Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

03.04.2020 11:09 - Ing.Vojtech Gabri

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, prečo sa nepostupuje pri doručovaní Rozhodnutí o miestnych daniach a poplatkoch tak, ako je to uvedené v Stanovisku mesta zo dňa 24.3.2020, ktoré je publikované aj tu na Vašom webe?
Uvedené Rozhodnutia boli niekoľko rokov dozadu vždy doručované pracovníkmi MsÚ (čiže tak, ako je to uvedené v tom Stanovisku...).
Teraz na moje veľké prekvapenie som našiel (a nielen ja...)v schránke Oznámenie pošty, že mám ísť na poštu prevziať zásielku od mesta....
Čiže pravý opak toho, čo je v Stanovisku mesta a v rozpore aj so všeobecnými opatreniami proti pandémii (obmedziť pohyb na minimum, dôchodcovia doma atď.).
Vy ste de facto "pozvali celé mesto", každú domácnosť na poštu...
a pred poštou je dlhý rad pomaly až po starú Kass-ku!
Ďakujeme!
S pozdravom
Ing.Gabri

01.04.2020 13:05 - Viera Pustaiova

Chcem sa spýtať dokedy budete nám občanom Trebišova zvyšovať poplatky za odpad a pritom cigáni z osady neplatia lebo sú na socialke a nemajú z čoho platiť. Hlavná vec že majú satelity a majú na mobilitu a majú na cigarety a majú na tetovanie. Dokedy mi za nich budeme platiť. Chcem aby ste uverejnili koľko cigánov z osady platí za odpad.

01.04.2020 13:03 - Viera Pustaiova

Chcem sa spýtať dokedy budete nám občanom Trebišova zvyšovať poplatky za odpad a pritom cigáni z osady neplatia lebo sú na socialke a nemajú z čoho platiť. Hlavná vec že majú satelity a majú na mobilitu a majú na cigarety a majú na tetovanie. Dokedy mi za nich budeme platiť. Chcem aby ste uverejnili koľko cigánov z osady platí za odpad.

30.03.2020 10:31 - Juliana Lúčková

Ďakujeme za to nové parkovisko za Komenského 1682. Hneď sa však vyskytol problém. Miesto, ktoré by malo slúžiť na výjazd pri bytovke 1675 veľmi často blokujú nezodpovední vodiči a sanitky sa nemajú ako dostať odtiaľ von. Niekoľkokrát sme k tomu volali políciu, pretože v bytovke máme ťažko chorých. Tam nám povedali, že pokiaľ nie je miesto označené, že sa tam nesmie parkovať, oni nemôžu nič robiť. Preto by sme vás chceli poprosiť o označenie daného miesta. Ešte sa chcem opýtať, či mesto neplánuje plošnú dezinfekciu verejných priestorov a vchodov do bytoviek? Ďakujem.

30.03.2020 06:26 - Milan M

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, či by bolo možné nejakým spôsobom odchytiť túlavé mačky na ulici Cintorínska 850/3 v Trebišove. Jedna mačka strakatej farby mala dokonca aj nejaké zdravotné problémy, kašľala a mala nejaký zápal na očiach. Tieto mačky prikrmujú aj niektorí obyvatelia pred vchodom č.3. Prosím Vás ak by bolo možné ich odchytiť, kto vie aké choroby môžu prenášať takéto túlavé mačky. Hneď vedľa je totiž detské ihrisko a pieskovisko kde sa chodia tieto mačky vy...prázdniž.

Ďakujem pekne za odpoveď

28.03.2020 22:02 - Radoslav Čuj

Dobrý deň,
chcem upozorniť na drenážne potrubie na Paričove - najmä poklopy šácht. Investovali sa nemalé finančné prostriedky a ľudskej sily na odvodnenie Paričova (zatiaľ celý systém funguje výborne). Bola by škoda aby to vyšlo na vnivoč, nakoľko poklopy na "čistiacich" šachtách sú už zničené od odhŕňačov snehu, autobusov, smetiarov, aut, atď. Bolo by dobré, ich (aspoň ktoré nájdete) osadiť normálnymi železnými v betóne aby vydržali aj prejazd uvedených vozidiel.

28.03.2020 12:36 - M.Beresova

Dobry den,
Chcem pochvalit vedenie mesta ze necakalo na nariadenia a zacali ste s dezinfekciou osady. Chcem sa opytat ci budete pokracovat s dezinfekciou aj ostatnych verejnych miest. Tiez ma zaujima ci zapojite do dezinfekcie aj Bytovy podnik a OSBD aby sa pomohlo s dezinfekciou aj ostatnym obyvatelom mesta.

27.03.2020 19:53 - Dana

Dobrý deň,

je podľa vás normálne teraz v čase vzrastajúcej pandémie roznášať poplatky za komunálny odpad?
To už nemohlo počkať mesiac alebo dva?

Pošta pritom zastavila roznášanie letákov a doporučenej pošty. Mestský úrad by mal ešte viac myslieť na zdravie občanov. Čo si myslíte vy kompetentní...?

23.03.2020 23:51 - Občan mesta

Dobrý deň.Na severe sú klietky nad kontajnermi otvorené a cigáni tam veselo chodia papať.Nevadi to nikomu?

21.03.2020 10:26 - Viera Hrivňáková

Vážený pán primátor, pýtam sa, či by ste v tejto ťažkej dobe mohli prijať takéto opatrenie:
občanovi, ktorý doručí mestskému úradu TV vlastnoručne ušité bavlnené rúška, napríklad 20 kusov, mesto odpustí daň z nehnuteľnosti, alebo poplatok za odvoz odpadu? Rúška potom mesto rozdá tým občanom, ktorí rúška nemajú a súrne potrebujú.

21.03.2020 09:01 - Horošková Mária

Dobrý deň, neviem akým spôsobom si mám zistiť, či je otvorené v týchto ťažkých časoch nejaké holičstvo, kaderníctvo? Nie je ani jedno? Potrebujem sa dať ostrihať - jednoducho na krátko, na sucho - 5 min. záležitosť. Ďakujem za odpoveď.

18.03.2020 16:25 - Adrián Kocák

Chcel by som sa opýtať, koho nápad to bol roznášať obálky s daňou z nehnuteľnosti a poplatkom za komunálny odpad od dveri k dverám v čase, keď je Mestský Úrad Trebišov v núdzovom režime, je zákázaný osobný kontakt na úradoch kvôli koronavírusu. Namiesto toho posielate ženy od dverí k dverám. Choré. A to ani nehovorím o tom, že štát a iné samosprávy odkladajú tieto daňové povinnosti na neskoršie obdobie, kvôli núdzovému stavu v akom sa nachádzame.

17.03.2020 17:41 - Juliana Lúčková

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mesto neuvažuje poprosiť dobrovoľníkov na šitie rúšok, ktoré potrebujú hlavne starší ľudia, ktorí sú sami a musia si chodiť na nákupy? alebo napríklad zriadiť donášku? Možno by to stálo za to. Viem aj to, že v domove soc. služieb postrádajú rúška. Možno sa nájdu šikovní, tak ako inde?

16.03.2020 11:58 - Katka

Dobrý deň chcela by som sa spýtať prečo mesto nesije ruská pre ľudí. Nakoľko sa nedajú zohnať ani kúpiť

16.03.2020 09:47 - obcan

Dobry den,

mohol by nam niekto zo svojich zasob vypomocť hrubšou klobukovou gumičkou
na rúška. Dakujem.

16.03.2020 07:47 - Michal

Rád by som sa opýtal ako je možné že firma electroconect v Trebišove je aj dnes 16.3.2020 otvorená a pracuje tam približne 300 ľudí ak nie viac. To takto sa chráni národ a rodini ľudí ktorí musia pracovať lebo ich zamestnávateľ núti??? Potom sa netreba čudovať keď sa covid-19 začne šíriť aj v našom okolí u našich rodín a začnú umierať ľudia. Ale to už bude neskoro.

16.03.2020 01:16 - Zlaťa

Dobry den , rada by som poskytla pomoc ludom ktory zial nemaju moznost zakupit ruška nakolko su vypredane . sijem doma z vlastneho materialu rucna praca viem pomoct napiste mi prosim kde by som mohla hotove ruska odniest ... ZADARMO!Dakujem.

14.03.2020 20:36 - Martin Poľacký

Dnešné doručovanie za odpad:-( Ste tam jebnutý!!! Dorucovatelka s jedným perom pre všetkých. Ochrana individualna, šírenie plošné

14.03.2020 10:30 - Frantisek

Dobrý deň.

Chcem sa spýtať na odparkované auta na sídlisku JUH.

Dve autá bez SPZ tky zaberajú miesto min. už tri mesiace.Na chodníku stat nemôžeme,lebo sú staznosti. Vážime si každé voľné miesto.

jedna sa o modrý Renault Clio bez SPZ
a červená HONDA.
Ako to mesto chce riešiť ?

Auta sa nachádzajú medzi modrou a zelenou bytovkou.
Na sídlisku je nedostatok parkovacích miest.

12.03.2020 17:26 - Marek

Dobrý deň

Bolo by možné častejšie vynášať recyklačný kontajner na Berehovskej ulici za Berehovom, alebo tam dať väčší ?
Neviem či je to náhoda, ale vždy keď tam idem tak je plný. Sklo a iný odpad tam vynášajú aj podnikateľské subjekty z Berehova.

11.03.2020 10:42 - Michal Jankopal

Dobrý deň.
Na sídlisku na ulici Ľ.PodjVorinskej 1, kde je dlhodobo chátrajúce parkovisko boli vybudované 4 nové parkovacie miesta, asi pred mesiacom tam bola umiestnená klietka na 6 smetných košov. Tá bola uzamknutá kladkou a kód bol distribuovaný obyvateľom sídlidka a priestor je údajne monitorovaný kamerami. Moja otázka znie, ako je možné, že mesto resp. osoby zodpovedné za monitorovanie nedokázali zabezpečiť aby bol daný priestor v zodpovedajúcom stave ani tak krátku dobu? Nebolo by lepšie a rozumenejšie konečne vybudovať nové parkovisko, ktoré by kapacitne aspoň trochu stačilo? Alebo konečne prestať žiť v minulosti, spoliehať sa na obyčajnú kladku a dať tam možnosť odomknutia na čip prípadne starú dobrú "fabku" na kľuč? Ďakujem

10.03.2020 13:26 - Bb

Dobrý deň, chcela by som sa informovať kde získam “kľúč” ku klietke kontajnerov na berehovskej ulici. Pred vchodom mame kontajner ale na komunálny odpad a ku separovanemu sa neviem dostať, keďže aj ten veľký ktorý bol voľne položený pri križovatke ste zobrali a nové koše na separovanie ste zatvorili do klietky. Nejako ste to nedomysleli. Dakujem.

A poprosím o riešenie kontajnerov za billou, jeden je nefunkčný na zemi asi 3 mesiace, naozaj to nikomu nevadí? Veď ho vidno z hlavného chodníka.

09.03.2020 17:12 - Balog Peter

Chcem sa opytat, ci mesto neuvazuje v suvislosti s koronavirusom odomknut klietky na kontajnery.

09.03.2020 06:10 - Peter Kubricky

Dobry den.Kto je zodpovedny za tie hlupe kladky na kontajneroch? Skuste vecer vyniest smeti,bez svetla a teraz ked Cornavirus po celom svete my musime chytat toto do ruk? Nadava na to kazdy sused.

07.03.2020 21:22 - Farkas

Dobry vecer! J.Jesenskeho slepa ulicka nepatri pod mesto Trebisov?Ak ano kedy uz date do poriadku cestu,lebo to je uz nieco nenormalne aby v 21 storoci sme sa brodili cez vodu a blato.Poprosil by som Vas uz konecne nieco urobit miesto slubov

03.03.2020 20:39 - Antónia Andrašova

Prosím Vás o odstránenie poruchy verejného osvetlenia, na konci ulice 17.novembra.Ďakujem.

29.02.2020 06:32 - Jozef

Dobrý
Chcem sa opýtať kde môže voliť Trebisovcan bez trvalého pobytu ...hocikde? Dakujem

28.02.2020 16:20 - Mirec

Dobrý kde majú voliť ľudia bez trvalého bydliska...na stránke to neuvadzate...

28.02.2020 16:15 - Mirec

Dobrý deň..
Chcem sa opýtať kde majú ísť voliť ľudia bez trvalého bydliska [ktorí sú vedený na mestskom úrade].
Na trebišovskej stránke to nikde nieje ....

27.02.2020 09:34 - biharova monika

važeny pan primator.pišem vam ohladom parkovania na sidlisku juch konkretne pred bytovym domom 3538/1 a 3538/3.chcem sa spytat ako sa dostat do svojich vchodov,ked su auta zaparkovane na pristupovych cestach do bytovych domov.pred vchodom 3538/3 je zaparkovane auto už dva tyžne sktorym nikto nič nerobi.taktiež nemaju pristup zahranne zložki hasiči policija.mesku policiju stale upozornujem na to že auta stoja na pristupovych cestach,stale hovoria že to monitoruju a,nerobia stim nič.dokonca su aj vychraski žer neviem s kim hovorim od ludi ked tam zaparkuju ked som ich upozornil že by tam parkovat nemali.byvaju tu aj starši ludia,rodičia malymi detmia a nemaju sa ako dostat ku svojim vchodom či s vedšim nakupom,alebo na bycykli alebo kočikom.pisal som aj panovi davalovi na tech. služby,aby to označili nejakov dopravnym značenim no neodpovedal,prčo meska policianepokutuje,alebo nedava papuče.nech sa niečo stane ako prešove tak som zvedavy kto si to zoberie na svedomie len kvoli nejakim nezodpovednim vodičom ktorim je tasko spravit 5 krokov naviac.parkuju tu aj bytoviek pri hlavnej ceste.pri nas zaparkuje a chodia zadnim vchodom.lebo nemaji kde pakrkovat.pridte sa pozriet vo večernich hodinach ake to tu je preplnene autami,nech tu bude aspon jedno miesto aby sa dalo prejst do vchodu.chcem este ragovat na to,že su tu romske hliatkz.ktore davaju pozorna romov.ktory chodia po košoch.mali by ste dat hliatku na ludi ktory svoje odpatkinedavaju do košov ale ich ne chavaju ich pohodene pri klietkach lebo pošlu deti ktore nevedeli otvorit kladku alebo aj dospeli nevedeli kod tak to hodili kolo klietki a tak dali možnost romom.tak isto romovia čo upratovali dalipristupovy kod svojim a bolo to.všetky klietky su funjčne ,len ta našanie,lebo tu žiju nezodpovedni ludia,meska policia by už mala žačat niečo robit a začat pokutovat a nielen romov ale jedem pozna druheho atak to tu aj vyzera. DAKUJEM

© 2024 MESTO TREBIŠOV