Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

24.07.2014 22:21 - Martina Takáčová

Dobrý deň,
rada by som sa spýtala kompetentných na výstavbu urnového hája v Trebišove, kedy je možné počítať s ním, nakoľko na mestskom cintoríne ma odkázali na kanceláriu primátora...
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Odpoveď

Urnové steny v novej časti cintorína budú osadené do 31.10.2014.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

25.07.2014 14:31 - ramsak

Dobry den kupil som dom a pred domom je stlp verejneho osvetlenia ktory brani vstupu do domu s autom.. chcel byt som sa opytat kde mam ist poziadat o presunutie stlpu

Odpoveď

Správcom verejného osvetlenia sú Technické služby mesta Trebišov. S Vašou požiadavkou sa obráťte na vedenie TS. Tel. kontakt: 056/672 4039, 0905527468.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

22.07.2014 20:44 - Ujhelyi František

Dobrý deň.
Poprosím Vás o presný čas nedeľného vystúpenia skupiny Heľenine oči v miestnom amfiteátri, nakoľko sú uvádzané časy 17.00 a 18.00hod.Za odpoveď ďakujem.

Odpoveď

Vystúpenie bude o 18.00 hod. V prípade nepriaznivého počasia vystúpenie bude v MsKS TV.

Kancelária primátora

19.07.2014 15:32 - BANANYVČOKOLADE

Dobrý deň chcem sa opýtať prečo mesto Trebišov nemá žiadny cyklistický klub a či sa plánuje nejaký vytvoriť ?

Odpoveď

V Trebišove už roky funguje Cykloklub Trebišov, ktorý je dobrovoľným združením amatérskych cyklistov a cykloturistov bez právnej subjektivity.
Najvýznamnejšou akciou, ktorú Cykloklub s podporou Mesta Trebišov organizuje už 9 rokov, je každoročná májová cyklotúra úcty Trebišov - Hejce - Trebišov.
Ostatné akcie sú organizované skôr individuálne alebo v malých skupinách. O niektorých z nich sa môžete dočítať v reportážach na www.cyklotv.sk.
Cyklistika sa vo svete rýchlo rozvíja, stáva sa obľúbenou formou trávenia voľného času, Mesto Trebišov sa bude aj v budúcnosti snažiť vytvárať lepšie podmienky pre jej rozvoj.

Kancelária primátora

20.07.2014 14:34 - Dávid Toropila

Kedy Bude Skatepark?

Odpoveď

Vzhľadom na zdržanie dodávky materiálu na výrobu skateboardových prekážok sa realizácia skateparku presúva na druhú polovicu septembra.

Ing. Maroš Telepovský
referent pre miestny rozvoj

20.07.2014 08:10 - igor

Dobrý deň
Prosím o informáciu, prečo v káblovke od bytového podniku je v ponuke iba jeden detský kanál, konkrétne disney channel. Prečo doň nezaradíte ešte nejaký ďalší, napr. Jim Jam. Máme tam niekoľko športových kanálov, hudobných a dokumentárnych ale iba jeden pre deti.
Ďakujem.

Odpoveď

S otázkou sa obráťte na prevádzkovateľa káblovej televízie, ktorou je Bytový podnik Trebišov.

Kancelária primátora

20.07.2014 20:44 - farkas

Dobry den chcem sa opytat ze kedy opravite cestu na J Jesenskeho slepu ulicku to vyzera Ako polna cesta a nie mestka komunikacia dakujem

Odpoveď

Mesto plánuje opraviť v tomto roku všetky ulice, na ktorých je havarijný stav povrchu vozovky. V prvom rade sa opravujú hlavné cestné ťahy v meste a neskôr sa budú opravovať ulice v okrajových štvrtiach.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

17.07.2014 15:11 - V.G.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či rozšírujete detské ihrisko na Komenského "činský múr" ? Je to tam rozkopané.

Odpoveď

Detské ihrisko medzi ulicami Berehovskou a Komenského bude rozšírené o ďalšie prvky, preto sú tam pripravené výkopy.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

14.07.2014 19:20 - Mária D

Dobrý deň,
ešte raz prosím o informáciu- akú dlhú záruku poskytuje firma, ktorá realizovala opravu chodníkov na ul. T. G. Masaryka? Chodníky boli opravované ani nie pred rokom a v dnešnej dobe už cez asfalt na mnohých miestach prerastá tráva.
Ďakujem

Odpoveď

Chodník na ulici T. G .Masaryka rekonštruovala firma EUROVIA SK, a.s. Košice. Firma poskytuje záruku na dielo v trvaní 24 mesiacov. Tráva cez asfaltový povrch v hrúbke 4 - 5 cm v žiadnom prípade neprerastá. Buriny rastú jedine v štrbinách medzi chodníkom a oplotením rodinných domov. Na odstránenie problému nie je potrebná reklamácia, ale herbicíd.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

16.07.2014 16:58 - JABLKOVYKOLAC

Dobrý deň. Plánuje sa v najbližšej dobe výstavba ihrísk na cvičenie z vlastnou váhou ? (hrazdy,bradlá,atď..) ak áno kedy ? A ako to je z mestskou plavárňou, bude už navždy v havarijnom stave ?

Odpoveď

Práve včera 16.7.2014 boli na sídlisku SEVER odovzdané verejnosti do užívania exteriérové "fitnes prvky" a to lezecký šesťuholník, balančné koleso a dvojhrazda. Tieto prvky sú určené pre mládež do 16 rokov.

Mestská plaváreň je v havarijnom stave a vyžaduje kompletnú rekonštrukciu. Vedenie mesta jedná s viacerými potenciálnymi investormi, ktorí prejavili záujem o dlhodobý prenájom a rekonštrukciu Areálu vodných športov vrátane krytej plavárne.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

16.07.2014 20:43 - Majka

Dobry den, chcela by som opytat kde sa mozeme prihlasit, zaregistrovat na sutaz vo vareni gulasa na dni mesta trebisov. Prosim otazku nezverejnovat ale odpovedat na moj email. Dakujem a prajem pekny den.

Odpoveď

Prihlásiť do súťaže vo varení guláša sa môžete na MsÚ, 5.posochodie, číslo dverí 502, kontaktná osoba je pani Tereščáková - 0917135880, v jej neprítomnosti pani Čopanová. Propozície a prihláška sú uvedené na webových stránkach mesta Trebišov a MsKs.

Lenka Čopanová
Mestské kultúrne stredisko

12.07.2014 09:28 - i.demeterova

chcem sa informovat,ci tie vykopove prace na detskom ihrisku Sever bytovka 2275 su nejaka planovana akcia na obnovenie? byvaleho skvaroveho volejbal. ihriska alebo len akasi svojrazna akcia obyvatelov vchodu 2275/12,myslim,ze uz je bezpredmetne tam kopat,je to zarastene,neudrziavane rky,staci tam uplne ploch detskeho ihriska,uz beztak je tu hlucnost vysoka

Odpoveď

Volejbalové ihrisko na Hodvábnej ulici za BD č. 2275 si upravuje mládež zo sídliska SEVER. Mesto takúto činnosť víta, bude jej napomáhať a športové aktivity mládeže bude podporovať .

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

11.07.2014 13:23 - Michal

Videla som, že na Rastislavovej ulici sa robia nové chodníky. Už sú aj na Varichovskej je v pláne aj ulica Palárikova?

Odpoveď

V roku 2014 sa v I. etape rekonštruovali chodníky na ulici Berehovskej, Škultétyho a Zvonárskej (Milhostov) - zhotoviteľ Inžinierske stavby, a.s. Košice. V II. etape sa začalo s rekonštrukciou chodníkov na uliciach Rastislavova, Puškinova, 17. Novembra, M.R. Štefánika (pri NC Paričan), Gorkého, Dobrovoľnícka, Stavebná, Čsl. armády, Kutnohorská, Komernského, Ternavská, Cintorínska, Záhradná. Zhotoviteľom II. etapy je EUROVIA SK, a.s. Košice. Paláriková ulica nie je zahrnutá v pláne opráv na tento rok. Rozpočtové pravidla a ustanovenia zákona o verejnom obstarávaní nedovoľujú navyšovať rozsah prác.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

10.07.2014 20:28 - lenka kacmarova

Pekny den prajem chcem sa opyrat ci a ako sa bude riesit problem s vodou a elektrinou v obci novy majer a este aj to preco nechodi autobus poobede aj pocas prazdnin. Som matka 2 deti rano sa k lekarovi dostanem a domov ako? Dakujem

Odpoveď

Na Novom Majeri bola vybudovaná nová studňa zatiaľ s ručným čerpadlom. Po obnovení dodávok elektriny bude zapojené aj elektrické čerpadlo a sprevádzkovaný vodovod.

Vaše požiadavky na autobusové spojenie boli odstúpené na prevádzkovateľa MAD - spoločnosť ARRIVA Michalovce, dopravný závod závod Trebišov.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

05.07.2014 14:25 - Rastislav Bodnár

Dobrý deň,
rád by som sa opýtal či mesto plánuje opravu ulice Janka Kráľa, nakoľko je táto cesta v dezolátnom stave a pri ceste autom sa cítim skôr ako na ceste poľnej ako na spevnenej komunikácii?
Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Mesto plánuje opraviť v tomto roku všetky ulice, na ktorých je havarijný stav povrchu vozovky. V prvom rade sa opravujú hlavné cestné ťahy v meste a neskôr sa budú opravovať ulice v okrajových štvrtiach.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

04.07.2014 17:57 - Maria Lešová

chcem sa spýtat kedy planujete urobit detske ihrisko na ul. Kutnohorskú? potrebovali by sme ho čím skor je tu vela malých detí..velka plocha.Chcem aby aj naše deti mali pekné detstvo aby neboli o nič ukráteneé su to také isté deti ako na ostatnych sidliskách.. dufam, že aj naším detičkám urobite radost ..dakujem za skoru odpoved

Odpoveď

V tomto roku sa vybudovalo 6 nových detských ihrísk a to na sídlisku SEVER (Ternavská ulica), sídlisku MIER (ul.Čsl. armády - J.Husa), medzi ulicami Košická - Agátova, na ulici Paričovská, v mestskej časti Milhostov a na letnom kúpalisku. Rozšírené bude detské ihrisko na ulici Berehovskej. Minulý rok boli vybudované 4 detské ihriska, na ulici Hodvábnej, ulici Škultétyho, ulici Cintorínskej a na sídlisku JUH. V blízkosti Vášho bydliska je nové ihrisko na sídlisku MIER. V budúcich rokoch je plánovaná výstavba ďalších detských ihrísk.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

14.07.2014 12:09 - Oľga Wurschnerová

Dňa 10.7. som poslala otázku.
Nemala:1. vulgárny obsah, 2. nebola anonymná, 3. Týkala sa problematiky mestskej samosprávy, 4. mala charakter otázky.
Tak prečo nie je uverejnená???

Odpoveď

Ospravedlňujeme sa za oneskorenú odpoveď, ale vzhľadom na dovolenkové obdobie, niektorí pracovníci čerpajú letné dovolenky.

Našou snahou je odpovedať na položené otázky v čo najkratšom čase.

Július Selecký
prednosta

14.07.2014 23:12 - Majo

Kedy bude zverejnený program dní mesta Trebišov?

Odpoveď

Program na Dni mesta Trebišov je vo fáze odsúhlasovania a upresňovania jednotlivých akcií.

Bude zverejnený už v mesiaci júl.

Kancelária primátora

10.07.2014 09:07 - Oľga Wurschnerová

Dobrý deň, za našou bytovkou, Komenského 1682 sa stará kotolňa zmenila na autocentrum BAMARA. V tejto súvislosti mám otázku: Kde budú parkovať pokazené, resp. opravené autá tejto opravovne? Naše rozbité štrkové parkovisko pod bytovkou je už teraz dosť plné.

Odpoveď

Vzhľadom k tomu, že nový nájomca v priestore starej kotolne ešte nespustil prevádzku, nevieme Vám odpovedať na Vami položenú otázku.

Kancelária primátora

11.07.2014 13:11 - Viera Ferjova

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať že prečo niesu aktualizované na stranke trebišova nedoplatky na daniach a poplatkoch.
Občania si ich už uhradzali,stale je tam ich meno.
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď

Do konca 29. týždňa bude zverejnená aktualizácia.

Kancelária primátora

07.07.2014 16:31 - stanislav NAGY

DOBRY DEN CHCEM SA SPYTAT CI MESTO,ALEBO KTO MA NA STAROSTI LAVICKY NEBUDE TIETO MENIT ALEBO OPRAVOVAT MAME ICH NA KPT.NALEPKU V ZLOM STAVE,ALEBO PORADTE AKO SA DOPRACOVAT K LEPSIM LAVICKAM ALEBO K DOSKAM A MY SI ICH SVOJPOMOCNE OPRAVIME,DAKUJEM

Odpoveď

Vaša požiadavka bola odstúpená na TS mesta Trebišov, ktoré zabezpečia opravu lavičiek.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

08.07.2014 20:33 - jana

chcela by som sa opýtať, prečo je na autobusovej stanici neporiadok , smetné koše plné ráno aj poobede keď sa vraciam z práce a okolo lavičiek smetie a bezdomovci .

Odpoveď

Ďakujeme za upozornenie, Vašu pripomienku zašleme vlastníkovi autobusovej stanice, ktorá je vo vlastníctve súkromnej spoločnosti a tá je zodpovedná za svoj majetok.

Kancelária primátora

03.07.2014 21:50 - kubo k.

nemoze mesto dat do poriadku aspon pieskoviska na sidlisku stred jak je kotolna .viem ze to je zevraj sukromny pozemok.a ak je to sukromny pozemok plati jeho majitel za koseenie mestu ? ako to mohol niekto predat.a neda sa tam vybudovat tiez nejake detske ihrisko ?

Odpoveď

Uvedený pozemok nie je vo vlastníctve Mesta Trebišov a podľa "Zásad hospodárenia a nakladania s majetkom mesta" nie je možné investovať na cudzom pozemku.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

03.07.2014 21:49 - biba

Pekný večer chcem sa spýtat kedy urobíte na Ul. KUTNOHORSKEJ detské ihrisko oproti vchodu 2219/6 .je to dost velké sidlisko a hlavne je tu rozsiahla plocha. Na sidlísku je plno detí, ktoré sa nemajú kde hrat bohužial máme len jedno pieskovisko a jednu polamanú lavičku ..dufam, že nás jediných neobídete dakujeme pekne

Odpoveď

V tomto roku sa vybudovalo 6 nových detských ihrísk a to na sídlisku SEVER (Ternavská ulica), sídlisku MIER (ul.Čsl. armády - J.Husa), medzi ulicami Košická - Agátova, na ulici Paričovská, v mestskej časti Milhostov a na letnom kúpalisku. Rozšírené bude detské ihrisko na ulici Berehovskej. Minulý rok boli vybudované 4 detské ihriska, na ulici Hodvábnej, ulici Škultétyho, ulici Cintorínskej a na sídlisku JUH. V blízkosti Vášho bydliska je nové ihrisko na sídlisku MIER. V budúcich rokoch je plánovaná výstavba ďalších detských ihrísk.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

30.06.2014 08:42 - Mgr. Peter Vuk

Dobrý deň,

ja ako vodič a určite aj ostatní vodiči by radi poznali odpoveď na otázku, či mesto Trebišov bude v budúcnosti vymieňať alebo rušiť retardéry na hlavnej ulici. Retardéry sú vysoké a autá si na nich ničia podvozky. V žiadnom inom meste som na hlavnej ulici retardéry nevidel, zato na vedľajších cestách a na sídliskách áno.

Ďakujem za vaše vyjadrenie.

P.V.

Odpoveď

Retardéry na hlavnej ulici sa rušiť nebudú, nakoľko boli vybudované v rámci eurofondového projektu - "Revitalizácia verejného priestranstva", ktorý musí byť zachovaný minimálne 5 rokov od ukončenia projektu.
Podľa stanoviska dopravnej polície sú retardéry na ulici M. R. Štefánika prínosom bezpečnosti cestnej premávky.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenia výstavby a majetku

03.07.2014 13:59 - sabol

Dobry den chcem sa opytat preco na sidl. Csa ( teraz sa postavilo detske ihrisko) ale preco nie je tam pieskovisko preco bolo zrusene?... a kedy sa zacne oprava sidliska..hlavne tie neskutocne diery

Odpoveď

Na sídlisku Mier sú ďalšie dve nefunkčné pieskoviská , ktoré sa pri rekonštrukcii sídliska uvedú do funkčného stavu.
Sídlisko Mier sa bude rekonštruovať v jesenných mesiacoch tohto roku.

Ing. Ľubomír Princík
Oddelenie výstavby a majetku

01.07.2014 11:49 - lubomira

mesto organizuje plavecky vycvik od kedy a na koho sa treba obratit dakujem

Odpoveď

Dobrý deň,

plavecký výcvik prebieha v pracovných dňoch od 2.7.2014 do 18.7.2014 a od 4.8.2014 do 22.8.2014 v čase od 11,00 hod. do 12,00 hod. pod vedením p. Miroslava Princíka - č. mobilu 0905799961.

S pozdravom

Ing. Andrej Čalfa
Správca ŠZ

22.06.2014 19:31 - lubomira

chcela by som sa opytat kompektných ci je to pravda, že v najomných na sidlisku Juh na SNP 3886 sa bude zvysovat najomne dakujem

Odpoveď

Výšku nájomného v bytovom dome 3886 na ul. SNP určil vlastník - Mesto Trebišov uznesením MsZ č. 110/2010 zo dňa 27.10.2010.

Výška nájomného sa v predmetnom bytovom dome k dnešnému dňu neupravovala.

Želmíra Macuráková
Oddelenie výstavby a majetku

15.06.2014 08:32 - monika

Dobrý deň, chcem sa opýtať, prečo večer nie je osvetlené parkovisko Billy? Kto je za to zodpovedný mesto alebo samotná Billa? Ďakujem, za odpoveď.

Odpoveď

Dobrý deň,

Parkovisko Billy spravuje obchodné centrum BILLA.

Michal Davala
Technické služby mesta Trebišov

07.06.2014 21:15 - Peter Girman

Dobrý deň prajem. Na viacerých stromoch /skoro na všetkých/ na uliciach Hollého, Varichovská, som si všimol oranžové značky. Plánuje sa niečo s tými stromami, alebo to má na svedomí nejaký grafiťák? K tým stromom majú obyvatelia týchto ulíc istý vzťah, keďže ich mnohí osobne pred štyridsiatimi rokmi vysádzali a starostlivo polievali. A za celý čas sa o ne starali najmä zberaním opadaného lístia a konárov. Ak by mali byť vyťaté, iste by to bol zásah nie len do mestskej zelene, ale aj do duší obyvateľov mesta.

Odpoveď

Mesto Trebišov ako príslušný orgán štátnej správy rozhodujúci v prvom stupni vo veciach ochrany prírody neoznačil, ani nevydal súhlas na výrub drevín na Vami uvádzaných uliciach.

Ing. Eva Bučková
oddelenie výstavby a majetku

© 2024 MESTO TREBIŠOV