Tlieskajme a hrajme sa

04.03.2020

Kedy: 6. marca 2020
Kde: Zemplínska knižnica v Trebišove

Mnohí z nás si v súčasnom, uponáhľanom svete často neuvedomujeme, ako letí čas. Nič nestíhame, stále niečo riešime, veľa pracujeme a nemáme čas relaxovať.  Nie je jednoduché zastaviť sa, vyčistiť si hlavu, prísť na iné myšlienky, či jednoducho spomaliť rozbehnutý život. Mnohokrát nie je čas na deti, na ich výchovu, na rodinu. Hudba však je niečo, čo pôsobí na človeka blahodarne. Práve preto je veľmi nápomocná pri spomínanej nerovnováhe práce a relaxu a to tak u dospelých ako aj u detí.

Rôzne podoby hudby majú vplyv najmä na emócie a pocity ľudí. Muzikoterapia je spôsob, ktorý prostredníctvom hudby, jej rytmu, tempa, či melódie, pomáha pri odstraňovaní zmien správania a konania človeka. U detí je podstatou vytvoriť taký zvukový priestor, ktorý by napĺňal ich prirodzené hravé detské potreby.

6. marca 2020 o 10:00 h. v Zemplínskej knižnici v Trebišove sme pripravili pre rodičov a ich deti do 3 rokov, zaujímavú atmosféru a zážitok radosti i spolupatričnosti – hru so zvukom a rytmom. Naše pozvanie prijala hudobná pedagogička Ivana Bajužíková, ktorá cez rôzne stimuly, ako sú hudobné vibrácie, rytmus a spev navodí detičkám, ale aj rodičom, príjemné emócie a pocity.

Na toto stretnutie Vás srdečne pozývame a tešíme sa na detičky aj rodičov!

© 2024 MESTO TREBIŠOV