Vianočný benefičný koncert

26.11.2018

Kedy: 1. decembra 2018
Kde: DS MsKS Trebišov

Sobotu 1.12.2018 o 15.00 h sa v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska uskutoční 2. ročník Vianočného benefičného koncertu, na ktorom sa organizátorsky podieľa CSOŠ sv. Jozafáta v Trebišove a spoločnosť TESCO - HM Trebišov.

V hudobnom programe vystúpia viacerí sólisti opery SND. Medzi nimi aj:

Klaudia Dernerová - soprán

Absolventka Vysokej školy múzických umení v Bratislave. V roku 1993 sa stala laureátkou Medzinárodnej speváckej súťaže Antonína Dvořáka v Karlových Varoch, ale aj držiteľkou Ceny Andreja Kucharského a Ceny Českého rozhlasu za najlepšiu interpretáciu hudby 20. storočia. Klub priateľov Štátnej opery vo Viedni jej udelil hlavnú cenu pre mladých spevákov. V r. 1996 sa stala absolútnou víťazkou Medzinárodnej speváckej súťaže Mikuláša Schneidera-Trnavského, v r. 2001 postúpila do semifinále Svetovej súťaže BBC Cardif Singer of the World. Je nositeľkou Ceny Alfréda Radoka za najlepší ženský herecký výkon. Sólistkou Opery Slovenského národného divadla je od roku 1994. Roku 2001 získala prestížnu Cenu Thálie za hlavnú rolu Kateriny v Šostakovičovej opere Lady Macbeth Mcenského okresu, ktorú stvárnila na scéne pražského Národného divadla. Venuje sa aj pedagogike. Momentálne pôsobí na VŠMU v Bratislave a na Akadémii umení v Banskej Bystrici.

Günther Strahlegger - barytón

Je absolventom Hudobnej univerzity vo Viedni v triedach Waltera Moora a Anny-Marie Rottovej. V štúdiu pokračoval navštevovaním rôznych majstrovských tried (Jessica Cash, Paul Esswood, Vicus Slabbert a Hugh Beresford). Vystupoval v Maďarsku, Taliansku, Španielsku, Nemecku a Japonsku. Svoje debutové vystúpenia mal ako Papageno v Mozartovej „The Magic flate“ a ako Papacoda v J. Straussovej „Opereta“ Noc v Benátkach. Objavil sa aj v titulnej postave v opere „La serva Padrona“ G. B. Pergolesiho, ako otec v „Hänsel und Gretel“ od E. Humperdinca a ako „Escarnillo“ v „Carmen“ G. Bizeta. Pôsobí aj ako spievajúci a vokálny tréner a tiež ako výcvikový tréner vo Volksoper Wien.

Robert Smiščík - tenor,
Jána Bernáthová - soprán,
Marta Dernerová - mezzosoprán,
Orchester Vác.

VSTUPNÉ:  20 eur

Cena vstupenky zahŕňa časť nákladov na usporiadanie koncertu a príspevok do fondu pomoci.

Výťažok fondu pomoci je venovaný vybraným žiakom CSOŠ sv. Jozafáta, ktorí formou poukazov získajú možnosť absolvovať certifikované kurzy, zaujímavé exkurzie a možnosť nákupu pomôcok, ktoré si vzhľadom na svoj rodinný rozpočet nemôžu dovoliť. 
 
Lístky sú v predaji na recepcii CSOŠ sv. Jozafáta alebo v zákazníckom centre HM Tesco Trebišov.

© 2024 MESTO TREBIŠOV