Dožinky 2024 v trebišovskom múzeu

18.07.2024

Kedy: 10. augusta 2024
Kde: Areál Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove organizuje sobotu 10. augusta 2024 v areáli trebišovského kaštieľa podujatie Chlieb náš každodenný – Dožinky.

V programe vystúpi folklórna skupina Parchovianka so svojím dožinkovým pásmom. Priaznivci divadla sa môžu tešiť na krátky divadelný fragment Dobrodružstvo pri obžinkoch v podaní Divadla G z Trebišova. O zábavu sa tento rok nepochybne postará aj hudobná skupina Štefan Repka Gorals band. Svoje tradície budú prezentovať aj naši maďarskí susedia v podaní folklóristov.

Atmosféru podujatia umocní aj výstava v priestoroch galérie kaštieľa pod názvom „Od klasu po krajec chleba“ ako aj výstava a prezentácia tradičného ľudového liečiteľstva. Prekvapením pre návštevníkov bude interaktívna drevorezba Cesta k sebe – Tancuj v drevenom objatí.

V areáli parku si návštevníci budú môcť pozrieť ukážky tradičnej prípravy chleba a ochutnať (nielen) tokajské víno zo slovenskej a maďarskej oblasti. Nebude chýbať tradičný trh s ručne vyrábanými výrobkami, včelími produktmi, dokonca chlebom a pečivom.

Všetky potrebné informácie nájdete na www.muzeumtrebisov.sk

© 2024 MESTO TREBIŠOV