Kluby zdravia: Všetko pre váš imunitný systém

23.01.2017

Kedy: 7. februára 2017
Kde: galéria MsKS v Trebišove

Mesto Trebišov a Občianske združenie Život a zdravie organizujú stretnutie na tému Všetko pre váš imunitný systém, ktoré sa uskutoční utorok 7. februára 2017 o 17.00 h v galérii Mestského kultúrneho strediska. Na stretnutí KLUBOV ZDRAVIA sa budú tentokrát účastníci prednášky venovať imunitnému systému človeka.

Imunitný systém je komplex mechanizmov, buniek a reakcií vo vnútri organizmu, ktoré ho ochraňujú proti chorobám a zápalom, spôsobených baktériámi, vírusmi, jednobunkovcami, hubami či tumorovými bunkami. Je založený na imunite, čo je vlastnosť organizmu odolávať patogénom.

Úlohou imunitného systému je rozoznať vlastné a cudzie bunky, tkanivá alebo chemické látky.

Každodenne vdychujeme tisícky patogénnych baktérií a vírusov bez toho, aby sme ich vnímali. Za to, že nie sme neprestajne chorí, vďačíme imunitnému systému. Ak napriek tomu prechladneme, poprípade sa nakazíme chrípkou, je to príznak toho, že imunitný systém nevyhral boj proti niektorým patogénnym látkam.

Čím väčší dôraz kladieme na použitie účinných prostriedkov a metód na posilnenie imunity, tým je vyššia šanca na to, že imunitný systém bude schopný vysporiadať sa s vdýchnutými patogénnymi látkami.

Ako posilňovať svoj imunitný systém, ako ho udržiavať v plnej sile, sa dozviete na februárovej prednáške v Trebišove, ktorá bude obohatená o tradičnú ochutnávku zdravých jedál.

Užitočné rady a informácie poskytne Ing. Natália Butalová, lektorka OZ Život a zdravie  

Vstup: voľný

© 2024 MESTO TREBIŠOV