DRAMATERRA: Tajná záhrada

22.06.2018

Kedy: 26. júna 2018
Kde: DS MsKS Trebišov

Divadelný súbor DRAMATERRA, ktorý pôsobí pri MsKS v Trebišove, odohrá utorok 26.6. o 18.00 h v DS MsKS premiéru hry Tajná záhrada.

DRAMATERRA a mesto Trebišov pripravujú inscenáciu, v ktorej sú desať rokov zamknuté tajomstvo, dobro, krása a radosť zo života. Kľúčik nájde ten, kto sa vie smiať a nemyslieť len na seba. Alebo kto sa to chce naučiť.

Divadelnú adaptáciu klasickej detskej knihy Frances Hodgson Burnettovej naštudovali deti - členovia súboru DRAMATERRA počas uplynulého školského roka. Príďte sa pozrieť, čo všetko sa dá vytvoriť z tieňov a svetla, počúvať, ako vietor hartusí v slatinách - a možno to ktosi plače  v osamelom starom dome. Naučíte sa, na čo sa používa švihadlo a napokon sa možno stane aj kúzlo...

Mary nemá rád nikto. Vrátane jej samej. Je nervózna, zatrpknutá, trucovitá a zlá. Aspoň sa tak zdá – kým sa nedozvie o existencii tajnej záhrady a nestretne vtáčika s červeným bruškom, nenaje sa kaše a nenadýcha čerstvého vzduchu. Sivý svet anglických slatín sa postupne javí menej škaredý, tu a tam vykukne hrejivé krásno a ona je akási iná. Starým domom plným smútku prefukuje záhadný plačlivý vietor, ale za oknami už chce ožiť jar. Tajná záhrada ticho vábi a Mary sa rozhodne zachrániť nielen ju, ale i seba a možno aj niekoho ďalšieho, nešťastnejšieho než ona. Stačí nájsť kľúč.

© 2024 MESTO TREBIŠOV