Výstava fotografií autorky Zuzany Pustaiovej počas Dní mesta Trebišov

10.08.2023

Kedy: 25. augusta 2023
Kde: ŠUM - kníhkupectvo a kultúrno-komunitné centrum v Trebišove

Zuzana Pustaiová vo svojej tvorbe rozvíja otázky rolí a stereotypov v súčasnej spoločnosti a snaží sa ich podrobiť kritickému pohľadu.

Skúma ich ako základný element formujúci vzťahy medzi členmi rodiny, príbuznými, priateľmi a ďalšími sociálnymi skupinami. So zmyslom pre humor a iróniu odkrýva kultúrne stereotypy previazané s vekom, pohlavím a tradičnými sociálnymi vplyvmi. Jej aktuálny projekt „One Day Every Day“ je čiastočne autobiografický, sleduje v ňom vzorce správania, ktoré neustále nachádza vo svojich blízkych sociálnych skupinách.

So svojou výstavou fotografií sa predstaví Trebišovčanom piatok 25. 8. o 17.00 v priestoroch ŠUM-u (OC Berehovo).

V diele rozoberá neschopnosť uniknúť spoločenskému tlaku, ktorý na nás ustavične vyvíja svet politickej a mediálnej para-reality. Snaží sa preskúmavať hranice, keď sa užitočná rutina mení na patologickú.

Projekt One Day Every Day (2020-2022) získal mnoho medzinárodných ocenení (Grand Prix Rovinj Photodays 2021, LensCulture Art Photography Award 2023, ai.), bol vystavený v mnohých samostatných a skupinových výstavách doma a predovšetkým v zahraničí a publikovaný v medzinárodných magazínoch. Kniha One Day Every Day (2022) sa dostala do výberu 35 najlepších fotografických kníh za rok 2022 v rámci Paris Photo - Aperture Photobook Award.

Kurátor výstavy: Branislav Štěpánek

www.pustaiova.com

© 2024 MESTO TREBIŠOV