Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

22.06.2020 22:15 - Jozef

Mal by som otázku k seniorskej karte, podľa údajov na webovej stránke mesta Trebišov bola možnosť využiť ju v rokoch 2015-2018. Je to ešte platné aj v roku 2020? Taktiež by som sa chcel dozvedieť, či tento projekt vôbec platí a ktoré mestské objekty sú označené ako je to vyobrazené. A už len podotázku, kedy boli jednotlivé rubriky napisledy upravené, lebo aj ďalšie by potrebovali upraviť? Pripadá mi to, že webovú stránku mesta asi nemá kto spravovať, nič čo by upútalo pozornosť návštevníkov stránky. O.i. výveska, že niekto má na MsÚ nejakú písomnosť priamo pod titulom mesta sa mi tiež vidí úbohé. Ak je za túto stránku niekto platený, nezaslúži si ani cent. Skúste vyhlásiť súťaž na vytvorenie webovej stránku u trebišovských študentov, možno, alebo iste budete prekvapení z ich projektami.

21.06.2020 22:21 - Peter Krasnický

Dobry den,chcel by som sa informovat,ze ci mesto planuje v blizkej buducnosti prilakat nejakeho investora.A co bude s priestormi kde sidli Blika a masokombinat chcelo by to prilakat nejakeho investora a zabezpecit ludom v meste a okrese nejaku pracu.Nie kazdy ma moznost vycestovat za hranice a nechat doma rodinu.Bolo by to fajn dakujem.

19.06.2020 08:03 - Ľubo

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako dlho sa ešte sa bude riešiť zabezpečenie /uzamknutie/ kontajnerových stojísk. Fakt nás to už nebaví vyháňať odtiaľ vyberačov kontajnerov, ktorí vyberajú odpadky a potom ich rozhadzujú po celej ulici a zatvárať za nimi bránu, ktorá vytvára prekážku pri prejazde vozidiel. Konkrétne pred b.j. 2221. Ďakujem za odpoveď.

18.06.2020 12:45 - Tóthová

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či už prebehlo kosenie parku.
V časti pred rybníkom je všetko skosené a v časti za rybníkom bola skosená tráva na pol metra od chodníkov. Všetko sa vypeľuje a alergik v parku nemá šancu na pokojnú prechádzku.
Je smutné, že sa o park nestaráte rovnomerne.

17.06.2020 12:16 - Mario

Dobrý deň chcem sa spýtať či by nebolo možné použiť lúku medzi bytovkami Berehovská 1522 a T.G. Masaryka urobiť detské ihrisko keď sa naše deti nemajú kde vyšantiť počas leta ďakujem za odpoveď

11.06.2020 13:33 - Vločka

Dobrý deň
poprosím Vás o odpoveď na moju otázku. Som majiteľom ZŤP preukazu na motorové vozidlo. Ako mám postupovať ak chcem si uplatniť možnosť parkovacieho miesta pod bytovkou označenou EČV, aký je poplatok a na akú dlhú dobu sa to dá uplatniť?
Ďakujem

11.06.2020 00:41 - Mário Tokár

Dobrý deň chcem sa spýtať a zároveň poprosiť nebolo by možné použiť lúku medzi bytovkami Berehovská 1522 a T.G. Masaryka urobiť a to tak aby sa tam postavilo detské ihrisko keď že po blízku nie nič okrem detské ihriská tak tiež na ulici Berehovská pri kopci no z dôvodu oplotenia sa tam hoci kto nedostane... Urobte niečo užitočné pre naše deti nech sa majú kde vyšantiť počas leta ďakujem za pochopenie a zároveň odpoveď

09.06.2020 15:10 - Ivan B.

Zdravím. Kedy pokosíte plochy medzi bytovkami pri kopci vedľa kotolne za agromilkom? Nie je vidieť už ani venčiacich psov.... od určitej doby mesto nestíha kosiť.. čím to je?

08.06.2020 09:53 - Paričov

Chcel by som sa spýtať, kedy bude mesto pokosí chodník vedúci z parku do mestskej časti Paričov. V odpovedi z 20.5.2020 bolo uvedené, že v 22. kalendárnom týždni. Už je 24. týždeň a tráva je vysoká vyše hlavu. 99 percent obyvateľov paričova si trávnaté plochy pred domom kosia sami, tak by aspoň ten prístupový chodník mohlo mesto pokosiť.

04.06.2020 10:39 - Miroslav Štefan

Mam otázku na firmy v Trebišove? Ktoré firmy už nie sú a skončili potreboval by som zaujimavosti kedy sa vytvorili a skončili a obrazok k tomu Ďakuem

02.06.2020 17:47 - jozef

Zdravim,
Mal by som otazocku ohladne parkovania v celom meste, ale aby ste nemali vyhovorku tak zacne pekne zo severu, konkretne ulica Ternavska: vychodna cesta 15-20 aut stojacich v protismere, zapadna cesta tak isto 15-20 aut stojacich v protismere, severna cesta asi 15 aut stojacich na chodniku. Hliadky MsP ako aj ORPZ SR pravidelne sa vozia po tejto ulici, ale bezvysledne.Keby MsP pokutovali tie zle stojace auta 10€ pokutou tak by to bolo denne z tejto jednej ulice suma 500.-€ do rozpoctu mesta. Pokracujeme na ulicu Severna kde tak isto 3-7 aut stoji v protismere a nehovoriac o ulici Hodvabnej, kde okrem statia mimo miest na to urcenych a v protismere stoji mozno aj 20-30 aut. Naozaj je to pri sankcii 10.-€ suma mozno aj 1000.-€ za jeden den na jednom sidlisku v Trebisove. Dakujem za odpoved a hlavne o riesenie problemu, to znamena ze nepiste tu odpovede ako nejaku rozpravku, nie ze co MsP robi, a ako to robi, lebo podla mna keby sa s tym nieco robilo vodici aut by sa jednoducho naucili ze za priestupok je sankcia a nebude to ako v kocurkove.
Dakujem , jozef

02.06.2020 10:32 - Peter Soták

DObrý deň, možno touto otázkou stúpnem na otlak tzv. psíckarom - nič proti nim miláčikom, ale vadí mi, že ich majitelia ich niekedy aj vedome vodia do priestorov detských ihrísk a tam si ich miláčikovia vykonanú potrebu a potom sa tam chodia hrať deti. Taktiež by som sa chcel opýtať, ako v tejto dobe, keď sú zavedené hygienické opatrenia vykonávajú zriadzovatelia - mesto - ošetrenie povrchov tých ihrisk. A nemám na mysli len, že poprehadzujú kamenivo pri preliezkach, ale ako vykonajú aj ošetrenie a dezinfekciu povrchov konštrukcii. Ďakujem.
P.S.
Poprosím o serióznu odpoveď nie typu - robíme pravideľné kontroly a údržbu, lebo to nie je pravda, príp. že priestor monitorujú mestskí policajti atď - konkrétne opatrenia.

29.05.2020 08:41 - ja

nejako na moje otazky nereagujete ( huluby osierajuce parapety a balkony , auta; testovanie pedagogov a pedagogiciek pred nastupom do skol ako to bolo urobene v BA ) neviem aky postup mate alebo nemate odpovede , je to hamba vizitka ludi v riadiacich funkciach v nasom meste. v TV je tolko veci ktore stale niesu a ani nebudu dokoncene a velmi dobre vieme vsetci preco alebo si to aspon myslime napr. Skolka na 1 Decembra zacala sa robit pred volbami samozrejm koli hlasom ako inak po volbach a to uz predslo dost casu nic sa nepokracuje vyzera ako z osady, dalej ihriska su stale niektre opaskovane dovod - mesto nema na hygienicke prostriedky - to uz je co za system ? no nic dalej kosenie travy - je to ako keby to kosil roboticky vysavac doma chaoticky beha po izbe a nic nie je poriadne povysavane takze niektore miesta -plochy ani niesu pokosene , a to nehovorim ze moje deti mali uz dvoch kliestov z vysokej travy na ihriskach o kontajnerovych klietkach ani nehovorim cista kravina . Admin tohto webu cenzuruje dost vela textu od ludi, takze po rozhovoroch s ludmi a po kladnom vyjadreni pravnika ohladne spustenia takeho webu, zakladam novy web , kde bude od otazok ludi zijucich v tomto meste az po......proste vsetko co si kto mysli a podobne, samozrejme budete sa moct vyjadrit a vy ale nebudete mat moznost cenzury !!

28.05.2020 15:22 - Cyril Mudrý

Dobrý deň.Chcem reagovať na odpoveď na
môj dotaz,ohľadom vriec na separovaný odpad.S odpoveďou nie som vôbec spokojný.Je formálna,alibistická a neprináša riešenie.Vrecia,ktoré mi nevrátili boli nové,prvykrát požité a neboli pevne uzavreté.A keď ich pracovníci TS pri manipulácii poškodili a nevrátili,logicky by sa mali nahradť novými alebo vzhľadom na pretrvávajúci stav /naposledy 28.5.2020/ uvažovať o zmene systému
zberu sep.odpadu, napr.umiestnením centrálnzch kontajnerov alebo jednotlivých farebne rozlýšených zberných nádob do kažého rodinného domu. S pozdravom.

28.05.2020 01:43 - Juraj Mokry

Odpoved na Holoda ta ked si tak mudry ta pozbiraj hovienka na ihrisku stejne nemas doma co robit

27.05.2020 20:36 - M.Beresova

Chodníky na T.G.Masaryka, Komenského 21-23, Komenského za činskym múrom, Berehovska...
sú modrou a oranžovou nastriekané značky na chodníkoch ale aj mimo nich.

Dobrý deň, chcem sa opýtať prečo sú v meste zasa všetky chodníky označené? Budú sa robiť opäť nejaké výkopové práce? Je to na všetkych nových chodníkoch.

Odpoveď

Dobrý deň,

v otázke nie je ohraničená lokalita, preto sa môžeme iba domnievať, že pôjde o líniovú stavbu Orange Slovensko "FTTH Trebišov", na ktorú bolo vydané Územné rozhodnutie o umiestnení telekomunikačnej stavby "FTTH Trebišov".
Povolenie na rozkopávky zatiaľ vydané nebolo, preto nevieme s istotou určiť rozkopané plochy. Väčšina zásahov do chodníkových častí bude riešená riadeným pretlakom (podvrtanie).

Odd. výstavby a majetku MsÚ Trebišov

27.05.2020 10:40 - Mgr. helena Horňáková

dobrý deň

chcem sa opýtať, bývam v nájomnom byte B.Nemcovej 3538/1, 075 01 Trebišov.
už druhý rok neboli fyzicky robiť z bytového podniku odpočet studenej a teplej vody k ročnému vyúčtovaniu za minulý rok.
Otázka: robí sa to nejak scenerom ako odpis tepla?

26.05.2020 16:52 - Viera

Ja sa chcem spýtať kto to teraz zaplatí tie zničené zámky na oplotení odpadov? Keď to ty smradi z osady zničili tak im to dajte zaplatiť. Na nich neplatia žiadne zákony, oni sú nedotknuteľní? Do kedy to budete tolerovať?

26.05.2020 14:38 - Kk

Dobrý , chcela by som sa opytat je volne miesto na poziciu plavcika na mestskom kupalisku?

26.05.2020 07:31 - Kmeť Ján

Dobrý deň, ako dlho máme znášať bordel v klietkach ktoré sú stále otvorené? Kedy mesto vyrieši uzamykací systém čipmi, keď ste zvýšili poplatok za odpad o 9 eur na občana?

25.05.2020 16:24 - Martina Bodyova

Chcela by som sa spýtať, či pri vonkajších športoviskách platí naďalej obmedzenie 5 osôb na ploche o veľkostí 30x30m, nakoľko nove usmernenie po uvoľnení opatrení o tom nepíše.
Ďakujem

23.05.2020 14:26 - ja

neviem ako to mate riesene co sa tyka holubov, ale tak ako ja tak aj mnoho inych z ktorymi som sa rozpraval maju toho uz dost!!!!! osrate balkony parapety na oknach spina hnus, a to nehovorim o tom ze exrementy z holubov su toxicke prenasajuce choroby , a kedze mam male deti nedopustim aby sa im nieco stalo len pre to ze mesto nerobi nic proti tomuto, Otazka: ako a kedy s tym mienite nieco robit???????

ak nedostanem odpoved ako aj ostatny co su na tuto temu zvedavy, zacnem ich strilat vzduchovkou aj ked tym porusim asi zakon lebo asi su nejako chranene ale kaslem na to lebo clovek a zdravie cloveka je prednejsie DAKUJEM !!!

22.05.2020 06:01 - Milan

Dobrý deň poprosil by som jedno info ohladom. Bytové domu Zimná 1645 ci sa tam začne nieco robiť ci sa plánuje rekonštrukcia ved všetky bloky sú už po rekonštrukcii iba táto jedna tu straší vďaka

21.05.2020 21:13 - Štefan Eperješi

Chcem sa opýtať vedenia mesta Trebišov či sa nechystá z od predajom pozemkov mestá na vystavbu rodinych domov pre občanov mestá. Ďakujem

21.05.2020 10:21 - lukas

dobrý deň, rád by som poprosil odpoveď na tento podnet:
Bytový podnik ak sa zmení poplatok za teplo, odpad atd vie veľmi rýchlo poslať papier o navýšení a dokedy treba zaplatiť.
Preto by mohol BP poslať občanov, ktorí platia všetko načas vyúčtovanie skôr ako posledný deň v mesiaci Máj, a peniaze posledný deň v mesiaci Jún. Lebo BP má vždy na všetko čas 30 dní lne občan má týždeň a platiť musí.
Ďakujem

19.05.2020 14:10 - občania

Dobrý deň
poprosím aby ste mi odpovedali na otázku ohľadom triedenia odpadu z domácnosti.
Snažíme sa a učíme k tomu aj naše deti aby sme odpad z domácnosti poctivo triedili. Keďže mám výhľad z okna na stojisko kontajnerov v ktorom je odpad vytriedený a pracovníci TS mesta TV zosypujú odpad z každého kontajnera do auta spolu. Je nutné triediť keď výsledok je zmiešaný odpad? Rada by som som priložila aj aktuálne videá, ale nie je to umožnené.
Ďakujem za odpoveď.

18.05.2020 18:08 - M.Beresova

Dobrý deň, chcem sa opýtať prečo sú v meste zasa všetky chodníky označené? Budú sa robiť opäť nejaké výkopové práce? Je to na všetkych nových chodníkoch.

18.05.2020 12:53 - Erik Tipan

Kedy bude opraveny zamok na stojisku na ulici Komenskeho a 1 Decembra? Vsade neporiadok, nech tu pride byvat ten co to navrhol!! Pekny den!

17.05.2020 16:08 - V.B.

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o opravu verejného osvetlenia na sídlisku Juh, konkrétne pred prostredným sektorom garáži. Uvedené svetlo nesvieti už od mesiaca marec. Ďalej by som sa chcela spýtať, či nie je možné vyčistiť priestor na konci veľkého parkoviska na sídlisku Juh, ktorý je zarastený burinou a kríkmi a slúži ako verejné toalety pre mládež, ktorá sa do neskorých večerných ba aj nočných hodín na parkovisku zdržiava. Taktiež naši spoluobčania si tam vykonávajú svoje potreby a rozhadzujú smeti z kontajnerov. Za odstránenie uvedených nedostatkov ďakujem.

17.05.2020 16:08 - V.B.

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o opravu verejného osvetlenia na sídlisku Juh, konkrétne pred prostredným sektorom garáži. Uvedené svetlo nesvieti už od mesiaca marec. Ďalej by som sa chcela spýtať, či nie je možné vyčistiť priestor na konci veľkého parkoviska na sídlisku Juh, ktorý je zarastený burinou a kríkmi a slúži ako verejné toalety pre mládež, ktorá sa do neskorých večerných ba aj nočných hodín na parkovisku zdržiava. Taktiež naši spoluobčania si tam vykonávajú svoje potreby a rozhadzujú smeti z kontajnerov. Za odstránenie uvedených nedostatkov ďakujem.

© 2024 MESTO TREBIŠOV