Deň dobrovoľníctva v Trebišove

19.10.2018

Kedy: 24. októbra 2018
Kde: areály materských a základných škôl

Mesto Trebišov ponúka možnosť žiakom zapojiť sa do dobrovoľníckej činnosti pri príležitosti Dňa dobrovoľníctva. Tento deň sa v Trebišove uskutoční stredu 24. októbra 2018, počas ktorého sa deti z materských škôl a žiaci základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta rozhodli participovať na zveľadení okolia svojej školy.

Počas tohto podujatia dobrovoľne angažovaní žiaci a ich učitelia obnovia priestor areálu školy, ktorú navštevujú, výsadbou stromčekov. Stromčeky na skrášlenie priestoru, kde sa dennodenne vzdelávajú a získavajú tak nielen vedomosti, ale aj zážitky a nových priateľov, im poskytnú zamestnanci Mestského hospodárskeho strediska.  

Organizátormi Dňa dobrovoľníctva v Trebišove je Mesto Trebišov - oddelenie školstva, Mestské hospodárske stredisko, Správa CHKO Latorica Trebišov a ZO Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Trebišov.

Organizátori vytvorili aj v tomto roku jednorazovú dobrovoľnícku príležitosť na skrášlenie mestského prostredia, avšak ktorýkoľvek dobrovoľník, ak chce vykonať akúkoľvek dobrovoľnú činnosť vo svojom voľnom čase bez nároku na honorár a v prospech niekoho alebo niečoho, môže so skrášľovaním mesta pokračovať.

© 2024 MESTO TREBIŠOV