Zemplínske poľovnícke dni

09.04.2018

Kedy: 19. - 22. apríla 2018
Kde: areál trebišovského múzea

V dňoch 19. - 22. apríla 2018 sa uskutoční 15. ročník Zemplínskych poľovníckych dní v areáli Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove.

Organizátormi a spoluorganizátormi podujatia sú: Slovenská poľovnícka komora, Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Lesy SR, Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja.

V rámci hlavného programu sa po slávnostnom otvorení podujatia uskutoční odborný seminár pre poľovníckych hospodárov a poľovníkov z okresov Sobrance, Michalovce a Trebišov.  

Sprievodnými akciami počas víkendu budú aj ukážky poľovníckych signálov, práce kynológov a sokoliarov, otvorenie a krst knižnice s poľovníckou beletriou, odbornou a vedeckou literatúrou, lesná pedagogika premietanie filmov s tematikou Poľovníctva a ochrany prírody a zveri. Vyberať si môžu aj z predajnej výstavy poľovníckych potrieb.

Sobotu 21. apríla 2018 bude vyhodnotená súťaž „Príroda a poľovníctvo očami detí“.

Deti súťažili v 5 kategóriách:

I. kategória deti predškolského veku – MŠ Trebišov

II. kategória 1. - 4. ročník ZŠ

III. kategória 5. - 9. ročník ZŠ  

IV. kategória ZUŠ  (1. - 4. ročník ZŠ)

V. kategória ZUŠ (5. - 9. ročník ZŠ)

V rámci podujatia si návštevníci budú môcť prezrieť  chovateľskú výstavu trofejí a výstavu výtvarných prác „Príroda a poľovníctvo očami detí“.

© 2024 MESTO TREBIŠOV