Otázky a odpovede

Vážení občania

Máte otázky, ktoré sa týkajú mesta alebo mestskej samosprávy? Napíšte svoju otázku a v čo najkratšom možnom čase uverejníme odpoveď v spolupráci s príslušnými zamestnancami mesta z danej oblasti.

Vyhradzujeme si právo neuverejniť všetky otázky, najmä otázky s vulgárnym obsahom, anonymné otázky (ak nie je uvedené meno a priezvisko pisateľa), otázky, ktoré sa netýkajú problematiky mestskej samosprávy alebo niečo, čo nemá charakter otázky.

Dodávame, že táto forma komunikácie nenahrádza informačnú povinnosť mesta v zmysle platných právnych predpisov SR.

02.07.2019 10:59 - Marta

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je naplánovaná aj v tomto roku oprava chodníkov. Na ulici Čsl. armády po pravej strane od kruhového objazdu je chodník v katastrofálnom stave. Bude sa riešiť jeho oprava a kedy?

01.07.2019 19:10 - Ingrida

Dobrý deň chcem sa spýtať na Komenského ulici sú rozmnozene potkany behaju si po sídlisku a ani sa len neschovaju keď niekto ide chcem sa spýtať bude sa vykonávať niekedy v najbližšom čase deratizacia prosím vás
Ďakujem

01.07.2019 19:09 - Ingrida

Dobrý deň chcem sa spýtať na Komenského ulici sú rozmnozene potkany behaju si po sídlisku a ani sa len neschovaju keď niekto ide chcem sa spýtať bude sa vykonávať niekedy v najbližšom čase deratizacia prosím vás
Dakunem

29.06.2019 18:07 - Anna Horváthová

Zaslala som Vám upozornenie o narušení súkromia na Berehovskej ulici kde sú obchodné centra,kde chodia nakupovať rôzní občania nevedia parkovať,čím mám aj poškriabané auto,ale aj odpadky vyhadzujú na ulici aj za živý plot,ktorý je pri bytovke dokonca si tu robia aj WC pripadáme si ako na Luniku IX riešenie u Primátora som nedostala lebo my povedal že sa nikto nezťažuje iba ja.Ale ja si myslím že Primátor je tu pre občana nie občan pre Primátora.Hluk z reštaurácie Tami si môžete prísť vypočuť ôsmej hodine večer,ja mám nárok vo svojom súkromy si vkľude posedieť na balkone,ale to nikoho nezaujíma.Som veľmi sklamaná postojom primátora. Ďakujem za porozumenie Anna

26.06.2019 14:56 - J. Čonka

Dobrý deň!

Chcem sa spýtať kedy prebehne kosba na Paričove nakoľko na niektorých miestach je tráva už takmer po kolená? Teraz, keď občania majú plno práce v záhradách a nestíhajú pokosiť pre dvormi, by bolo nanajvýš potrebné, aby to vykonali technické služby. Navyše ak je vysoká tráva raj pre premnožené komáre. Ja osobne som už musel aspoň provizórne takto vysokú trávu pokosiť kosou nakoľko kosačkou to už nebolo možné.

26.06.2019 13:36 - Ivan Kras

Dobry den,
Cim sa mesto inspirovalo pri tak nezmyselnom nastaveni cien vstupneho na letne kupalisko? Z akeho dovodu by mali napr. obyvatelia prilahlych dedin, no s trvalym pobytom mimo TV platit dvojnasobne vstupne (v tomto pripade 7eur na dospeleho) ?
To je doslova neuveritelne a tato ciastka absolutne nezodpoveda sluzbam, ktore letne kupalisko v TV ponuka (ziaden tobogan apod.)

21.06.2019 22:34 - Marek pulko

Dobri vecer ja bisom poprosi zeci biste ne dali do poriatku verejne svetla na ulpazitnej a na jesennej ul vopred dakujem

21.06.2019 22:33 - Marek pulko

Dobri vecer ja bisom poprosi zeci biste ne dali do poriatku verejne svetla na ulpazitnej a na jesennej ul vopred dakujem

21.06.2019 21:52 - Marek pulko

Dobri vecer ja bisom poprosi zeci biste ne dali do poriatku verejne svetla na ulpazitnej a na jesennej ul vopred dakujem

20.06.2019 08:15 - občan mesta Trebišov

Pred vyše dvomi týždňami som tu položila otázku ako mesto zabezpečí nočný kľud po 22.00 hod v piatok 21.6. počas Open summer party, keď táto akcia je plánovaná so začiatkom o 21.00 v obytnej zóne. Doteraz čakám na odpoveď, neviem podľa čoho si vyberáte, komu odpoviete a komu nie. Zo skúseností minulých rokov viem, že nás čaká bezsenná noc, navyše rušená veľmi hlučnou nepríjemnou hudbou, ktorú je počuť aj v okrajových častiach mesta. Prečo sa neberie ohľad na tých, ktorí sú starí, chorí, idú ráno do práce (aj v sobotu niektorí robia), prípadne sa vrátia po tvrdej drine z práce a chcú si oddýchnuť, majú malé deti..... Táto skupina je iste mnohopočetnejšia, než tí, ktorí sa prídu hlučne zabaviť a na druhý deň to dospia. Nie každý to môže.

19.06.2019 21:23 - Daniel

Dobrý deň prajem. Chcel by som upozorniť na katastrofálny chodník na Tržnej ulici č. 12 na ktorom už nie je vidieť asfalt, iba burina.dalo by sa stym niečo robiť???

17.06.2019 15:29 - Jozef

Na ul. Berehovskej 2176/11 pred obytným blokom je odparkovaný VW Sharan, tmavý, ktorý ma spustené kolesá, nejazdí, nemá platnú STK A EK, iba zaberá miesto. Asi si z neho niekto urobil sklad.

17.06.2019 10:25 - obcan

chcem sa spýtať, či už je sprístupnena
budova za VšZP, ktora patrila ŠM,
lebo je tam pohyb na druhom poschodí zhora na balkone, niekto tam stale asi fajčí... a večer vidno prenikať svetlo.
Mám dojem, že sa to deje aj na inom balkone.
Je to pre bezdomovcov?
patrí to niekomu?
dakujem.

16.06.2019 20:29 - Gabriela

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, kedy bude vykonaná oprava chodníkov na ulici Komenského 2209/21 v Trebišove.

Vďaka

13.06.2019 12:52 - Beata Minarikova

Rezidencne karty sa nevydavaju aj ked momentalne nemame dlh vici mestu. Boli uhradene v roku 2019.

12.06.2019 23:17 - Ing. Milan Porhinčák

Pekný deň.

Potešil som sa informácii o vykonaní postreku proti komárom, lebo ich stav a veľkosť je neúnosná.
Potešnie však netrvalo dlho, lebo všetky komáre na PARIČOVE, sú zdravé, plné sily a ďalej usilovne sajú krv všetkých skupín.
Preto sa pýtam:
- či tento postrek bol vykonaný aj v časti PARIČOV
- či koncentrácia prípravkou bola dostatočná a celoplošná
- či postrek bude opätovne vykonaný, nakoľko tento bol neúčinný.
Ing. Milan Porhinčák
ul. Petrovova 2273/11

12.06.2019 22:05 - Gabriela Bendžalová

Dobrý deň,
chcem sa spýtať či je normálne, že nám pred vyše mesiacom zase rozkopali sídlisko na Škultétyho bez toho aby o tom bol aspoň stručný oznam čo je to za projekt, kto ho realizuje a hlavne termín UKONČENIA prác? Zničili väčšinu trávnatých plôch na ihriskách, poškodili chodníky a cesty, zabezpečenie jám a kanálov je na zamyslenie, tempo práce úžasné, radosť tu zas denno denne chodiť po prachu a blate! Ale určite to robia pre nás a naše mesto a my to zas do konca roka vydržíme!

12.06.2019 13:49 - Občan

Dobry den prajem, chcem sa spytat ci je mozne umiestnenie laviciek na detske ihrisko, ktore bolo postavene tohto roku na jar za kopcom. Nakolko sa tam nenachadza v okoli ziadna lavicka. Dakujem

12.06.2019 12:10 - Marcel Sestak

Pripravujeme takyu projekt, ohladne vyvoja a fungovania hudobnych skupin Efekt a Tonic , za obdobie ktore posobili v Trebisove a okoli Trebisova v rokoch 1985 - 1995. Neviem ci by bolo mozne na tejto stranke alebo nejakou inoy formou oslovit ludi, ktori by mali a mohli nejake foto alebo video prispevky z ucinkovania tychto kapiel bud na svadbach, stuzkovych, plesoch a podobne. Vedeli by ste poradit?

12.06.2019 09:18 - Juliana Lúčková

Prečo mi neodpovedáte na moju otázku?

11.06.2019 22:21 - Marta B.

Chcem sa opytat ci by bolo mozne riesit hlucne auta v meste? Mam na mysli auta, ktore idu ocividne vyssou povolenou rychlostou cim robia velky hluk. Je tazke ulozit deti do postele pri tychto teplotach so zatvorenym oknom pretoze pri tom hluku co robia auta, motorky a svorkolky!!! to nie je mozne. Bolo by mozne obmedzit rychlost vo vecernych hodinach? Je vela panelakov v centre mesta kde by to mnohi by to zarucene uvitali. Ak by vodici neprekracovali rychlost nerobili by taky extremny hluk a uz vobec nerozumiem preco su v meste povolene stvorkolky???Je tazke na nieco take upozornit policiu ci uz mestsku alebo statnu ked tie auta premavaju po Komenskeho ul.a cez M.R.Stefanika pripadne trenuju smyky na parkovisku pri Kauflande. Robia to niekolko hodin ale nie na jednom mieste. Preco by sme mali toto trpiet a zatvarat v horucavach okna, aj ked tie to iba trocha ztlmia.Dokonca maju aj oficialnu skupinu na socialnej sieti sa prezentuju ako Tunnig street nation Trebisov. Prosim skuste to nejakym sposobom riesit. Dakujem

11.06.2019 18:25 - Miroslav

Dobrý večer, opakovane sa pýtam, ako je to s opravou prepadajúceho sa chodníka pod schodišťom bytovky na ul.Škultétyho 1945/8 a 10, kde hrozí nebezpečenstvo úrazu a steká tam dažďová voda. Opravu ste prisľúbili po ohliadke vykonanej z vašej strany na jeseň 2018 a doposiaľ sa s tým nič neurobilo....

11.06.2019 13:06 - Anna Cibereová

Dnes sa má robiť postrek proti komárom . Bude v tom aj Cukrovarska ulica? Je tu veľa zelene, záhrad a svojpomocne to nepomáha . Je veľa komárov I cez deň za slnečného počasia .

11.06.2019 13:05 - Anna Cibereová

Dnes sa má robiť postrek proti komárom . Bude v tom aj Cukrovarska ulica? Je tu veľa zelene, záhrad a svojpomocne to nepomáha . Je veľa komárov I cez deň za slnečného počasia .

11.06.2019 10:51 - Roman Voda

Zaujala ma odpoved na problem parkovania na Severe.

Preco by mala MP cakat na nejake vybudovanie dalsich parkovisk?

Nove parkovisko na Hodvabnej je v noci minimalne vyuzivane (mam to spocitane na 20 miest a cca tolko aut stoji kazdy vecer na chodnikoch okolo Ternavskej). Niektore auta tam v noci parkuju aj cez 2-3 miesta (speed7) az taky luxus tam mame.

Ak by MP dohliadala ako ma, tak nie je problem ludi "donutit" k spravnemu parkovaniu.
Staci vydat nariadenie, pockat tyzden nech to precitaju ludia po vchodoch a pekne pokutovat ludi co to odignoruju. Jednoduche riesenia a este zarobime na nove miesta.

Ale tu by kazdy chcel parkovat rovno pred vstupom do vchodu! Toto tiez MP rada prehliada.

11.06.2019 09:48 - Ján

Dobrý deň, poprosil by som o informáciu o vstupnom na kúpalisko alebo link na cenník.
Ďakujem

09.06.2019 07:22 - utarana

Chcem poprosiť mestskú políciu o zvýšenie hliadok v časti medzi bytovými domami Čsl. Armády 1870 /14 a Jana husársky 1801. Existuje tu nekonečný problém s odpadkovymi košami ktoré sa nachádzajú presne pred oknom našej spálne. Spánok, alebo po otvorenie okna neprichádza z dôvodu hluku do úvahy a to všetko od spoluobčanov ktorí radi konzumujú vyhodené veci. A ten smrad okolo predsa nebude dýchať moje dieťa,nakolko naši spoluobčania tam vykonávajú svoje hygienické potreby. Len si to predstavte mat také okno s takým výhľadom. Mestská polícia síce obehne okolie ale k týmto košom príde len keď ich niekto privola na podnet. Riešime tento problém už dosť dlho a zatiaľ sa nič nevyriešilo. Ďakujem aspoň za tú hliadku.

08.06.2019 18:21 - Jozef

Zdravím kedy ma mesto v plane s rekonstrukciu chodnikov v meste ? neuvažuje mesto miesto asfalta vydlaždit okolo pošty miesto asfaltu ?

06.06.2019 14:07 - Marek Malý

Dobrý deň chcem sa opýtať kedy budú dni mesta Trebišov aký sa chystá program a aké skupiny vystúpia tento rok
ďakujem

05.06.2019 20:58 - Katarína T.

Moja rodina je zložená z 1ks matka a 2ks detí. Takéto zloženie "rodiny" sa nenachádza v cenníku kúpaliska pre rok 2019 v oddelení "Rodinných vstupov". Chcem sa spýtať, čo podľa Vás sme, ak nie rodina? Slobodní, rozvedení, ovdovení ľudia s deťmi majú smolu, že ostali s deťmi sami. Ich rodinný rozpočet je polovičný, ale "nevadí" zľavu dostane len "kompletná" rodina. Ako vždy sa na "nás" zabudlo .........

Ďakujem

© 2024 MESTO TREBIŠOV