Majstrovstvá Slovenska v turisticko-orientačnom behu

03.09.2018

Kedy: 8. septembra 2018
Kde: mestký park

Sobotu 8.9.2018 sa v trebišovskom mestskom parku uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v turisticko-orientačnom behu (TOB) pre mládež a dospelých.

Turisticko-orientačný beh je behom prevažne v lesnom teréne, po vopred vyznačených trasách. Na vopred vyčlenej bežeckej trase budú umiestnené kontrolné body, na ktorých musia účastníci splniť jednotlivé disciplíny. V turisticko-orientačnom behu bude možné zvýšiť si fyzickú výkonnosť, otestovať turistickú zručnosť, prehĺbiť vedomostí a získať aj nové priateľstvá medzi jednotlivými účastníkmi súťaže.

Medzi vedomostné kontroly patria turistické a topografické značky, kultúrno-poznávacia činnosť, určovanie rastlín a drevín. V skupine súťažných činností fyzickej zručnosti bude hod na cieľ, plazenie, viazanie uzlov, lanová lavička. Za kontrolné miesta turistickej zdatnosti sa budú považovať: orientácia mapy, azimuty, odhad vzdialenosti.

Víťazom sa stáva bežec - pretekár, ktorý prebehne trať v najkratšom čase a má zároveň aj najmenej trestných minút. Zaregistrovaní pretekári sú rozdelení podľa veku do viacerých kategórií. Súťaže sa zúčastňujú ako jednotlivci.

Z Majstrovstiev Slovenska v TOB, ktoré sú klasifikačným pretekom I. stupňa, pretekár môže postúpiť na Medzinárodné majstrovstvá, ktoré sa striedavo organizujú raz na Slovensku a inokedy v Čechách.

Toto súťažno-športové podujatie celoslovenskej pôsobnosti  sa uskutoční s podporou mesta Trebišov.  

Riaditeľkou MS TOB v Trebišove je Alžbeta Taššová.                                                                 

                                                                           

© 2024 MESTO TREBIŠOV