Divadlo „G“ Trebišov: Tak sa na mňa prilepila...

23.01.2018

Kedy: 4. februára 2018
Kde: DS MsKS Trebišov

Milenka,  ktorá  si  ho  raz  chce  naozaj vziať. Sestra milenky, ktorá nemá rada takých príživníkov ako on, no potichu sestre závidí. Nastávajúca svokra, ktorá v ňom vidí vhodnú partiu  pre  svoju  dobre  vychovanú  dcérku. A   nakoniec...   spomínaná   dcéra,   ktorej   sa nepáči, lebo je nudný, nemá za sebou žiadne milostné aféry a ženy sa oňho nebijú. Presne tak to na začiatku vyzerá v komédii Georgesa Feydeaua „Tak sa na mňa prilepila“.

Skutočnosť je, samozrejme, trochu iná. Z  nevinného  šarmantného  muža  sa  vykľuje prvotriedny milenec a milovník žien. Nejedna mu  už  naletela.  Tentoraz  je  na  rade  známa klubová speváčka Lucette Gautierová, ktorá by mu zniesla modré z neba, keby ju naozaj chcel. Ale on sa potrebuje finančne zabezpečiť, preto po dohovore sobáša u barónky Duvergerovej a jej dcéry Viviane príde Lucette oznámiť, že spoločne strávená noc bola ich poslednou. Je však zbabelec,  má  strach,  a  tak  len  hľadá možnosti, komu by Lucette „podhodil“. Bude vhodným kandidátom notársky pisár a nádejný literát Bouzin alebo juhoamerický milionár generál Irrigua?

Komédia,  ktorú  si  pre  Vás,  Trebišovčanov, pripravilo Divadlo „G“, vyniká živými dialógmi a neviazanou komikou. Odhaľuje milostné dobrodružstvá  Fernanda  Bois‑d’Enghiena, ktoré  sa  stávajú  verejným  tajomstvom aj napriek snahe ich utajiť. Vznikajú tak bláznivé zápletky a jedna absurdná situácia za druhou...

Napriek štipľavosti témy i jej spracovaniu si dovolíme našich divákov upozorniť, že podobnosť s konaním postáv v tejto komédii so skutočnými osobami je čisto náhodná.

Reprízu komédie „Tak sa na mňa prilepila“ odohrajú ochotníci Divadla „G“ nedeľu 4. februára 2018 o 17.00 hod. v DS MsKS.

Úprava scenára a réžia:  Viera Krajčová
Kostýmy: Mária Ruttkayová
Scená: Peter Girman, Roman Ostrožovič, Tomaš Kříž, Peter Sovák
Svetlá: Samuel Ostrožovič, Matej Hudáček
Hudba: Matej Hudáček
 

Osoby a obsadenie:

Bouzin  - Tomáš Kříž
Generál Irrigua  -  Peter Girman
Bois‑d’Enghien  -  Roman Ostrožovič
Lantery, notár  - Ján Sabovčík
De Chenneviette  -  Peter Sovák
De Fontanet   - Anton Horňák
Antonio   -   Pavol Belej, Igor Haščák
Firmin   -   Ján Veselý, Igor Haščák
Domovník  -    Igor Haščák
Emilie   -  Viera Krajčová ml.
Lucette  -  Lenka Janoková
Viviane   -  Katarína Kapitánová
Barónka Duvergerová  -  Martina Lörincová
Marceline  -  Mária Ruttkayová
Miss Bettingová  -  Annamária Frágnerová
Policajt   - Pavol Belej

© 2024 MESTO TREBIŠOV