Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

23.08.2020 14:30 - M. S.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či len alikvotná časť cintorína v Milhostove patrí Technickým službám. Pokosená tráva je len pri pár hroboch...a ostatné hroby?

20.08.2020 22:37 - Katka

Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať cesta od autobusovej stanici je v Nehoraznom stave auta ledva prejdú. Bude sa opravovať cesta od stanice smer Nadjazd. Ďakujem

19.08.2020 14:17 - marek

dobry den
chcem sa spytat preco chodnik v meste od hlavnej brany do parku az po budovu starej KaSS patri od roku 2014 sukromnej osobe s bydliskom v Ceskej republike. Je to List vlastnictva 4888 a 4889

18.08.2020 18:49 - Zdenko

Dobrý deň chcel by som sa opýtať či môžu byť posadene stromy cca1.5metra od nášho domu pričom konáre sú až pri našom múre zasahujú do našich okapov tienia prirodzenému svetlu a mám podozrenie že kvôli tomu nám plesneju steny v dome máme dcéru zťp. Susedia na naše výzvy nereagujú aby odrezali konáre a aby stromy nepresahovali výšku strechy nie sú to ovocné stromy ale javor jedličky mám obavu že v budúcnosti bude problém ich vyrezať nakoľko je tam aj málo miesta cca 5m medzi domami listy javora nám upchavaju okapy za našimi hospodárskymi budovami oru a sadia polievaju a taktiež za garažom tesne pri základoch. Ďakujem za vašu odpoveď.

18.08.2020 15:41 - Ivan B.

Prečo mešká kosenie v oblasti od agromilku až po koniec billy v useku medzi ul. komenského a berehovskou,za kopcom pri kotolni až po koniec čínskeho múru? Prečo sa v meste nekonajú postreky voči komárom ? Večer a ráno je to neúnosné...vdaka za odpoved.

17.08.2020 08:40 - dada

Dobrý deň,poprosím o informáciu správcu káblovej televízie, stanica Minimax už skončila alebo už nie je vo vašej ponuke? Nebude viac detských programov, Jojko je málo? Ďakujem

13.08.2020 20:51 - Ján Šimko

Dobry den,mal by som otazku neplanuje mesto poskytnut volny internet aj na Komenskeho ulici mam na mysli ulicu pred rstauraciou Mladost az po zel.stanicu.Vsetko je len na Stefanikovej,ja si myslim ze aj Komenskeho ulica je dost obyvatelna a nas by to tu potesilo.

13.08.2020 20:48 - Ján Šimko

Dobry den,chcel by som sa upozornit na dezolatny stav laviciek pred Kauflandom,planuje mesto s tim nieco robit? A este jedna otazka na ulici Komenskeho je neskutocny hluk od aut,by ma zaujimalo kolko decibelov je povolenich? Neskutocne nieco,clovek nema ziaden klud,neplabujete tu zriadit obmedzovace ako na Stefanikovej ulici?Fakt ten hluk je neskutocny od aut.

11.08.2020 20:41 - Zdeno svitil

Neviem s čím striekali proti komárom ale to boli zbytočne vyhodené meske peniaze a poniaze nás daňových platiteľov lebo sa nedá sa to nedá vydržať ako stipu bol som dve noci na šírave v tento vykend no žiadny komár tam nebol tak treba objednať firmu čo strieka na šírave aby striekala aj v Trebišove aby neboli zbytočne vyhodené peniaze nás všetkých dúfam že žerú aj toho čo to striekal

09.08.2020 20:52 - Ján pulko

Prosím vás to us bol postrek proti komárom vet toje strašne .ďakujem

08.08.2020 14:30 - Monika Hudáková

Dobrý deň,poskytuje sa na kúpalisku zľava na základe preukazu ZŤP?

ĎAkujem
Hudáková

08.08.2020 11:25 - E.S.ml

Dobrý deň, mam 2 otázky.

Môžte skúsiť naplánovať kosenie sídliska počas týždňa a nie v sobotu? Totiž to je to dosť neprijemné sobotu ráno sa zobúdzať na kosačku. Pán plánovovač sa prosím vás polepšite.

Kedy sa opravia chodníky na sídlisku Juh?

07.08.2020 21:39 - Gabika Janíkova

Prosím Vás, Cukrovárska ulica nepatrí pod mesto Trebišov? Nieje možné, aby sme chodili po ulici s obavami, kto kde na nás vyskočí, keďže nevidno na krok! Nejde o jedno dve tri nefunkčné svetlá!!! Ale pomaly celá ulica nesvieti!!! Ak je problém to vyriešiť, budeme nútení obrátiť sa vyššie.

06.08.2020 14:12 - Ján Novák

Dobrý deň.
Kedže ste mi nedali doposiaľ nedali odpoveď na moju otázku ,ktorú som Vám zaslal este 3.07.2020. Chápem ,ze je dovolenkové obdobie a sú aj iné problémy,ale dovolím si znovu položiť moju otázku,ktorá určite bude zaujímať aj iných a hlane športovú verejnosť.
Na mestskom zastupiteľstve ,ktoré sa konalo 9.12.2019 boli prejednávané dotácie na rok 2020.V diskusii tohto bodu bolo viac krát spomenuté,že kluby ,ale aj občania majú možnosť podať podnet na zmenu VZN na jednotlivé kritéria príslušního VZN, Chcem sa spýtať,či boli predložené nejake požiadavky na zmenu tohto VZN a prípadne či ešte je nejaká možnosť podať takýto návrh.V prípade,že boli podané návrhy na zmenu VZN, či už bola vytvorená pracovná skupina za účelom prednania medzi jenotlivými klubmi.Ďakujem za Vašu odpoveďa prajem príjemný zvyšok dňa.

06.08.2020 11:22 - Radoslav baňacký

Dobrý deň,
poprosím vás, aby ste láskavo úradné oznamy nepublikovali cez Facebook (posledný postrek proti komárom), ale cez oficiálnu stránku mesta, ktorá je podľa mňa na to určená.

Ďakujem!

05.08.2020 13:26 - Peter Takáč

Vážený pán zástupca primátora, Vaša odpoveď na otázku výstavby nájomných bytov v Trebišove zdá neadekvátna Vášmu postaveniu a vzdelaniu.Preto prosím doplniť odpoveď kedy sa plánuje výstavba, koľko bytov, akej kategórie a v ktorej lokalite, alebo konkrétne kde. za doplnenie odpovede ďakujem.

04.08.2020 22:55 - Jaroslav Duc

Pozdravujem.Poprosim odpoved na dve otazockyby som si dovolil.Aky zmysel maju kladky na kliedkach na smetne kose,ked cigani vedia kody.Dokonca ked som bol na parkovisku,maly cigancik sa mi pochvalil ze vie kody na vsetky kliedky na Juhu.A hned mi to predviedol ze si otvoril vami nam pridelenu kliedku.a v zapeti mi povedal aj ciselny kod na klidku na konci nemocnicnej.Druha otazka.pred asi dvoma rokmi som vam pisal ze kanal pred domom popisnim 1844/137 na Snp ulici je do vyse polovice zaplneny (udupanim)blatom a spinou,bolo mi odpovedane na tomto forum,bude cisteny na jesen.Hmm presly dve jesene a nic sa neudialo.Pred dvoma tyzdnami som nahlasil na TS ,ze pri privalovych dazdoch je kanal zatopeny a neodteka.Vsetky okolo stihali.Viem ze toho maju TS Trebisov vela ale za dva roky sa nenasiel cas ani vola odstranit tuto zavadu.Prosim vas jedna sa o majetok ludi.Dakujem pekne za porozumenie a odpovede.Vsetko dobre.JD

03.08.2020 18:21 - Renata

Dobry den,chcela by som nahlasit nefunkcne osvetlenie na Gagarinovej,hned na pravom rohu pri vchadzani do ulice. Dakujem

31.07.2020 20:05 - Sentelikova Terézia

Dobrý deň chcela by som sa opýtať či mesto neplánuje na sídlisku Juh za bytovkami naplánovať záhradky?

30.07.2020 11:52 - Jozef

Dobrý deň, veľmi často tu čítam podnety občanov napr. na neostríhané porasty pri križovatkách, nesvietiace svetlá na uliciach, rozhádzané odpadky a povylamované klietky na kontajnery - nemohli by mestskí policajti počas svojej služby zamerať aj na tieto neduhy nášho mesta? Spísať závady a večer odovzdať na recepcii? Vraj sa to kedysi praktizovalo a bolo to účinné. Technické služby nabehli a dali všetko do poriadku.

29.07.2020 20:49 - Michal Varga

Dobrý deň.
Chcem sa opýtať, kto spravuje detské ihriská v meste? Totižto pri hre mojej dcéry a iných detí v pieskovisku na sídlisku Sever som v ňom našiel množstvo kusov rozbitého skla. Našťastie sa nič vážne nestalo, ale aj tak je to znepokojujúce nakoľko sa tam hrajú malé deti. Je možné nejako ihriská zabezpečiť alebo aspoň občasne skontrolovať? Prípadne piesok preosiať a všetko čo tam nemá čo robiť vyhodiť? Ďakujem

29.07.2020 15:57 - Peter voľánsky

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či je pre zťp zľava na kúpalisko pre občana ktorý nežije v meste Trebišov

28.07.2020 22:08 - Obcanka

Dobrý deň , zase je na Kutnohorskej ulici pri zmrzline odseknuta kladka na kontajneroch.

25.07.2020 17:23 - Helena

Opakovane volám na číslo 0800 500 030, aby som poprosila kompetentných, aby dali pozametať chodník na ul Komenského od Kauflandu smerom dole po cintorín. Je na ňom veľa lístia, polamaných malých konárov a rozbite sklo pri Kauflande ako je zástavka a lavičky. Ako je rok dlhý, nebol pozametaný, pretože každé ráno tadiaľ chodím do práce a späť, tak to vidím. Po tomto chodníku prechádza veľa ľudí z vlaku či autobusu do nemocnice a je v hroznom stave. A tiež chodník na ul. Komenského oproti Kauflandu ako je materská škôlka, tiež je na ňom veľa opadaného lístia. Prosím, aby ste to dali do poriadku, lebo to tiež svedčí o niečom...ďakujem.

23.07.2020 16:31 - Ján STAŠ

Pán zástupca primátora,
odpoved na moju otázku zo dňa 6.7.2020.
Zrejme ste vôbec nepochopili moju otázku a Vaša odpoveď patrí asi niekomu inému.
Poprosím nech si to ešte raz niekto dobre prečíta a dá kompetentnú odpoveď.
Ďakujem.

23.07.2020 08:44 - Viera Hrivňáková

Podobne, ako p. Juraj Švancar dňa 18.7.2020, aj ja sa pýtam: prečo nie je na internetovej stránke mesta TV zverejnený cestovný poriadok MHD ? Jemu ste na túto otázku odpovedali tak, že "boli vyvesené...". Tak to ešte "vyveste" aj na internet, aby informácie boli dostupné pre občanov na ktoromkoľvek mieste, aj doma, nielen priamo na zastávke MHD. Môžete to urobiť? Je to príliš komplikované a drahé?

22.07.2020 18:00 - dada

Dobrý deň, chcem sa opýtať, bol vykonaný postrek proti komárom aj na Budovateľskej ulici? Keď bol vykonaný postrek pred pár rokmi, malo to efekt, teraz nič.

21.07.2020 16:26 - Ján STAŠ

Zaregistroval som, že mesto vypísalo súťaž na dodávku ihriska v mestskom parku.
Chcel by som vedieť, kto určuje kde budú dané ihríská, ako budú situované - lebo vo výzve nie je žiadny zámer, je to len chaotické ako všetko doposiaľ ...
Zaoberala sa komisia výstavby takouto vecou?
Lebo aj tie doterajšie plochy v parku sú "niekde" nijako nedoriešené prístupy - stroje stoja v blate, nie sú to vyhodené peniaze mesta?
Zaujímavé, že minule som dostal odpoveď ako sa musel "pomaly najkrajší" strom pri jazierku vyrúbať, lebo bol chorý ale ostatné "ozaj viditeľne choré stromy" zostávajú a ohrozujú ľudí v parku.
Má mesto spracovanú nejakú koncepciu "nášho parku"?
Aby sa vsetko v ňom nerobilo len, koho napadne lepší"nápad", ale aby to malo zmysel, kde bude destské ihrisko, kde sedenie, kde cyklotrasa, kde ...
Otázok je veľa a to si žiada aj kompetentné odpovede, tiež žiaľ zatiaľ zo strany mesta postrádať.

19.07.2020 13:10 - Obcan mesta

Dobry den. Chcem sa opytat, kedy bude v mestskom parku grofa Juliusa Andrassyho pre ludi k dispozicii pitna voda a wc? Za odpoved dakujem

17.07.2020 10:56 - Johana Havrilcakova

Hlasim ze na Skultetyho pri ihrisku nesvietia 2 lampy.Dakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV