Zdobíme kraslice“. Prezentovať svoju trpezlivú a tvorivú prácu budú aj výrobcovia rozličných veľkonočných dekorácií.

Po úspešných minuloročných spoluprácach s Cirkevnou strednou odbornou školou sv. Jozafáta sa rozhodol organizátor aj tento rok prezentovať ukážky veľkonočného stolovania formou kreatívnej veľkonočnej tabule s typickými sviatočnými jedlami viažucimi sa na Veľkú Noc. Z nej potom návštevníci ochutnajú dobroty .

Návštevníci degustujú viaceré druhy tokajských vín. Celým podujatím budú znieť tóny folklórnych piesní, ktoré uchovávajú tradíciu krásnych jarných a najväčších kresťanských sviatkov. Zemplínske spevy ponúkne folklórna skupina FURMAŇE.

© 2024 MESTO TREBIŠOV