Fašiangy 2017

19.01.2017

Kedy: 9. februára 2017
Kde: divadelná sála MsKS v Trebišove

Aj tohtoročné fašiangy budú o radosti a dobrej zábave. Obdobie plesov a fašiangov začína tradične sviatkom Zjavenia Pána a ukončené bude na Popolcovú stredu; v tomto roku je jej dátum stanovený na 1. marec. V období po Popolcovej strede sa už neorganizujú roztopašné zábavy a podľa kresťanských tradícií sa má vtedy človek pripraviť fyzicky aj duševne na jeden z najdôležitejších sviatkov – Veľkú noc.

Mesto Trebišov pripravuje pre občanov Fašiangovú zábavu, ktorá sa uskutoční 9. februára 2017 o 17:00 h v divadelnej sále MsKS v Trebišove. V kultúrnom programe vystúpi Donský kozácky chór VOLNIJ DON.

Piesne kozákov sú melódie a slová zo života kozáckych rodín, ktoré bolo počuť pri práci, v bojovom nasadení, pri zábave, pri oddychu, pri pití vodky, či laškovaní mladými kozáčkami. Piesne veselé, zádumčivé, ale hlavne svojské a typické pre kozácku dušu.

S gitarou, balalajkou, nezameniteľnými vokálmi a autentickými piesňami počas svojich vystúpení roztancovali ľudí na európskych festivaloch. Kozáckymi myšlienkami a slovami zaslzili očí, špecifickým ruským humorom pobavili, ale hlavne vniesli pozitívnu energiu a radosť. Vo februári zavítajú na Slovensko z rodného Rostova na Done. Zaspievajú piesne svojho rodného kraja a najznámejšie ruské piesne. Sólisti Donského kozáckeho chóru spríjemnia Trebišovčanom fašiangový čas. 

Okrem kultúrneho vyžitia čaká návštevníkov kultúrneho strediska občerstvenie a dobrá zábava.    

Vstupné na podujatie je 3 €. 
Držitelia SENIOR KARTY majú na fašiangy vstup bezplatný.   

© 2024 MESTO TREBIŠOV